Suomen Kädentaidot

Vuoden Artesaani

Ilmoittaudu Vuoden Artesaani -kilpailuun

Vuoden Artesaani -kilpailu on tarkoitettu käsi- ja taideteollisuusalan tutkinnon suorittaville oppilaille. Kilpailun tavoitteena on ylläpitää ja lisätä suomalaisen käsityön arvostusta, edistää tietoisuutta alalle valmistuvista kädentaitajista sekä edesauttaa vastavalmistuneiden artesaanien työllistymismahdollisuuksia. Ilmoittautuminen vuoden 2019 kilpailuun päättyy 13.9.2019.

Aiemmin kilpailun ovat voittaneet

 

2018 

Vuoden Artesaaniksi 2018 valittiin turkulainen Jonne Lindholm, joka valmistui rakennusrestauroinnin artesaaniksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Raadin mukaan Lindholmin vahvuuksia ovat intohimoinen, sitoutunut ja periksiantamaton asenne ja hänen entisöintiprojektinsa edustavat mallikelpoisesti perusteellista ja perinteistä suomalaista työtä.

2017

Vuoden Artesaaniksi 2017 valittiin tamperelainen 3D-tulostuksen ja -mallintamisen artesaani Antti Korpi SASKY/Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Raadin mukaan Korven ammattimaiset 3D-puukonkahvatyöt ovat yksilöllisiä ja hyödyntävät alalla suhteellisen uutta 3D-teknologiaa taidokkaasti.

2016

Vuoden Artesaani 2016 -kilpailussa palkittiin koruja suunnitteleva ja valmistava Karolina Talbonen Pohjois-Karjalan ammattiopistosta. Raati kehui Talbosen osuvan suomalaisuuden ytimeen ajattomien ja herkkien korujen suunnittelijana ja tekijänä.

2015

Vuoden Artesaanina 2015 palkittiin helsinkiläinen Arttu Åfeldt Ammattiopisto Tavastiasta. Raadin mukaan nuori ja innostunut tekijä on onnistunut luomaan myyvän käyttövaatekokonaisuuden, joka on moderni, kiinnostava ja raikas.

2014

Vuoden Artesaaniksi 2014 valittiin inarilainen korukivi- ja jalometallialan artesaaniksi Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta valmistunut Katja Lettinen.

2013

Vuoden Artesaanina 2013 palkittiin hämeenlinnalainen Riikka Peltola, joka valmistui vaatetusalan artesaaniksi LPKKY/Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Raati arvosti sitä, miten Peltola oli koonnut ammattimaisesti herkän ja omaperäisen esittelyn neulemallistostaan.

2012

Vuoden Artesaanina 2012 palkittiin ylöjärveläinen Timo Lehtonen Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Raadin arvion mukaan Lehtosen töissä näkyy laadukkaan työn jälki, taitava tekninen osaaminen ja huolellinen viimeistely.

2011

Vuoden Artesaani 2011 -kilpailun voitti lempääläläinen soitinrakentaja Jouni Järvinen Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta.

2010

Vuoden Artesaani 2010 -kilpailun voitti espoolainen pienoismallien rakentaja Untamo Sallinen Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta.

2009

Vuoden Artesaani 2009 -kilpailun voitti ähtäväläinen Optima-ammattiopistosta Susanna Ahlvik näyttävillä huonekaluillaan.

 

Alla olevasta linkistä pääset  ilmoittautumaan Vuoden Artesaani 2019 -kilpailuun.

Vuoden Artesaani -kilpailu

Osta lippu