Suomen Kädentaidot
Aamun kävijäpaljoutta.

Kädentaidot käynnistyi: Taito-Finlandia Restaurointi Mikael Holmalle

Tiedote  17.11.2017

Viikonlopun mittainen käsityö- ja design-keidas houkutteli jo aamupäivällä tuhansittain elämyksellistä messukokemusta etsiviä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ostosparatiisiin. Avajaisissa palkittiin alan todellisia taitureita, kuten restauroija Mikael Holma, jonka Finlayson Oy:n Jukka Kurttila valitsi Taito-Finlandia-voittajaksi. Tampereen käsityömessuilla sukelletaan sunnuntaihin saakka monipuoliseen ohjelmaan, yhdessä tekemiseen ja uniikkeihin ostoksiin. Suomen Kädentaidot- ja Nukkekoti-messuilla sekä lauantaista sunnuntaihin järjestettävillä XXXV Valtakunnallisilla Pienoisrautatiepäivillä on yhteensä noin 750 näytteilleasettajaa. Viimeksi Suomen Kädentaidot- ja Keräily-tapahtumakokonaisuudessa oli 44 419 kävijää.

Kuudennella Taito-Finlandia-tunnustuksella palkittiin hämeenlinnalainen Restaurointi Mikael Holma, joka on restauroinut muun muassa eduskunnan istuntosalin kaikki 200 pöytäpaikkaa ja 38 uniikkia kokopuista ovea karmeineen. Tunnustuksen 5000 euron palkintosumman lahjoitti tänä vuonna kotimainen teevalmistaja Forsman Tee, ja voittajan finaalinelikosta valitsi Finlayson Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kurttila.

– Mikael Holman työssä näkee vanhan ja kauniin kunnioittamisen – syvän halun ymmärtää sitä – ja ilman ymmärrystä materiaaleista ei voi synnyttää kauneutta eikä täydellisyyttä. Mielestäni Holma pyrkii kohti täydellisyyttä ilman oikoteitä ja kompromisseja, mikä on hirvittävän tärkeä piirre aina kun tehdään täydellisyyttä hipovaa kädenjälkeä. Tiedän, että tulevat sukupolvet tulevat näkemään voittajan kädenjäljen vielä vuosikymmeniä, Kurttila ylistää.
Lue lisää: Taito-Finlandia 2017 -voittaja on Restaurointi Mikael Holma
Video: Jukka Kurttila: Ilman ymmärrystä materiaaleista ei voi synnyttää kauneutta tai täydellisyyttä

Vuoden Artesaani Antti Korpi: ”Haluan olla mukana suomalaisten tuotteiden kehittämisessä”

 

Vuoden Artesaaani Antti Korpi.

 

Vuoden Artesaaniksi valitun tamperelaisen Antti Korven 3D-puukonkahvatyöt ovat palkintoraadin mukaan ammattimaisia ja yksilöllisiä ja hyödyntävät taidokkaasti alalla suhteellisen uutta 3D-teknologiaa.

– Inspiroidun teknologian tuomista mahdollisuuksista ja nautin uuden tekniikan yhdistämisestä perinteiseen. Omien tuotteideni myynnin ohella pyrin löytämään yrityksiä ja henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään tuotteitaan tai menetelmiään. Haluaisin olla mukana suomalaisten tuotteiden kehittämisessä, Korpi toteaa. Lue lisää: Vuoden Artesaani 2017 on tamperelainen Antti Korpi

Kuvat ja videot palkituista lisätään materiaalipankkiin 17.11. aikana: www.tampereenmessut.fi (Medialle)

Vuoden Uutuustuotteena palkittiin tänä vuonna akaalaisen ClayMarin kekseliäs keraaminen ampiaisen valepesä. Maa- ja kotitalousnaiset taas palkitsivat messuilla Suomi100-juhlavuoden kunniaksi ensimmäistä kertaa Maistuvimpia maaseutuyrityksiä. Pirkanmaalta tunnustuksen sai Suttisen tila Pälkäneeltä. Suomen Kädentaidot -messujen yhteydessä järjestettiin pitkin vuotta myös lukuisia muita kilpailuja, joiden voittoisia töitä on mahdollista nähdä messuilla viikonlopun ajan.
Lue lisää: Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2017 on ClayMarin keraaminen ampiaisen valepesä
Lue lisää: Palkittuja patalappuja ja tilkkutöitä sekä maistuvimmat maaseutuyritykset

Messuinfo (aukioloajat, lippujen hinnat, saapuminen): www.kadentaidot.fi (Messuinfo)
Materiaalipankki (kuvat videot, tiedotteet): www.tampereenmessut.fi (Medialle)

Lue koko 17.11. julkaistu tiedote.