Suomen Kädentaidot -messut

17.–19.11.2017
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Kädentaidot

Vuoden odotetuin käsityö- ja design-tapahtuma

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa.

Osta lippu ›Varaa osasto ›
Samaan aikaan
Suomen Kädentaidot -messut 17.-19.11.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Sadat taidon tarinat ja tuhannet upeat tuotteet

Kädentaidot on paikka, jossa tavataan muita käsitöistä innostuneita ja tehdään ostoksia satojen näytteille­asettajien osastoilta. Tämä uniikki ostoskeskus on avoinna vain kolmena päivänä vuodessa!

Luvassa on uusia tuotteita ja palveluita, uusia materiaaleja ja ideoita harrastajille, näyttelyitä ja työpajoja, muotinäytöksiä ja esityksiä sekä huippuesiintyjiä ja ilmiöitä!

Suomi100 ja luontoelementit näkyvät messujen ohjelmassa

Suomi 100 vuotta -juhlavuosi näkyy ohjelmasisällössä monin eri tavoin, muun muassa suomenlampaanvillan ympärille kudotussa sisällössä, sinivalkoisessa lahjanäyttelyssä sekä messujen ilmeessä asti. Konkreettiset luonnonantimet – kuten tuohi ja käpy – näyttäytyvät materiaaleina messuilla. Myös kansallispuvuilla on ohjelmassa monipuolinen rooli. Ohjelma karttuu ja tarkentuu vuoden mittaan, painottuen syksyyn.

Kuvaaja: Risto Peltola

Tehdäänkö yhdessä maamme suurin Suomen lippu -näyttely?

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi haluamme tuoda esille sekä suomalaisia kädentaitoja että juhlistaa itse Suomea. Juhlavuoden tempaukseen voit osallistua tekemällä itse Suomen lipun. Lipun tekoon voit käyttää mitä tahansa tekniikkaa, voit huovuttaa, askarrella, piirtää, virkata tai vaikkapa maalata lipun. Vain taivas ja mielikuvituksesi on rajana!

Taito-Finlandia

Ehdota Taito-Finlandian saajaa

Taito-Finlandia myönnetään käsi- ja taideteollisuusalan merkittävälle tekijälle, ilmiölle, tapahtumalle tai tuotteelle edistämään alan tunnettuutta ja arvostusta. Kerro oma ehdotuksesi tunnustuksen saajaksi!

Elämyksellinen viikonloppu parhaassa seurassa

Suomen Kädentaidot -messut on vuodesta toiseen yhtä ihastuttava marraskuinen valonpilkahdus talven keskellä, juuri ennen kuin joulun odotus alkaa. Värien kyllästämä ostosparatiisi vie mennessään yhdessäolon, taidon, ja ideoiden ihastelun merkeissä. Koe ilo, yhteisfiilis ja ainutlaatuinen tunnelma ja hanki uniikeimmat kääröt kuusen alle.

Hyödynnä ryhmälippukampanja

Järjestä messuvierailu kokoamalla ryhmä harrastajapiiristä tai ystävistä ja tule viettämään iloinen messupäivä Suomen Kädentaidot -messuilla! Hanki liput 30.9.2017 mennessä ja saatte yhden ryhmälipun hinnalla kolmen päivän rannekkeet!

Ohjelmassa MM.

Taitokatu
Taitokatu

Taitokadulla esitellään eri puolella Suomea toimivien Taito-yhdistysten toimesta alan ammattilaisten arvokasta ja pitkäjänteistä työtä niin perinteisten kuin uusienkin tuotteiden ja palveluiden puolesta.

Taito-Finlandia
Taito-Finlandia

Taito-Finlandia on käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinto, joka on jaetaan vuosittain Suomen Kädentaidot -messuilla. Tunnustusta on jaettu vuodesta 2012.

Suomen Kädentaidot Uutuustuote

Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailulla halutaan tukea kotimaista käsityötä nostamalla vuosittain esille hyvin suunniteltuja käden taitojen tuotteita. Kilpailuun voivat osallistua Suomen Kädentaidot -messujen näytteilleasettajat.

Maryam Razavi
Maryam Razavi
pe 17.11.2017
la 18.11.2017
su 19.11.2017

Ohjelmalavan juontajana nähdään mallina, stylistinä ja tyylikonsulttina tunnettu Maryam Razavi. Muodin parissa työskennellyt Razavi on herkkä aistimaan ajankohtaiset ja uudet trendit.

Justus K (Kuva: Aleksi Tikkala)
Justus K
pe 17.11.2017
la 18.11.2017

Idealavan juontajana perjantaina ja lauantaina nähdään Riihimäeltä lähtöisin oleva muotitaiteilija, joka on erikoistunut mm. paperiseen vaatesuunnitteluun ja kokeellisiin muotitaiteellisiin installaatioihin.

Juontaja Jonna Hietala, kuvaaja Sini Ellen
Jonna Hietala
su 19.11.2017

Sunnuntain Idealavan juontaja on tamperelainen kustannus- ja käsityökentän monitoiminainen.

BÄÄ! Villan tie valmiiksi tuotteeksi

Tutustu laadukkaan suomalaisen lähivillan matkaan kiharaisesta raakavillasta langaksi ja langasta tuotteeksi Sanna Vatasen käsitöiden sekä Sami Revon valokuvien kautta.

Kansallispuvussa-roadshow
la 18.11.2017

Yli 100 suomalaista kansallispukua eri ikäisten ja kokoisten ihmisten kantamana, eri teemoihin ja musiikkiin yhdistettynä.

Näytteilleasettajana MM.

Lista yrityksistä julkaistaan elokuussa
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

#Kädentaidot

17.–19.11.2017
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Kädentaidot

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa.

Osta lippu › Varaa osasto ›

Aukioloajat

Perjantaina 17.11.2017 klo 10-18
Lauantaina 18.11.2017 klo 9-17
Sunnuntaina 19.11.2017 klo 10-17