Mikä on Suomen Kädentaidot? | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Mikä on Suomen Kädentaidot?

Innostava ja lämmin kädentaitoja vaaliva viikonloppu

Suomen Kädentaidot on vuoden odotetuin käsityö- ja design-tapahtuma, joka vaalii kotimaista käsityöosaamista koko viikonlopun 17.–19.11.2023, tuoden uusimmat materiaalit, tuotteet, inspiraatiot ja ideat niin käsityöharrastajien kuin kädentaitoja arvostavien ulottuville.

Klikkaa tästä lippukauppaan

 

Suomen Kädentaidot 2023Kalevalan runot riimittivät Kostetista neulesuunnittelijan

Suomen Kädentaidot kietoutuu tänä vuonna teemassaan ihanan yhteisöllisyyden kehtoon. Tapahtuman uusi ilme rakentuu kirjailija ja neulesuunnittelija Jenna Kostetin taituroiman luonnonläheisen villapaitamallin ympärille. Kaikkien käsityöintoilijoiden iloksi messuvillapaidan neuleohje julkaistaan lähempänä syksyä ja villapaidan ympärille järjestetään myös yhteisneulonta.

Lue haastattelu


Kotimaista laatua sekä rakkautta käsitöihin

Kädentaidot on paikka, jossa tavataan muita käsitöistä innostuneita ja tehdään ostoksia satojen näytteille­asettajien osastoilta. Tämä uniikki ostoskeskus on avoinna vain kolmena päivänä vuodessa.

Luvassa on uusia tuotteita ja palveluita, innovatiivisia materiaaleja ja inspiraatiota harrastajille, näyttelyitä, muotinäytöksiä ja esityksiä sekä huippuesiintyjiä ja ilmiöitä!

Tilaa uutiskirje


Jukka Rintala Suomen Kädentaidot -messuilla
Ovelia

Palkitut 2022


Taito-Finlandia-voittajalle kirjansidonta oli rakkautta ensisilmäyksellä

Sastamalalainen kirjansitojamestari Tarja Rajakangas on vuoden 2022 Taito-Finlandia-voittaja. Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio valitsi ja julkisti voittajan videotervehdyksen välityksellä Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa perjantaina 18.11.

Lue uutinen


Uljas-olkaimet on Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2022

Kaikille messujen näytteilleasettajille avoimesta Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailusta on jälleen löytynyt uusi ja upea kädentaitojen innovaatio. Tänä vuonna tunnustuksen saaja on Naskali Leather -yrityksen Uljas-nimiset käännettävät kierrätysnahkaiset olkaimet.

Lue uutinen

Artesaaniosaaja Tara Haukan työt herättävät luottamuksen ammattitaidosta

Hämeenkyröläisen kädentaitajan Tara Haukan tarina Artesaaniosaaja-kilpailun voittajaksi kulkee entisöintimaalarista kuvanveistäjäksi ja sittemmin korjausrakentamishankkeiden maailmaan.

Lue uutinen


Suomen Kädentaidot -messut

Uusimmat uutiset

Lue ajankohtaiset uutiset niin messuista kuin kädentaitajien maailmasta.

Kädentaitojen ilo yltyi kymmenien tuhansien harrastajien kävijävirraksi

Kädentaitajien vuoden ihanin tapahtuma, Suomen Kädentaidot, täytti kävijöiden odotukset ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen neljä hallia tulvi viikonloppuna käsityötaitojen harrastajia ja kädentaitojen ihailijoita. Kolmen päivän aikana tapahtumassa vieraili upeat 42 008 kävijää.

Uutinen  20.11.2022

Vuoden 2022 käsityötekniikka on kehräys

Taitoliitto valitsi Vuoden käsityötekniikan nyt jo seitsemännen kerran. Kehräys on käsityöharrastajien keskuudessa selkeästi nouseva trendi ja se selittyy kiinnostuksella tuotannon läpinäkyvyyteen ja aitouteen.

Uutinen  18.11.2022