Suomen Kädentaidot -messut

16.–18.11.2018
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Kädentaidot

Vuoden odotetuin käsityö- ja design-tapahtuma

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa.

Tiedote 19.11.2017 ›Uutiset ›

Suomen Kädentaidot

Tänä vuonna ollaan käsityön juurilla

Suomen Kädentaidot -messujen 2018-vuoden luonnonläheinen ilme toteutettiin yhteistyössä räjähdysmäisen suosion saaneen Laine-lehden kanssa. Piirroshirvestä suunnattiin sorkat kohti aivan uudenlaista kuvamaailmaa, jossa tämän vuoden teemat – lapset, nuoret, perinteet ja kiertotalous – näkyvät.

Ilmeeseen pääsee nyt osalliseksi kuka vain, jolla puikot pysyvät käsissä, sillä kuvissa näkyvän kauniin neuleen ohje julkaistaan syksyllä 2018.

Lisää levähdystilaa, vesipisteitä ja ravintola-alueita

Yksi suurimmista muutoksista on aiemmin E-hallissa sijainneen Deli-alueen sekä Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulan vaatesäilytysten siirtäminen D-halliin. D-halli avautuu joka messupäivä puoli tuntia ennen muita messualueita ja sinne rakennetaan myös iso ravintola-alue levähdyspenkkeineen. Myös muihin halleihin saadaan tänä vuonna lisää ravintolatiloja, esimerkiksi E-hallin ravintola rakennetaan tänä vuonna kahteen kerrokseen. Pääaulaan tulee muutosten myötä noin 200 istumapaikkaa, joissa kävijät voivat lepuuttaa jalkojaan messupäivän vilinässä.

Myös aukioloajat muuttuvat – lauantaina messuillaan pidempään.

Vanhat suosikit pysyvät

Vuosittain vaihtuvien messuteemojen lisäksi jotkin asiat ovat pysyviä.

Suomen Kädentaidot 2018 -messujen ohjelmassa on tänäkin vuonna vetovoimaisia muotinäytöksiä, kiinnostavia näyttelyitä, tuttu Taitokatu sekä erilaisia työpajoja. Iloa ja valoa hehkuvat muotinäytökset tullaan toteuttamaan tänä vuonna tuoreella tavalla ja valovoimaisen juontajamme nimi julkistetaan pian.

Messujen avajaissa palkitaan perinteisesti Vuoden Artesaani-, Taito-Finlandia- ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote -voittajat.

Ohjelmaa julkistetaan koko ajan, pysy kuulolla.

Taito-Finlandia 2018 -sponsorina Forsman Tee

– Arvostamme laadukasta kestävään kehitykseen perustuvaa käsityötä ja perheyrittäjyyttä Suomessa ja maailmalla, siksi tuemme suomalaista luovaa, osaavaa käsityökulttuuria. Olemme mahdollistamassa myös vuoden 2018 Taito-Finlandia-palkinnon jakamista Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 16.11.2018, kertoo Forsman Teen toimitusjohtaja Ari Santamäki.

Taito-Finlandia 2017 -voittajaksi valitiin Restaurointi Mikael Holma. Voittajan valitsi Finlayson Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kurttila. Alamme ottaa vastaan ehdotuksia vuoden 2018 palkinnon saajaksi loppukeväästä 2018.

Elämyksellinen viikonloppu

Suomen Kädentaidot -messut on vuodesta toiseen marraskuinen valonpilkahdus talven keskellä, juuri ennen kuin joulun odotus kiihtyy. Värien kyllästämä ostosparatiisi vie mennessään yhdessäolon, taidon, ja ideoiden ihastelun merkeissä – unohtamatta D-hallin Deli-alueen herkkuja, joita voit hankkia kotiinviemisiksi. Koe ilo, yhteisfiilis ja ainutlaatuinen tunnelma ja hanki uniikeimmat kääröt kuusen alle.

Vuoden Artesaani

Vuoden Artesaani 2018 -haku on auki

Vuoden Artesaani -kilpailu on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksista valmistuneille tai valmistuville oppilaille.

Kilpailun tavoite on pitää yllä ja lisätä suomalaisen käsityön arvostusta, edistää tietoisuutta alalle valmistuvista kädentaitajista sekä edesauttaa vastavalmistuneiden artesaanien työllistymismahdollisuuksia.

Ohjelmassa MM.

“Arvostamme laadukasta kestävään kehitykseen perustuvaa käsityötä ja perheyrittäjyyttä Suomessa ja maailmalla, siksi tuemme suomalaista luovaa, osaavaa käsityökulttuuria. Olemme mahdollistamassa vuoden 2017 Taito-Finlandia-palkinnon jakamista Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 17.11.2017”

– toimitusjohtaja Ari Santamäki, Forsman Tee

Näytteilleasettajana MM.

Näytteilleasettajat 2018 julkaistaan myöhemmin
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

#Kädentaidot

16.–18.11.2018
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Kädentaidot

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa.

Tiedote 19.11.2017 › Uutiset ›

Aukioloajat

Perjantaina 17.11.2017 klo 10-18
Lauantaina 18.11.2017 klo 9-17
Sunnuntaina 19.11.2017 klo 10-17

Ajankohtaista