Suomen Kädentaidot

Suomen Kädentaidot 2018 -hyväntekeväisyyskumppanina Joulupuu-keräys

Uutinen  14.05.2018

Suomen Kädentaidot 2018 -messujen hyväntekeväisyyskumppanina toimii tänä vuonna Tammerkosken Nuorkauppakamarin jo 13. kertaa järjestettävä Joulupuu-keräys. Keräyksessä kerätään lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille, ja messuilla auki olevaan lahjakeräykseen kävijöiden toivotaan toimittavan nimenomaan itse tehtyjä lahjoja.

– Tänä vuonna Kädentaidot-messujen teemassa näkyvät lapset ja nuoret, joten on hienoa, että tämän vuoden hyväntekeväisyyskumppanimme tekee hyvää nimenomaan vähävaraisten lasten ja nuorten hyväksi, kertoo Suomen Kädentaidot -messujen projektipäällikkö Jasmin Saadetdin-Rikkinen.

Hyväntekeväisyyskumppanina Joulupuu-keräys saa messuilta veloituksetta käyttöönsä messuosaston A-hallista (A1500).

Messuilla hyväntekeväisyyskumppani pääsee jalkautumaan suuren yleisön pariin, missä on omat etunsa. Viime vuonna kaikkien aikojen ensimmäiseksi hyväntekeväisyyskumppaniksi valikoitui Kehitysvammaisten Tukiliitto ry. Tukiliitto sai hyväntekeväisyyskumppanin roolissa Suomen Kädentaidot 2017 -messuille veloituksetta osastopaikan, jossa myytiin heidän omia tuotteitaan. Osastolla toteutettiin myös yhteisötaideteos.

– Tukiliiton näkökulmasta oli hyvä olla esillä paikassa, missä meidän järjestö ei välttämättä ole tuttu. On tärkeää puhkoa myös omaa kuplaansa ja olla esillä niin sanotun suuren yleisön keskellä. Moni messuvieras antoi myös kiitosta Kädentaidot-messuille siitä, että he ovat antaneet yhdelle järjestölle mahdollisuuden olla esillä näin suuressa tapahtumassa, kertoo Riikka Manninen Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:stä.
Lue uutinen: Hyväntekeväisyyskumppaniudesta syntyy kohtaamisia ja keskustelua

Jokainen lapsi on lahjan arvoinen – turvaverkko puuttuu monelta

– Tulemme erittäin mielellämme mukaan Suomen Kädentaidot 2018 -messuille ja olemme kiitollisia, kun näin iso tapahtuma lähtee tukemaan tätä yhteistä tavoitettamme antaa jokaiselle lapselle edes yksi lahja ensi jouluna. Me uskomme siihen, että jokainen lapsi on lahjan arvoinen, kertoo Joulupuu-hankkeesta vastaava Timo Puhakka Tammerkosken Nuorkauppakamarista.

Kaikkien messuille tuotavien lahjojen toivotaan olevan itse valmistettuja. Joulupuu-keräyksen kohteena ovat vähävaraiset lapsiperheet ja monella ei välttämättä ole samanlaista turvaverkkoa kuin monilla muilla perheillä on.

– Tällaisissa perheissä ei esimerkiksi välttämättä ole sitä mummua, joka kutoisi villasukat tai enoa, jolta saisi lahjaksi ensipuukon. Tämän vuoksi lapsi ja perhe arvostavat käsintehtyä lahjaa, varsinkin kun jokainen käsintehty esine on täysin uniikki. Toista samanlaista ei varmasti ole kellään, jolloin lahja tuntuu henkilökohtaisemmalta. On upeaa että kädentaitajien erilaiset taidonnäytteet pääsevät hyvään tarkoitukseen tuottamaan jouluiloa. Haluan kiittää jo etukäteen kädentaitajia sekä kaikkia käsitöitä keräykseen lahjoittavia, kuvaa Puhakka.

Keräys jatkuu messujen jälkeenkin

– Kädentaidot-messut toimii koko kampanjan alkusysäyksenä tälle vuodelle, joten toivottavasti pääsemme aloittamaan sen mitä mahtavimmissa merkeissä, Puhakka toivoo.

Messujen jälkeen keräys jatkuu koko keräysajan keräyspisteissä, joita keräykseen osallistuvat yritykset ja yhdistykset pystyttävät ympäri Tamperetta.

– Yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat toimittaa valitsemiaan lahjoja näihin keräyspisteisiin tai vaihtoehtoisesti lahjoittaa rahaa Joulupuun keräystilille. Keräyspisteistä lahjat noudetaan tonttupajalle, josta Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä jakaa ne oikeisiin perheisiin. Keräystilille kertyneet varat käytetään lyhentämättömänä lisälahjojen ostamiseen ja näillä rahoilla pystymme hankkimaan kohdennetummin lahjoja niille lasten ja nuorten ikäryhmille, jotka saavat vähemmän lahjoja keräyspisteisiin, Puhakka kertoo.

Joulupuu on vuosittainen hyväntekeväisyyskeräys, joka antaa joululahjan vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille, jotka todennäköisesti muuten jäisivät ilman omaa pakettia.

Joulupuun osasto (A1500) kerää Suomen Kädentaidot -messuilla 16.–18.11.2018 itse tehtyjä lahjoja toimitettavaksi vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Lahjat tulee toimittaa paketoimattomina.

Lisätietoa keräyksestä: www.joulupuutampere.fi.