Suomen Kädentaidot
-messut

15.–17.11.2019
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#hyväolokäsitöistä

Vuoden odotetuin käsityö- ja design-tapahtuma

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa.

Osta liput › Uutiset ja tiedotteet ›

Euroopan suurin käsityötapahtuma Tampereella marraskuussa

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus täyttyy 24. kerran 15.–17.11.2019 yli 700 kotimaisesta näytteilleasettajasta, joilta voi hankkia tarvikkeiden, raaka-aineiden ja materiaalien lisäksi myös vaatteita, asusteita, kodin designia, herkkuja, koriste-esineitä ja tämän hetken hittituotteita vaikkapa kuusen alle käärittäväksi. Syksyllä 2018 runsaasta ohjelmasta, iloisesta yhdessäolosta, kotimaisesta osaamisesta nautti ennätykselliset 50 996 kävijää ja 734 näytteilleasettajaa.

Popcorn-taiteilija loi onnen ilmeen

Kun messujen teemaksi valikoitui hyvä olo, projektipäällikkö ja taiteilija päätyivät neliapilan selkeään tematiikkaan. Apila symboloi onnea, joka voi käsityölinssien läpi katsottuna syntyä esimerkiksi käsillä tekemisestä tai siitä, että tukee kotimaista kädentaitajaa ja pienyrittäjää ostamalla tältä eettisen tuotteen.

– Koin tärkeäksi sen, että tuote, jonka Kädentaidot-messujen ilmettä varten valmistan, on sellainen, jonka olisin taiteilijana muutenkin valmis luomaan. Taiteellinen luominen on yksin työskentelyä, joten koen tärkeäksi työskennellä myös yhdessä ja hyvien asioiden puolesta, taiteilija Veera Kulju kuvaa.

Taito-Finlandia 2019 -voittaja palkitaan messuilla

Taito-Finlandia on käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain Suomen Kädentaidot -messuilla. Palkinto voidaan myöntää alan tarkoitusperiä edistäneelle henkilölle, yritykselle, toimijalle, teolle, ilmiölle, tapahtumalle tai tuotteelle. Tunnustuksella halutaan nostaa esille merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Omaa ehdokastaan pääsee ehdottamaan alkukesästä 2019.

Voittaja julkistetaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaissa perjantaina 15.11.2019 ja palkintoa sponsoroi 3. kertaa peräkkäin Forsman Tee.

Taito-Finlandia 2019 -sponsorina Forsman Tee

– Arvostamme laadukasta kestävään kehitykseen perustuvaa käsityötä ja perheyrittäjyyttä Suomessa ja maailmalla, siksi haluamme myös tukea suomalaista luovaa ja osaavaa käsityökulttuuria. Päätimme jatkaa Taito-Finlandia-sponsorina onnistuneen ensimmäisen kerran jälkeen ja olemmekin mahdollistamassa vuosien 2018 ja 2019 Taito-Finlandia-palkinnon jakamista Suomen Kädentaidot -messuilla, kertoo Forsman Teen toimitusjohtaja Ari Santamäki.

Nainen seisoo tilkkutakissa selin kameraan

Suosittu Jämälangasta-teos saa jatkoa

Taiteilija-muotoilija Sanna Vatasen ja valokuvaaja Sami Revon uutta projektia vuoden 2019 messuilla ei kannata jättää väliin, kun he tekevät paluun jo klassikon aseman saavuttaneen menestysteoksen Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangasta! -aiheen pariin. Luvassa messuilla on jälleen hieno hyvän mielen näyttelyelämys ja uusia käytännön ratkaisuja jokaisen käsityöläisen ikuiseen pulmaan: kuinka kierrättää ne laatikoiden pohjilla pyörivät murheenkryynit, mitkä-sattuu-jämälangat ja yksinäiset lankakerät.

Lippukaupasta edullisemmat nettiliput – ryhmäetu 30.9. saakka

Järjestä messuvierailu kokoamalla ryhmä harrastajapiiristä tai ystävistä ja tule viettämään iloinen messupäivä Suomen Kädentaidot -messuilla! Messuille voi hankkia ryhmälippuja, kun ryhmässä on vähintään 10 henkilöä. Tilatun määrän lisäksi tarjoamme ryhmänvetäjälle yhden lipun veloituksetta.

Ryhmäetu: Mikäli tilaatte ryhmäliput kampanja-aikana eli viimeistään 30.9.2019, saatte päivälippujen hinnalla (á 10 €) kolmen päivän messurannekkeet.

“Arvostamme laadukasta kestävään kehitykseen perustuvaa käsityötä ja perheyrittäjyyttä Suomessa ja maailmalla, siksi tuemme suomalaista luovaa, osaavaa käsityökulttuuria. Olemme mahdollistamassa vuoden 2019 Taito-Finlandia-palkinnon jakamista Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 15.11.2019”

– toimitusjohtaja Ari Santamäki, Forsman Tee

Näytteilleasettajana MM.

Näytteilleasettajat julkaistaan lähempänä tapahtumaa
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

#Kädentaidot

15.–17.11.2019
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#hyväolokäsitöistä

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa.

Osta liput › Uutiset ja tiedotteet ›

Aukioloajat

Perjantaina 15.11.2019
Lauantaina 16.11.2019
Sunnuntaina 17.11.2019