Suomen Kädentaidot -messut

17.–19.11.2017
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Kädentaidot

Vuoden odotetuin käsityö- ja design-tapahtuma

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa.

Osta lippu ›Varaa osasto ›
Samaan aikaan
Suomen Kädentaidot -messut 17.-19.11.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Sadat taidon tarinat ja tuhannet upeat tuotteet

Kädentaidot on paikka, jossa tavataan muita käsitöistä innostuneita ja tehdään ostoksia satojen näytteille­asettajien osastoilta. Tämä uniikki ostoskeskus on avoinna vain kolmena päivänä vuodessa!

Luvassa on uusia tuotteita ja palveluita, uusia materiaaleja ja ideoita harrastajille, näyttelyitä ja työpajoja, muotinäytöksiä ja esityksiä sekä huippuesiintyjiä ja ilmiöitä!

Kädentaitojen Putiikki-verkkokauppa on auki

Putiikissa messuilo ja aarteiden metsästys alkaa jo ennen messuja ja jatkuu vielä messujen jälkeen 15.12 saakka. Verkkokaupan valikoimissa on muun muassa näytteilleasettajiemme asusteita, vaatteita, materiaaleja sekä kauneutta kotiin.

Putiikki löytyy osoitteesta putiikki.kadentaidot.fi – klikkaa ostoksille!

Suomi100 ja luontoelementit näkyvät messujen ohjelmassa

Suomi 100 vuotta -juhlavuosi näkyy ohjelmasisällössä monin eri tavoin, muun muassa suomenlampaanvillan ympärille kudotussa sisällössä, sinivalkoisessa lahjanäyttelyssä sekä messujen ilmeessä asti. Konkreettiset luonnonantimet – kuten tuohi ja käpy – näyttäytyvät materiaaleina messuilla. Myös kansallispuvuilla on ohjelmassa monipuolinen rooli.

Kuva: Risto Peltola

Taito-Finlandia 2017 -sponsorina Forsman Tee

– Arvostamme laadukasta kestävään kehitykseen perustuvaa käsityötä ja perheyrittäjyyttä Suomessa ja maailmalla, siksi tuemme suomalaista luovaa, osaavaa käsityökulttuuria. Olemme mahdollistamassa vuoden 2017 Taito-Finlandia-palkinnon jakamista Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 17.11.2017, kertoo Forsman Teen toimitusjohtaja Ari Santamäki.

Elämyksellinen viikonloppu parhaassa seurassa

Suomen Kädentaidot -messut on vuodesta toiseen yhtä ihastuttava marraskuinen valonpilkahdus talven keskellä, juuri ennen kuin joulun odotus kiihtyy. Värien kyllästämä ostosparatiisi vie mennessään yhdessäolon, taidon, ja ideoiden ihastelun merkeissä. Koe ilo, yhteisfiilis ja ainutlaatuinen tunnelma ja hanki uniikeimmat kääröt kuusen alle.

Osta liput ennakkoon netistä – säästät rahaa

Ostamalla liput ennakkoon netistä säästät rahaa – ja mikä parasta – pääset kulkemaan jonojen ohi suoraan portille!

VINKKI: Osta päivälipun sijaan suoraan kolmen päivän lippu, hinta vain 18 €

Voit myös järjestää messuvierailun kokoamalla ryhmän (yli 10 henkeä) harrastajapiiristä tai ystävistä ja tule viettämään iloinen messupäivä Suomen Kädentaidot -messuille. Tai hyppää mukaan valmiille messumatkalle, joita järjestetään ainakin Hämeenlinnasta, Iisalmesta, Joensuusta, Lappeenrannasta, Nilsiältä, Oulusta, Salosta ja Turusta.

Ohjelmassa MM.

Kansallispuvussa-roadshow
la 18.11.2017 12:45
la 18.11.2017 15:45

Yli 100 suomalaista kansallispukua eri ikäisten ja kokoisten ihmisten kantamana, eri teemoihin ja musiikkiin yhdistettynä.

soja murto
Soja Murron kansallispukunäyttely

Kansallispukuvalmistaja ja Vuoden käsityöläinen 2017 Soja Murto kokoaa E-halliin kansallispukunäyttelyn, jossa on nähtävillä maalaisväestön 1700–1800-luvuilla käyttämien juhlapukujen mukaan tehtyjä, mahdollisimman tarkkoja toisintoja.

Muotoilunäyttely

Suomen Kädentaidot -messujen muotoilunäyttelyssä E-hallissa on esillä kahden eri taiteilijan teoksia Suomen juhlavuoden kunniaksi. Kuva: Kirsi Ihalainen

Molla Mills
Harvinainen Suomi-visiitti: Molla Mills ja upouusi Virkkuri-kirja messuilla

Omintakeisia ja raikkaan graafisia luomuksia suunnitteleva ja virkkaava Molla Mills ilahduttaa messukävijöitä Suomen Kädentaidot -messuilla. Tule, vaikka et olisi koskaan pitänyt koukkua kädessäsi!

Maryam Razavi
Maryam Razavi
pe 17.11.2017
la 18.11.2017
su 19.11.2017

Ohjelmalavan juontajana nähdään mallina, stylistinä ja tyylikonsulttina tunnettu Maryam Razavi. Muodin parissa työskennellyt Razavi on herkkä aistimaan ajankohtaiset ja uudet trendit.

Justus K (Kuva: Aleksi Tikkala)
Justus K
pe 17.11.2017
la 18.11.2017

Idealavan juontajana perjantaina ja lauantaina nähdään Riihimäeltä lähtöisin oleva muotitaiteilija, joka on erikoistunut mm. paperiseen vaatesuunnitteluun ja kokeellisiin muotitaiteellisiin installaatioihin.

Juontaja Jonna Hietala, kuvaaja Sini Ellen
Jonna Hietala
su 19.11.2017

Sunnuntain Idealavan juontaja on tamperelainen kustannus- ja käsityökentän monitoiminainen.

BÄÄ! Villan tie valmiiksi tuotteeksi

Tutustu laadukkaan suomalaisen lähivillan matkaan kiharaisesta raakavillasta langaksi ja langasta tuotteeksi Sanna Vatasen käsitöiden sekä Sami Revon valokuvien kautta. Tutustu myös Sannan Bää!-blogiin Uutiset-palstallamme.

“Arvostamme laadukasta kestävään kehitykseen perustuvaa käsityötä ja perheyrittäjyyttä Suomessa ja maailmalla, siksi tuemme suomalaista luovaa, osaavaa käsityökulttuuria. Olemme mahdollistamassa vuoden 2017 Taito-Finlandia-palkinnon jakamista Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 17.11.2017”

– toimitusjohtaja Ari Santamäki, Forsman Tee

Näytteilleasettajana MM.

4H-yritys Outikki 7.DREAM Jaana Tuomisto A. Wennström Oy AAMULEHTI Aanmaa AAVAma / Ulla-Maija Pastinen Tmi Agrocenter Oy / Ketolan strutsitila Aholaidan lammastila Aiku Ihana Airamo Nahka-Asu Ky AiriHelena T:mi Airi Pylväinen Aistikas Ala-Uotilan lammastila Alajärven Kotitekstiili Ky Alice A Almandiini Amusantti Oy Amusantti Oy Angela Production Aninka Kerttula Tmi Villakivi shop Anita Grönlund Tmi Anja Kivinen Anjo Allee Anna&Eila Oy Annan Paja Annan Rukkaset tmi Anneli Inha Anneli Keinonen Oy Annelin Yrtit & Karkit Annukka Laine Anskun unelmat Tmi Anskun unelmat Tmi AR-Puusorvaamo Ari Markkola Arkkikauppa Saarinen & Haapala Ay Art & Riders Terhi Mickelsson Art & Riders Terhi Mickelsson Askarelli Askartelutarviketukku Farnia Oy ASMI
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

#Kädentaidot

17.–19.11.2017
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Kädentaidot

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa.

Osta lippu › Varaa osasto ›

Aukioloajat

Perjantaina 17.11.2017 klo 10-18
Lauantaina 18.11.2017 klo 9-17
Sunnuntaina 19.11.2017 klo 10-17