Suomen Kädentaidot | Käsi- ja taideteollisuusmessut

Suomen Kädentaidot
-messut

13.–15.11.2020

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus


Vuoden odotetuin käsityö- ja design-tapahtuma

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa. Vuonna 2020 Suomen Kädentaidot juhlii 25-vuotisjuhlavuottaan. Vuoden kantavia teemoja ovat taito, taidokkuus ja taitavat tekijät.

Lue 17.11. tiedote › Katso kuvia tapahtumasta ›

Enemmän kävijöitä kuin koskaan aikaisemmin

Kolmen päivän aikana kädentaitojen ilo toi Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen uskomattomat 55 436 messukävijää ja tapahtuma rikkoi vuonna 2018 tehdyn kävijäennätyksen. Monipuoliset näytteilleasettajat, viihdyttävä ohjelmasisältö, laadukkaat, ekologiset ja suomalaiset materiaalit sekä valmiit tuotteet saivat messuvierailta jälleen kiitosta. Tapahtuma kasvatti kävijämääräänsä yli 4 400 kävijällä viime vuodesta. Ensi vuonna Suomen Kädentaidot järjestetään 13.–15.11.2020. Tapahtuma juhlii 25-vuotistaivaltaan teemoinaan taito, taidokkuus ja taitavat tekijät.

Tue kotimaista ja löydä hyvä olo käsitöistä

Käsitöiden tekeminen rauhoittaa ja irrottaa arjen myllerryksestä. Messujen Hyvä olo käsitöistä -teema painottaa käsitöiden rauhoittavaa vaikutusta ja käsillä tekemisen tuomaa iloa. Materiaalien ja tarvikkeiden lisäksi messuhallit ovat täynnä valmiita tuotteita. Voit tehdä eettisiä ja luonnonmukaisia ostoksia suoraan suomalaisilta yrittäjiltä ja valmistajilta. Hyvä olo käsitöistä -teema näkyy myös messujen visuaalisessa ilmeessä. Taiteilija Veera Kuljun suunnittelema ja valmistama Apila symboloi onnea, joka voi käsityölinssien läpi katsottuna syntyä juuri käsillä tekemisestä tai siitä, että tukee kotimaista kädentaitajaa ja pienyrittäjää ostamalla eettisen tuotteen.

Taito-Finlandia-voittaja Valisen puvut antavat paperille siivet

Toimittaja ja kuvajournalisti Meeri Koutaniemi valitsi vuoden 2019 Taito-Finlandia-voittajaksi pukusuunnittelija ja lavastaja Pirjo Valisen.
– Valisen teoksissa on yllätyksellistä monikerroksellisuutta, jossa elämän kiertokulku on läsnä kuten luonnossa. Teosten liikekieli vie katsojan toiseen, jopa painottomalta tuntuvaan todellisuuteen

Taito-Finlandia 2019 -sponsorina Forsman Tee

– Arvostamme laadukasta kestävään kehitykseen perustuvaa käsityötä ja perheyrittäjyyttä Suomessa ja maailmalla, siksi haluamme myös tukea suomalaista luovaa ja osaavaa käsityökulttuuria. Päätimme jatkaa Taito-Finlandia-sponsorina onnistuneen ensimmäisen kerran jälkeen ja olemmekin mahdollistamassa vuosien 2018 ja 2019 Taito-Finlandia-palkinnon jakamista Suomen Kädentaidot -messuilla, kertoo Forsman Teen toimitusjohtaja Ari Santamäki.

Uutuustuote-voittaja 2019

Muoviton villasukkalanka valittiin Vuoden Uutuustuotteeksi 2019

Kaikki messujen näytteilleasettajat saivat jälleen osallistua Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2019 -kilpailuun. Kaikkien ehdokkaiden joukosta voittajaksi valikoitui Vuonue-yrityksen muovittomat villasukkalangat Pentti ja Wilhelmi. Villasukkalangoissa perinteisesti käytetty muovinen polyamidi-lanka on Vuonueen langoissa korvattu puukuituisella tencelillä.

Valinta Vuoden Artesaaniksi saa Vanhasen irtisanoutumaan päivätyöstään

Tekstiilitaikuri Jenni Vanhanen on valittiin messuilla Vuoden Artesaaniksi 2019. Alun perin porilainen ja nykyisin Vihdissä asuva Vanhanen osallistui kilpailuun omalla käsityöalan innovaatiollaan, ryijysuunnitteluohjelmistolla. Iltamaa-yrityksessään Vanhanen suunnittelee ja kurssittaa ryijyjen tekemistä sekä myy valmiita ryijypaketteja kotiin puuhasteltavaksi.

“Arvostamme laadukasta kestävään kehitykseen perustuvaa käsityötä ja perheyrittäjyyttä Suomessa ja maailmalla, siksi tuemme suomalaista luovaa, osaavaa käsityökulttuuria. Olemme mahdollistamassa vuoden 2019 Taito-Finlandia-palkinnon jakamista Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 15.11.2019”

– toimitusjohtaja Ari Santamäki, Forsman Tee

Näytteilleasettajana MM.

A-puukot A. Wennström Oy Aamulehti Aanmaa Adenia Agrocenter Oy Ketolan strutsitila Ahola Tarja Aholaidan Lammastila Aiku Ihana Ainon Nukke ja Koti Oy Ainonia Airamo Nahka-Asu Ky AiriHelena T:mi Airi Pylväinen Aistikas Ala-Uotilan Lammastila Alajärven Kotitekstiili Ky Almandiini Ami Avellán Jewellery Ammattiopisto Tavastia, KÄTEVÄ-koulutus Tavastia Anette Ahokas Design & Costume Angela Production Anjo Allee Anki Oy ANNA PUSU VALOKUVAKORUT Anna&Eila Oy Annala Oy Annan Rukkaset tmi Annariikka Qvist Ateljeekatu Osk Anneli Keinonen Oy Annelin Yrtit & Karkit Lapponia Exotic Annie Eleanoora Anun putiikit AR-Puusorvaamo Arctic Warriors Oy Arcum Oy Ari Markkola Arjen Ilot Arkkikauppa Saarinen & Haapala Ay Art & Riders Terhi Mickelsson Art Miriam
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

#Kädentaidot

13.–15.11.2020

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus


Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa. Vuonna 2020 Suomen Kädentaidot juhlii 25-vuotisjuhlavuottaan. Vuoden kantavia teemoja ovat taito, taidokkuus ja taitavat tekijät.

Lue 17.11. tiedote › Katso kuvia tapahtumasta ›

Aukioloajat

Perjantaina 13.11.2020
Lauantaina 14.11.2020
Sunnuntaina 15.11.2020

Ajankohtaista

Osta lippu