Suomen Kädentaidot
{Content.image.alt

Suomen Kädentaidot -messut esittelee: Oivaltavaa muotoilua! THINK Design Shop -myyntinäyttely, E 50

E-halli

Uudessa näyttelyssä osastolla E 50 ovat teemoina suomalainen kestävä muotoilu ja kiertotalouden mahdollisuudet. Mukana on laaja joukko erilaisia yrityksiä, joiden liiketoiminnassa kierrätys, ekologiset arvot, materiaalien uusiokäyttö ja kiertotalous sekä erinomainen muotokieli yhdistyvät.

Tule tutustumaan tekijöihin, jotka omalla toiminnallaan haluavat mahdollistaa meille kestävämmän ja puhtaamman tulevaisuuden.

Näyttelyssä on nähtävillä ja myynnissä Suomen kauneimpia ekologisia tuotteita. Nämä korkealaatuiset ja vastuullisesti valmistetut tuotteet ansaitsevat tulla esitellyksi suurelle yleisölle vuoden odotetuimmassa käsityö- ja design-tapahtumassa. Kestävä kehitys on tulevaisuuttamme. Nämä ihanan erilaiset ja yksilölliset design-tuotteet on mukava paketoida lahjaksi kuusen alle odottamaan joulua.

Myyntinäyttelyssä mukana:

Annie Eleanoora
Annie Eleanoora valmistaa minimalistisia koruja, asusteita ja tekstiilituotteita. Kaikki tuotteet valmistetaan kotimaisena käsityönä Suomessa. Suunnittelussa ja valmistuksessa noudatetaan kestävän käsityön periaatteita. Tavoitteena on luoda laadukkaita, ajattomia  ja tarkoituksenmukaisia tuotteita kierrätysmateriaaleja suosien. Annie Eleanooran koruille ja asusteille on myönnetty laadukkaan suomalaisen työn merkiksi Avainlippu-tunnus.

Janita Perttula
puh. 040 170 1784
info@anniee.fi, www.anniee.fi

 


Ekoru
Ekorun ensimmäiset pennikorut syntyivät vuonna 2004, yritys on perustettu vuonna 2006. Ekoru valmistaa kaikki korut itse, käyttäen mahdollisimman paljon kierrätettyä metallia. Ekorun yrittäjä Laura Saarivuori-Eskola etsii oivalluksia ja pyrkii antamaan materiaalille tilaa. Suurin inspiraation lähde Saarivuori-Eskolalle onkin juuri materiaali, josta korua aletaan valmistaa. Korulla on aina tarina ja koru on kantajalleen henkilökohtainen, kierrätysmateriaaleja käyttämällä tarina moninkertaistuu. Tuotevalikoimaan kuuluvat Pennikorut ja Uusiokorut: Pennikorut valmistetaan käytöstä poistetuista suomalaisista kolikoista, Uusiokorut vanhoista hopealusikoista ja -haarukoista.

Laura Saarivuori-Eskola / tmi Laurase
Kuninkaankatu 4, 33210 Tampere
puh. 0400 375 610
info@ekoru.fi, www.ekoru.fi

 


EloQ
EloQ valmistaa laukkuja ja kukkaroita käsinpainetusta denimistä ja nahasta.
Materiaalina uusiokäytetään farkkuja ja nahkatakkeja. Kaikki EloQ:n tuotteet valmistetaan Suomessa.

Sirpa Eloranta
info@eloq.fi, eloqshop.com

 


Herné
Herné valmistaa turbaaneja, laukkuja ja muita ihania asusteita suosien herkullisia yksityiskohtia ja kierrätysnahkaa. Kaikki tuotteet syntyvät käsityönä Helsingissä. Anna Hernén maustaa garderoobisi!

Heli Väätäinen
puh. 050 412 7771
herne@herne.fi, www.herne.fi
https://vimeo.com/270343303

 


Hookoohoo design
Hookoohoo design valmistaa Turussa kierrätetyistä turvavöistä laukkuja. Laukut ovat designia, muotiasusteita, työvälineitä ja matkakumppaneita. Turvavyö on materiaalina paitsi kestävää ja helppohoitoista, myös todella kiehtovaa ja moni-ilmeistä. Laukkujen muotoilussa on kiinnitetty erityistä huomiota toimivuuteen ja käytännöllisyyteen. Niinpä tuotteiden selkeälinjainen design antaa tilaa materiaalin ominaisuuksille ja harkitut yksityiskohdat viimeistelevät kokonaisuuden. Lopputuloksena on laukku, jota voi kantaa ylpeänä pitkään.

Hanna-Kaisa Haanpää
puh. 040 708 6759
hanna-kaisa@hookoohoo.fi, www.hookoohoo.fi
facebook.com/hookoohoodesign
@hookoohoo_design


Huhtadesign
Kekseliäitä laukkuja, kukkaroita ja sisustustuotteita kierrätysfarkusta, huonekalukankaista ja verhoilunahan ylijäämästä. Kaikki tuotteet on suunnitellut Mari Huhtala, joka myös valmistaa osan tuotteista itse studioshop Kivassa Kombossa Lahdessa. Lisäksi tuotteita valmistavat Kassi ja Kaluste Tampereella ja Helena Parviainen Varkaudessa.

Huhtadesign / Studioshop Kiva Kombo
Rautatienkatu 3, 15100 Lahti
Mari Huhtala / p. 040 706 1800
mari.huhtala@huhtadesign.fi, www.huhtadesign.fi

 


Jaaza Kokko (Design Jaaza Kokko)
Ekologisia koruja urbaanilla asenteella.

Eija Kokko
puh. 050 590 1078
www.designjaazakokko.comjaazakokko@gmail.com

 


Lasistudio Jan Torstensson 
Lasistudio Jan Torstensson on kierrätyslasin käyttöön erikoistunut lasinpuhaltamo. Yrityksen pääraaka-aineita ovat käytetyt pullot ja purkit, joista muotoillaan persoonallisia käyttö- ja koriste-esineitä lasinpuhallusmenetelmin. Lasistudio valmistaa tuotteita myös kierrätyslasimurskasta perinteisesti puhaltamalla.

Tuulikki Tähtivaara-Torstensson
puh. 0400 479 096
konttori@lasistudio.fi

 


Lempiväri
Tänä vuonna on kulunut 10 vuotta, kun Elli Hukan ensimmäinen Lempiväri-kaulakoru valmistui. Persoonalliset värikynäkorut johdattivat Hukan koruyrittäjäksi ja Lempivärin ydin – värit, ilo ja käsityöläisyys – näkyvät Hukan töissä edelleen, vaikka Lempivärin ohella paljon muutakin Hukan käsissä syntyy. Think Design Shop -myyntinäyttelyssä uusi on esillä vanhojen tuttujen tuotteiden kanssa rinnakkain.

Elli Hukka / Paja
Eerikinkatu 18, 00100 HELSINKI
http://www.pajadesign.com/ellihukka/

 


MEA – minun
MEA on suunnittelija Elina Korrin perustama suomalainen koru- ja vaatebrändi. Brändin tuotteet valmistetaan kierrätysmateriaaleista käsityönä Suomessa. Brändin nimi, “mea”, tarkoittaa latinaksi “minun”. MEAn  – minun tuotteet ovat ajattomia niin tyylissään, estetiikassaan kuin kauneudessaan, joka saa inspiraationsa minimalistisesta skandinaavisesta designista. MEAn mallistojen tuotteet ovat keveitä ja uniikkeja luomuksia, jotka muuntautuvat luontevasti asusta ja vuodenajasta toiseen.”

MEA / Elina Korri
Keskustie 9, 35300 Orivesi
puh. 0440 131 332
www.mea.fi

 


Naskali Leather
Naskalin nahkarusetti on rennon tyylikäs ja voimakas asuste, joka sopii sekä arkeen että juhlaan. Naskali Leatherin yrittäjä ompelee uniikit nahkarusetit käsin 100 % kierrätetystä nahasta. Yrittäjän nyrkkeilytaustan vuoksi Naskalin jokaisessa rusetissa on nahkaa myös vanhasta nyrkkeilyhanskasta tai -säkistä.

Jyri Naskali / Naskali Leather
Ojapolku 2 D, 14500 Iittala
puh. 040 775 7957
www.naskalileather.com


 

Nextiili
Nextiili on Nekalan kierrätyskeskuksen yhteydessä toimiva tekstiilinkierrätyspaja, joka ottaa vastaan poistotekstiiliä lähinnä kotitalouksilta. Vastaanotettu materiaali lajitellaan ja välitetään
eteenpäin sitä hyödyntäville tahoille. Nextiili-myymälä on käsityöläisen aarre-aitta. Myymälässä on esillä kierrätetystä ja lajitellusta materiaalista  valikoidut kankaat, langat ja vintage/retro-tekstiilit. Nextiili toimii yhteistyössä TE-palveluiden ja KohuTeks-hankkeen kanssa ja on osa maanlaajuista Telaketjua, joka keskittyy tekstiilin kierrätyksen kehittämiseen ja tulevaisuuden työpaikkojen luomiseen.

Nextiilipaja
Vihiojantie 30, 33800 Tampere
puh. 050 439 2329
www.nextiili.fi
www.facebook.com/nextiili, www.instagram.com/nextiili

 


Pumpa Upcycle

 

Pumpa Upcycle on toiveidenmukainen, uniikki kierrätystekstiilituote. Asiakas voi valita kankaan yrityksen kierrätystekstiiliaarteista tai tilata tuotteen omasta poistotekstiilistä. Ompelusta vastaavat taitavat suomalaiset pienyrittäjät. Laadukas, yksilöllinen, sinulle tehty.

Maria Laaksonen
maria@pumpaupcycle.com
www.pumpaupcycle.com
Facebook ja Instagram @pumpaupcycle


 

Puustelli Miinus -keittiö – ekologinen, vedenkestävä, kierrätettävä, pitkäikäinen
Puustellissa ympäristöasioita ei ole vain pohdittu, vaan on myös haluttu tehdä konkreettisia asioita ympäristön hyväksi. Näistä lähtökohdista syntyi suomalainen innovaatio: vastuullinen ja viisas Puustelli Miinus -keittiö. Keittiön jokainen osa on valittu ja kehitetty ekologisin perustein. Miinus-mallistoon valitut materiaalit ja puhtaat, myrkyttömät valmistusmenetelmät varmistavat sen, että keittiö on puhdas ja turvallinen jokapäiväisessä käytössä.
Miinus-keittiöt kuten muutkin Puustelli-keittiöt valmistetaan Harjavallassa Puustelli Group Oy:n tuotantolaitoksilla samalla tontilla, johon emoyhtiö Harjavalta Oy perustettiin lähes 100 vuotta sitten. Puustellissa vaalitaan kotimaisuutta ja suomalaisia työpaikkoja kaikin tavoin. Harjavallassa Puustellin tehtaalla työskentelee yli 250 henkilöä. Kädentaitoja tarvitaan edelleen mm. puuovien ja puuosien valmistuksessa. Puuseppäperinne on säilynyt tehtaalla jo lähes 100 vuoden ajan.

Puustelli Group Oy
Teollisuuskatu 46, 29200 Harjavalta
puh. 010 277 6000
www.puustellimiinus.com


Studio Halonen | PalaPala
Studio Halonen on kuopiolainen, muotoilija Annamaija Halosen vuonna 1995 perustama designyritys. Kierrätysmateriaalista valmistetut, uniikit PalaPala-designkorut valmistetaan ekologisesta selluloosa-asetaatista, “luonnon muovista”, lapinlahtelaisen  silmälasikehysvalmistajan noin 40 vuoden aikana varastoon kertyneestä hukka- ja ylijäämämateriaalista. Materiaalin koostumuksesta noin 80 % on kasvikunnasta peräisin olevaa selluloosaa. Korumateriaali on ainutlaatuinen: ekologinen, allergisoimaton ja lähes naarmuuntumaton. PalaPala-korumallisto koostuu riipuksista, korvakoruista, rannekoruista, avainnauhoista ja avaimenperistä.

Studio Halonen / Annamaija Halonen
Kuivinniementie 25, 70460 Kuopio
puh. 050 544 9122
annamaija@studiohalonen.fi, www.palapala.fi

 


Susanna Nurminen design
Susanna Nurminen design suunnittelee ja valmistaa koruja huutokaupoista ja kirpputoreilta poimituista hopea- ja alpakkalusikoista.  Kaikki korut valmistetaan käsin Tampereen Kalevassa. Ekologisuus, ajattomuus ja tyylikkyys ovat yrityksen toiminnan tärkeimmät päämäärät. Idea ja pyrkimys on työstää materiaali siten, että tuote näyttää ensisijaisesti korulta, jonka alkuperä selviää vasta toisella katsomisella – jos ollenkaan.

Susanna Nurminen design
Kaskitie 15, 33540 Tampere
puh. 040 709 6930
www.susannanurminen.com


 

Tampereen Mestarikilta ry
Tampereen Mestarikiltaan kuuluu yli 100 kädentaidon mestaria ja kisälliä kolmestakymmenestäkolmesta eri ammattikunnasta. Jäsenistö koostuu yksin yrittävistä, opettajista, toisen palveluksessa toimivista ja eläkeläisjäsenistä. Kaikkien jäsenten yhteisenä tavoitteena on korkealaatuisten tuotteiden valmistaminen, kädentaitojen ylläpitäminen ja taitojen siirtäminen seuraaville sukupolville. Mestarinkirja yrittäjän verstaan seinällä on tae korkeasta ammattitaidosta ja sen myötä laadukkaasta työstä.  

Verhoilijamestari Jenni Verho, jenni.verho@suomi24.fi, p. 050 326 2274
Koruseppämestari Minna Skyttä, postmaster@korulahde.com,p.  040 556 8071
Oltermanni (puheenjohtaja, vaatturi- ja ompelijamestari) Hannele Teurokoski, hannele.teurokoski@gmail.com,
p. 040 839 1172

Tampereen Mestarikilta ry.
Orivedenkatu 12 A 12, 33720 Tampere

 


Think Today
THINK TODAY:n tarina alkoi ideasta ja uudenlaisesta näkemyksestä vastuullisessa liiketoiminnassa ja materiaalien kierrättämisessä uusiokäyttöön. Mietimme, miksi rakennusalalta ylijääneitä materiaaleja ei uusiokäytetä? Keksimme idean, loimme verkoston ja kehitimme brändin ja muotoilimme tuotteet.
Nyt vähennämme konkreettisesti kaatopaikoille päätyvän laminaatin, laatan ja muun käyttökelpoisen
materiaalin määrää. THINK TODAY valmistaa sisustustuotteita, lemmikkituotteita ja yrityslahjoja sekä tuottaa työpajoja ja asiantuntijapalveluita oppilaitoksille ja yrityksille.

THINK TODAY / Susanne Hamari
puh. 040 544 1138
www.thinktoday.fi
#thinktodaydesign


 

Tuunaajamutsi
Tuunaajamutsi on ohjelmapalveluyritys, joka auttaa yrityksiä löytämään piilevän luovuuden työntekijöistään, parantamaan yhteisöllisyyttä, tuomaan vastuullisuusarvoja näkyviksi asiakkaille ja muille sidosryhmille sekä auttaa henkilökuntaa palautumaan tietotyön rasitteista. Ohjelmat ovat tuunaustyöpajoja, joissa uusiokäytetään asiakasyrityksen omaa, osallistujien tuomaa tai Tuunajamutsin hankkimaa poistomateriaalia. Käsillä tekeminen on elämys, joka sopii tykypäivästä johtoryhmän strategiapäivään, asiakastilaisuuksista festareille.

Tuunaajamutsi / Annakaisa Kilpinen
puh. 050 4027376
www.tuunaajamutsi.fi, annakaisa.kilpinen@tuunaajamutsi.fi
Linkedin, Facebook, Instagram

 


VILMURI by Vilma Wallinmaa
Kuvio muodostaa pinnan, herkkyys kohtaa vahvuuden ja vanha muuttuu uudeksi VILMURI by Vilma Wallinmaa -uusiodesignissa. Yrityksen suosituimpia tuotteita ovat näyttävästi kuvitetut, uusiopainetut sukkahousut, sukat ja leggingsit ja VILMURI tarjoileekin Tampereella kattauksen erilaisia käsin painettuja, värjättyjä ja kustomoituja sukkahousuja, leggingsejä ja sukkia, kaikki toteutettuna Espoossa käsityönä.

VILMURI by Vilma Wallinmaa
puh. 040 841 6588
vilmuribyvilma.wallinmaa@gmail.com, www.vilmuri.com/
https://www.facebook.com/vilmuribyvilmawallinmaa, http://instagram.com/vilmuribyvilma
https://www.weecos.com/fi/stores/vilmuri-vilma-wallinmaa

 


Unique Design by Maria
Unique Design by Maria valmistaa käsityönä koruja kierrätetystä fillarin sisäkumista. Kaikki tuotteet leikataan käsin, jotta niihin saadaan yksilöllinen ilme. Fillarin sisäkumista valmistettu koru on yksilöllinen, kevyt, vegaaninen, näyttävä ja laadukkaasti valmistettu. Korut tuovat iloa arkeen, ovat oivallisia katseenvangitsijoita sekä näyttäviä suurempaankin juhlaan. Valikoimassa on mm. korva-, ranne- ja kaulakoruja sekä sormuksia. Korut sopivat kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Unique, Urban & Eco chic – kestävää muotia jokaiselle!”

Maria Väänänen
Savilankatu 3 B 30, 00250 Helsinki
puh. 044-535 6242
www.uniquedesignbymaria.fi


Näyttelyn tuottaa yhdessä Suomen Kädentaidot -messujen kanssa suunnittelija / yrittäjä Susanne Hamari, THINK TODAY, www.thinktoday.fi.

#kiertotalous, #kierrätys, #thinkdesign

           

Yhteistyössä mukana