Suomen Kädentaidot | Käsi- ja taideteollisuusmessut

Suomen Kädentaidot


18.–20.11.2022
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Kädentaidot

Euroopan suurin kuluttajille suunnattu käsityöalan messutapahtuma Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa. Vuoden 2022 tapahtuman teemana on Tulevaisuus.

Varaa osasto ›

Suomen Kädentaidot täytti jälleen messuvieraiden odotukset

Haasteellisesta ajankohdasta huolimatta Suomen Kädentaidot -messuilla oltiin monille tärkeiden asioiden äärellä – ihastuttavia materiaaleja, upeita kotimaisia tuotteita ja kasvokkaisia kohtaamisia.

– Haluamme kiittää näytteilleasettajia ja messuvieraita tapahtumaan ja terveysturvallisuuteen sitoutumisesta. Yhdessä teimme tästä onnistuneen juhlavuoden tapahtuman poikkeusaikojen yhä jatkuessa, sanoo Suomen Kädentaidot -messuista vastaava HR-johtaja Jasmin Saadetdin-Rikkinen Tampereen Messut -konsernista.

Tulevaisuus tehdään käsin

Taiteilija Sini Majurin mystinen lasitaideteos säkenöi tapahtuman uudessa ilmeessä. Kädet kannattelevat tulevaisuutta ja hauraan pitsinen pinta päästä kurkistamaan käsityöperinteen läpi, ihmisyyteen.
– Lasista voi peilata itseään. Se antaa tilaa tavoittaa jotakin herkkää, Majuri kuvaa.

Vanerikko-pulloroskis on Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2021

Kaikki messujen näytteilleasettajat saivat jälleen osallistua Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2021 -kilpailuun. Kaikkien ehdokkaiden joukosta voittajaksi valikoitui Tuiskulan Kotikolon Vanerikko-pulloroskis. Tuomaristo ihastui pulloroskiksen käytännöllisyyteen. Skandinaavisesti muotoiltu tuote on hyvin kaunis ja viimeistelty, katseenkestävä tuote, jonka voi jättää esille, tuomaristo perusteli. Tuote ratkaisee kodin säilytyspulmia.

"Taito-Finlandia nostaa käsityön arvostusta"

Tämän vuoden Taito-Finlandia-tunnustuspalkinnon voittaja on Jonna Hietala. Tamperelainen Hietala on Laine Publishing -kustantamon toimitusjohtaja. Valinnan teki Taitoliiton toiminnanjohtaja Minna Hyytiäinen.

– Jonna Hietala ja Laine-lehti ovat tehneet varsin poikkeuksellista työtä suomalaisessa käsityökentässä. He ovat kyenneet tekemään läpimurron kansainvälisille markkinoille ja muodostaneet lehden ympärille oman yhteisön. Hietalan ja Laineen tarina kertoo siitä, kuinka käsityöt voivat luoda pohjan monenlaiselle yritystoiminnalle, Hyytiäinen perustelee valintaansa.

Käsityötunnit koulussa tukevat muuta oppimista

Tekstiiliopettajaliitto TOL ry esitteli toimintaansa Suomen Kädentaidot -messuilla. Heidän osastollaan sai maistiaisia tämän päivän käsityön opetuksesta. Osastolla pystyi osallistumaan työpajaan, jossa suunnitellaan ja valmistetaan ommeltava merkki, jota voi käyttää esimerkiksi paikkana vaatteessa.

– Käsitöiden tekeminen on nyt todella suosittua. Erityisesti aikuiset tekevät paljon käsillä, osallistuvat kaikenlaisiin ompeluhaasteisiin ja yhteisneulontoihin, kertoo Tekstiiliopettajaliitto TOL ry:n puheenjohtaja Minna Hankala-Vuorinen.

"Käsityöyrittäjäksi ryhdytään rakkaudesta lajiin"

House of Simonen työpajalla Kangasalan Pikonlinnan vanhassa sairaalassa käy kova kuhina. Käsityöyrittäjä Pia Temisevä valmistaa kiireen vilkkaa nahkatuotteita Suomen Kädentaidot -messuille. Jos Temisevä ehtii, hän tuo messuille myyntiin uuden korvakorumalliston. Kahden viikon kuluttua järjestettävillä messuilla Temisevä ei kuitenkaan ole itse House of Simonen tiskin takana, sillä hän juontaa E-hallin Muoti & Design -lavalla muun muassa muotinäytökset.

“Arvostamme laadukasta kestävään kehitykseen perustuvaa käsityötä ja perheyrittäjyyttä Suomessa ja maailmalla, siksi tuemme suomalaista luovaa, osaavaa käsityökulttuuria. Olemme mahdollistamassa vuoden 2021 Taito-Finlandia-palkinnon jakamista Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 12.11.2021.”

– toimitusjohtaja Ari Santamäki, Forsman Tee

Näytteilleasettajana MM.

Näytteilleasettajat julkaistaan lähempänä tapahtumaa
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

#Kädentaidot


18.–20.11.2022
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Kädentaidot

Euroopan suurin kuluttajille suunnattu käsityöalan messutapahtuma Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa. Vuoden 2022 tapahtuman teemana on Tulevaisuus.

Varaa osasto ›

Aukioloajat

Perjantaina 18.11.2022 klo 10:00-18:00
Lauantaina 19.11.2022 klo 9:00-18:00
Sunnuntaina 20.11.2022 klo 10:00-17:00