Suomen Kädentaidot

Euroopan suurimmat käsi- ja taideteollisuusmessut Tampereella 16.–18.11.

Tiedote  06.09.2018

Käsityö- ja design-kansa kutoo jo messusuunnitelmiaan Tampereella 16.–18.11.2018 23. kertaa järjestettäviä Suomen Kädentaidot -messuja varten. Messuteemoina ovat tällä kertaa lapset ja nuoret, perinteet sekä kiertotalous, joista viimeksi mainittu näkyy muun muassa ennennäkemättömän laajassa kiertotaloustuotteiden myyntinäyttelyssä. Perjantaina 16.11. avajaisissa julkistetaan muun muassa Taito-Finlandia-voittaja, Vuoden Artesaani ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote, messujen teemapuheen pitää opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Suomen Kädentaidot, Nukkekoti-messut ja Pienoisrautatiepäivät -tapahtumakokonaisuudessa oli viime vuonna ennätykselliset 49 331 kävijää.

Euroopan suurimpien käsi- ja taideteollisuusalan messujen ohjelmassa on tänäkin vuonna vetovoimaisia näytöksiä, kiinnostavia näyttelyitä, koko maan käsityöosaamista esittelevä Taitokatu sekä erilaisia osallistavia työpajoja. Iloa ja valoa hehkuvat suositut muotinäytökset toteutetaan tänä vuonna tuoreella tavalla ja messut juontaa ihastuttava Ella Kanninen. Idealavalla häärii viime vuonna hurmannut Justus K.

Uusi TH!NK Design Shop -myyntinäyttely edustaa 23. kertaa järjestettävien messujen uudistunutta teemasisältöä. Näyttelyn teemoja ovat kestävä suomalainen muotoilu ja kiertotalouden mahdollisuudet, ja mukana on yli kaksikymmentä erilaista yritystä, joiden liiketoiminnassa kierrätys, ekologiset arvot, materiaalien uusiokäyttö, kiertotalous sekä kaunis muotokieli yhdistyvät.
Lue lisää: TH!nk Design Shop

Lisää linja-autovuoroja, levähdystilaa, ravintoloita ja vesipisteitä

Tapahtuman järjestelyissä on tänä syksynä paljon näkyviä muutoksia, jotka koskevat muun muassa liikennejärjestelyitä, pohjakarttaa ja ravintola- ja kahvilapalveluita. Yksi suurimmista muutoksista on Deli-alueen ja Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulan vaatesäilytysten siirtäminen D-halliin, joka avautuu puoli tuntia ennen muita messualueita. Halliin rakentuu iso ravintola-alue levähdyspenkkeineen. Myös muihin halleihin saadaan lisää ravintolatiloja, pääaulaan tulee muutosten myötä noin 200 istumapaikkaa ja lauantain aukioloaikoja pidennetään. Tampereen seudun joukkoliikenteen vuorotarjontaa lisätään viime vuoteen verrattuna merkittävästi.
Lue uutinen: Suomen Kädentaidot 2018: lisää levähdystilaa, vesipisteitä ja ravintoloita

Teemana lapset ja nuoret: käsityöt on matalan kynnyksen harrastus

Yhtenä Suomen Kädentaidot 2018 -teemana on lapset ja nuoret, mikä näkyy messuilla esimerkiksi erilaisissa työpajoissa, näyttelyissä ja esityksissä. Messujen pitkäaikaisen kumppanin 4H:n valtakunnallinen Mitä keppihevoset syövät? –käsityökilpailu lapsille ja nuorille on paraikaa käynnissä ja myös Suomen Kädentaidot 2018 -messujen hyväntekeväisyyskumppani linkittyy lapsiin ja nuoriin, sillä Tammerkosken Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräys kerää messuilla itse tehtyjä lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Messujen avajaisissa 16.11. teemapuheen nuorten harrastusmahdollisuuksista pitää opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, joka on puhunut aiemminkin matalan kynnyksen harrastusten puolesta.
Lue uutinen: Messuteemana lapset ja nuoret: osallistavia työpajoja, kilpailuja ja ministerin puhe
Lue uutinen: Suomen Kädentaidot 2018 -hyväntekeväisyyskumppanina Joulupuu-keräys
Lue lisää: Mitä keppihevoset syövät? -käsityökilpailu lapsille ja nuorille

Medialle: Akkreditoidu ennakkoon osoitteessa www.kadentaidot.fi (Messuinfo / Medialle)

Lue 6.9. julkaistu tiedote kokonaisuudessaan ePressissä.