Suomen Kädentaidot
kaunein kukkapatalappu

Palkittuja patalappuja ja tilkkutöitä sekä maistuvimmat maaseutuyritykset

Uutinen  17.11.2017

Suomen Kädentaidot -messujen yhteydessä on pitkin vuotta järjestetty lukuisia kilpailuja. Voittoisia töitä on mahdollista nähdä messuilla koko viikonlopun ajan.

Kaunein Suomen lippu -työt koottiin näyttelyksi

Suomi100-juhlavuoden kunniaksi Suomen Kädentaidot -messut järjesti somekanavissaan kilpailun, jossa etsittiin itse toteutettuja versioita Suomen lipusta. Voittajaksi valittiin tamperelaisen Pappilanpuiston palvelukeskuksen lankapalloista koottu kaunis teos.

Kaikki kilpailuun osallistuneet liput on nähtävillä näyttelyssä Suomen Kädentaidot -messujen A- ja E-hallin välisellä käytävällä. Messujen jälkeen Suomen liput tulevat esille Tampereelle Käsityöntalo Verkarannan edustalle, jossa liput ovat kaupunkilaisten ja matkailijoiden ihailtavissa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Liput koristavat Käsityötalon edustaa ja pihaa kevääseen 2018 asti.

Lue lisää kilpailusta.

Kauneimmat kukkapatalaput -yhteistyökilpailu

Suuri Käsityö -lehden kanssa yhteistyössä järjestetyssä kukkapatalappukisassa voiton vei kuopiolainen Kaija Mäklin Särkynyt sydän -työllään.

Voittoisa patalappu.

 

Raadin mukaan aivan kukan näköinen ja vuoritettu patalappu on hyvä käytössä, sillä se kestää lämpöä. Työstä näkyy, että se on sellaisen ihmisen tekemä, joka on todella myös käyttänyt patalappuja ja tietää, mitä ominaisuuksia hyvä patalappu vaatii. Raadin mukaan tekijä on saanut valtavan hyvin virkattua kukan luonteen, patalapussa on pelkistetty ja kaunis muoto sekä oivaltava toteutus.

Toiseksi tuli pirkkalalaisen Sarianna Lehtosen työ Huopakeltano, jossa on raadin mukaan vangittu pelkistettyyn muotoon hienosti kukan olemus. Raadin mukaan kukka on tehty erittäin taitavasti ja kukkaa on katsottu hienosti musta-valkoisten linssien läpi. Perinteisestä aiheesta on tehty moderni graafinen toteutus.

Voittaja sai palkinnoksi Taito Pirkanmaan lankalahjakortin (arvo 150 €) ja toiseksi tullut Suuri Käsityö -lehden vuosikerran (arvo 129 €). Kaikki kilpailuun osallistuneet työt ovat esillä messuilla, ja ne lahjoitetaan messujen jälkeen hyväntekeväisyyteen Punaiselle Ristille. Ohjeet voittajatöihin julkaistaan vuoden 2018 Suuri Käsityö -lehdissä.

Maistuvat maaseutuyritykset palkittiin ensimmäistä kertaa

Maistuva maaseutu 2017 -yritysten valinta osa Maa- ja kotitalousnaisten Maistuva maaseutu -kampanjaa, joka on osa laajempaa Syödään yhdessä -kokonaisuutta ja Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Maistuva maaseutuyritys -valinnoilla halutaan nostaa esille maaseudun upeita makuja, raaka-aineita, ruokayrityksiä ja ruoka-aarteita. Voittajat palkittiin perjantaina 17.11. Suomen Kädentaidot -messujen avajaisten yhteydessä.

Pirkanmaan Maistuvin maaseutuyritys 2017 on Suttisen tila Pälkäneeltä.  Parin viime vuosikymmenen aikana tila on kehittänyt marjojen ja vihannesten viljelyä. Tilan marjoja ja vihanneksia myydään kesäaikaan tilamyymälässä ja marjoja voi poimia myös itse. Suttisen tilan Tilamyymälässä voi todellakin kokea kesän maut eri aistien kautta. Tilalla myydään omien tuotteiden lisäksi paljon lähialueiden tuottajien tuotteita.

Uudeltamaalta Maistuvaksi maaseutuyritykseksi valittiin Bovikin Luomutila Snappertunasta, Raaseporista; Kymenlaaksossa Aholafarm Haminan Kitulasta; Etelä-Karjalassa Innalanmäen tila Taipalsaarelta ja Hämeessä Inkalan kartano Hattulasta.

Tunnustukset jaettiin nyt ensimmäistä kertaa, osana Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa. Maistuva maaseutuyritys -valinnoilla halutaan nostaa esille maaseudun upeita makuja, raaka-aineita, ruokayrityksiä ja ruoka-aarteita. Tunnustuksen saajan valitsi maaseudun yritystoimintaa ja toimintaympäristöä tunteva asiantuntijaraati kussakin maakunnassa.

Lue lisää.

Tyrmääviä tilkkutöitä

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry palkitsi perjantaina 17.11. ”Harvinaista herkkua” -tilkkutyökilpailuun osallistuneita töitä. Tänä vuonna kilpailusarjoina olivat ”Fantasialaukku” ja ”Käyttölaukku”. Käyttölaukut-sarjan voitti keminmaalaisen Virve Hopian työ Reissukassi ja fantasiasarjan taas Mustasaaressa asuvan Mari Kuhnan työ Persikkainen – Peach Bird.


 

Raadin mukaan tyylikäs ja hienosti toteutettu Reissuskassi-työ on raikas kokonaisuus ja hyvä käyttölaukku, jonka olkahihnan kiinnitysidea on mainio. Persikkainen – Peach Bird. taas on omaperäinen ja villi hauskanpitolaukku, joka ei todellakaan ole ryppyotsaisia varten.

Kaikki kilpailuun osallistuneet työt ovat nähtävillä Tilkkuyhdistyksen messuosastolla A1307.

Lue lisää muista kilpailuista:
Vuoden Artesaani 2017 -voittaja on tamperelainen Antti Korpi
Taito-Finlandia 2017 -voittaja on Restaurointi Mikael Holma
Uutuustuote 2017 on ClayMarin keraaminen ampiaisen valepesä