Suomen Kädentaidot

Suomen Kädentaidot 2018: lisää levähdystilaa, vesipisteitä ja ravintoloita

Uutinen  19.02.2018

Suomen Kädentaidot, Nukkekoti-messut sekä Pienoisrautatiepäivät -tapahtumakokonaisuudessa oli vuonna 2017 mukana 750 näytteilleasettajaa ja ennätykselliset 49 331 kävijää. Seuraavan kerran Tampereella kässämessuillaan 16.–18.11.2018, jolloin tapahtuman järjestelyissä on paljon näkyviä muutoksia. Tänä vuonna tapahtuman kyljessä ei ole muita tapahtumia, vaan viikonloppuna keskitytään vain ja ainoastaan Kädentaitoihin.

– Suomen Kädentaidot on alan ykköstapahtuma ja se näkyy kävijämäärissämme. Meillä on jo pitkään ollut tavoitteena tehdä messukäyntiä sujuvoittavia muutoksia tämän vuoden messuille ja vastaammekin saamaamme palautteeseen lisäämällä muun muassa levähdysalueita ja maksuttomia vesipisteitä sekä järjestelemällä pääaulan sisääntuloa sujuvammaksi, kuvaa projektipäällikkö Jasmin Saadetdin-Rikkinen.


Pääaulaan lisää tilaa ­
– narikat ja Deli D-halliin

 

Yksi suurimmista muutoksista on aiemmin E-hallissa sijainneen Deli-alueen sekä Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulan vaatesäilytysten siirtäminen D-halliin. D-halli avautuu joka messupäivä puoli tuntia ennen muita messualueita ja sinne rakennetaan myös iso ravintola-alue levähdyspenkkeineen. Myös muihin halleihin saadaan tänä vuonna lisää ravintolatiloja, esimerkiksi E-hallin ravintola rakennetaan tänä vuonna kahteen kerrokseen. Pääaulaan tulee muutosten myötä noin 200 istumapaikkaa, joissa kävijät voivat lepuuttaa jalkojaan messupäivän vilinässä.

– Kuten aikaisempinakin vuosina, myös tällä kertaa ravintola- ja kahvila-alueiden istuimia saa käyttää ihan vain levähtämiseen, vaikka ei ostaisikaan syötävää tai juotavaa, kertoo Saadetdin-Rikkinen.

Lauantaina messuillaan pidempään – bussit kulkevat jopa 5 minuutin välein

Pohjakarttoja koskevien muutosten lisäksi rukataan myös messujen aukioloaikoja. Perjantain aukioloajat pysyvät samana eli auki ollaan 10–18, lauantaina messuillaan pidempään kuin ennen eli klo 9–18 ja sunnuntaina ollaan auki 10–17.

– Vilkkain päivä on perinteisesti ollut lauantai, joten jos haluaa hyödyntää hieman väljempiä vesiä, kannattaa paikalle luovia esimerkiksi perjantaina iltapäivällä tai sunnuntaina, ohjeistaa Saadetdin-Rikkinen.

Messuille pääsee marraskuussa entistä kätevämmin myös julkisilla liikennevälineillä, sillä Tampereen seudun joukkoliikenne panostaa tämän vuoden messuihin isosti ja vuorotarjontaa lisätään viime vuoteen verrattuna merkittävästi. Ylimääräisen 14Y-linjan vuoroväliä tihennetään niin, että bussit kulkevat 16.–18.11. rautatieasemalta Keskustorin kautta Messu- ja Urheilukeskukseen 10 minuutin sijaan jopa 5 minuutin välein. Raitiotien rakentaminen saattaa vaikuttaa bussin kulkemaan reittiin keskusta-alueella, messubussien reitit julkaistaan syksyll

Tutustu 14Y-vuoroihin tästä!
Tutustu etäpysäköintialue P-Ikeaan tästä!