Suomen Kädentaidot
-messut

15.–17.11.2019
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#hyväolokäsitöistä

Vuoden odotetuin käsityö- ja design-tapahtuma

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa.

Katso kuvia tapahtumasta › Uutiset ja tiedotteet ›

Ennätyslukemat: 50996 kävijää

Tampereella 23. kertaa järjestettyjen Suomen Kädentaidot -messujen suosio on edelleen hurjassa kasvussa. Viikonlopun aikana runsaasta ohjelmasta, iloisesta yhdessäolosta kotimaisesta osaamisesta ja messuille tehdyistä muutoksista nautti ennätykselliset 50996 kävijää ja 734 näytteilleasettajaa. Laaja kiertotaloustuotteiden Th!nk Design Shop nähtiin messuilla ensi kertaa. Ensi vuonna 15.–17.11.2019 järjestettävien messujen teemoissa keskitytään muun muassa käsitöiden tuottamaan hyvään oloon.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus täyttyy taas 15.–17.11.2019 noin 700 kotimaisesta näytteilleasettajasta, joilta voi hankkia tarvikkeiden ja materiaalien lisäksi myös valmiita tuotteita kuten vaatteita, asusteita, kodin designia, herkkuja, koriste-esineitä ja tämän hetken hittituotteita kuusen alle käärittäväksi.

Popcorn-taiteilija loi onnen ilmeen

Kun messujen teemaksi valikoitui hyvä olo, projektipäällikkö ja taiteilija päätyivät neliapilan selkeään tematiikkaan. Apila symboloi onnea, joka voi käsityölinssien läpi katsottuna syntyä esimerkiksi käsillä tekemisestä tai siitä, että tukee kotimaista kädentaitajaa ja pienyrittäjää ostamalla tältä eettisen tuotteen.

– Koin tärkeäksi sen, että tuote, jonka Kädentaidot-messujen ilmettä varten valmistan, on sellainen, jonka olisin taiteilijana muutenkin valmis luomaan. Taiteellinen luominen on yksin työskentelyä, joten koen tärkeäksi työskennellä myös yhdessä ja hyvien asioiden puolesta, Kulju kuvaa.

Anu Pentik valitsi Taito-Finlandia 2018 -voittajan

Pitkän uran muotoilun, suunnittelun ja taiteen maailmassa tehnyt Pentik Oy:n perustaja, suunnittelija ja taiteellinen johtaja Anu Pentik valitsi Taito-Finlandia 2018 -voittajaksi puukkoseppämestari Pekka Tuomisen. Voittaja julkistettiin Suomen Kädentaidot -messujen avajaissa perjantaina 16.11.2018.

Taito-Finlandia 2019 -sponsorina Forsman Tee

– Arvostamme laadukasta kestävään kehitykseen perustuvaa käsityötä ja perheyrittäjyyttä Suomessa ja maailmalla, siksi haluamme myös tukea suomalaista luovaa ja osaavaa käsityökulttuuria. Päätimme jatkaa Taito-Finlandia-sponsorina onnistuneen ensimmäisen kerran jälkeen ja olemmekin mahdollistamassa vuosien 2018 ja 2019 Taito-Finlandia-palkinnon jakamista Suomen Kädentaidot -messuilla, kertoo Forsman Teen toimitusjohtaja Ari Santamäki.

Deafmetal-kuulokorumallisto rohkaisee kuulovammaisia

Suomen Kädentaidot Uutuustuote -voittajaksi raati valitsi 2018 gTIE by Nahkaamon Deafmetal-kuulokorumalliston, jonka takana on gTIEN perustaja, korusuunnittelija Jenni Ahtiainen.

– Saatuani itse kuulokojeen jokin aika sitten minulle oli loogista lähteä toteuttamaan apuvälineestä omannäköinen. Miksi kuulokoje ei voisi olla persoonallinen ja näyttävä?, kysyy voittoisan korumalliston suunnitellut Jenni Ahtiainen.

Jaa oma tarinasi: #hyväolokäsitöistä

Tutkimusten mukaan käsityöt tekevät hyvää ihmisille. Kerromme ja etsimme koko vuoden käsityön ystäviä kertomaan, kuinka heille tulee #hyväolokäsitöistä.

Miten käsityöt parantavat sinun elämänlaatuasi? Jaa tarinasi somessa hashtageilla #hyväolokäsitöistä ja #Kädentaidot.

“Arvostamme laadukasta kestävään kehitykseen perustuvaa käsityötä ja perheyrittäjyyttä Suomessa ja maailmalla, siksi tuemme suomalaista luovaa, osaavaa käsityökulttuuria. Olemme mahdollistamassa vuoden 2018 Taito-Finlandia-palkinnon jakamista Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 16.11.2018”

– toimitusjohtaja Ari Santamäki, Forsman Tee

Näytteilleasettajana MM.

Näytteilleasettajat julkaistaan lähempänä tapahtumaa
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

#Kädentaidot

15.–17.11.2019
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#hyväolokäsitöistä

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan, joka tuo marraskuun keskelle kaivattua valoa ja iloa.

Katso kuvia tapahtumasta › Uutiset ja tiedotteet ›

Aukioloajat

Perjantaina 15.11.2019
Lauantaina 16.11.2019
Sunnuntaina 17.11.2019

Ajankohtaista