Suomen Kädentaidot

Suomen Kädentaidot uudistuu: muutoksia järjestelyissä ja messusisällössä

Tiedote  30.05.2018

Tampereella kässämessuillaan taas 16.–18.11.2018, jolloin tapahtuman järjestelyissä on paljon näkyviä muutoksia. Muutokset koskevat niin pohjakarttaa, ravintola- ja kahvilapalveluita, liikennejärjestelyjä, aukioloaikoja kuin ohjelmaakin. Tänä vuonna tapahtuman kyljessä ei ole muita tapahtumia, joten viikonloppuna keskitytään puhtaasti Kädentaitoihin. Messuteemoina ovat tällä kertaa lapset ja nuoret, perinteet sekä kiertotalous. Avajaisissa 16.11. julkistetaan Taito-Finlandia-voittaja, Vuoden Artesaani sekä Suomen Kädentaidot Uutuustuote ja messujen teemapuheen pitää opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Messut juontaa toimittaja-juontaja Ella Kanninen. Suomen Kädentaidot, Nukkekoti-messut ja Pienoisrautatiepäivät -tapahtumakokonaisuudessa oli viime vuonna 750 näytteilleasettajaa ja ennätykselliset 49 331 kävijää.

Yksi suurimmista messumuutoksista on Deli-alueen ja Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulan vaatesäilytysten siirtäminen D-halliin, joka avautuu puoli tuntia ennen muita messualueita. Halliin rakentuu iso ravintola-alue levähdyspenkkeineen. Myös muihin halleihin saadaan lisää ravintolatiloja, pääaulaan tulee muutosten myötä noin 200 istumapaikkaa ja lauantain aukioloaikoja pidennetään. Tampereen seudun joukkoliikenne panostaa messuihin isosti: vuorotarjontaa lisätään viime vuoteen verrattuna merkittävästi. Etäpysäköintialue P-Ikea sijaitsee Lahdesjärven Ikean luona.

Tutustu messukeskukselle kulkeviin lisävuoroihin tästä!
Tutustu etäpysäköintialue P-Ikeaan tästä!
Tulosta värityskartat tästä!

– Suomen Kädentaidot on alan ykköstapahtuma ja se näkyy kävijämäärissämme. Meillä on jo pitkään ollut tavoitteena tehdä messukäyntiä sujuvoittavia muutoksia tämän vuoden messuille ja nyt vastaamme saamaamme palautteeseen lisäämällä muun muassa levähdysalueita ja maksuttomia vesipisteitä sekä järjestelemällä pääaulan sisääntuloa sujuvammaksi, kuvaa projektipäällikkö Jasmin Saadetdin-Rikkinen.
Lue uutinen: Suomen Kädentaidot 2018: lisää levähdystilaa, vesipisteitä ja ravintoloita

Messujen ohjelmassa on tänäkin vuonna vetovoimaisia näytöksiä, kiinnostavia näyttelyitä, tuttu Taitokatu sekä erilaisia työpajoja. Iloa ja valoa hehkuvat suositut muotinäytökset tullaan toteuttamaan tänä vuonna tuoreella tavalla ja messut juontaa ihastuttava Ella Kanninen. Ohjelmaa julkistetaan koko vuoden ajan.

Hyväntekeväisyyskumppanina Joulupuu-keräys: kädentaitajien taidonnäytteitä hyvään tarkoitukseen

Suomen Kädentaidot 2018 -messujen hyväntekeväisyyskumppanina toimii tänä vuonna Tammerkosken Nuorkauppakamarin jo 13. kertaa järjestettävä Joulupuu-keräys, jossa kerätään lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Messuilla auki olevaan lahjakeräykseen toivotaan itse tehtyjä lahjoja.

– Olemme kiitollisia, kun näin iso tapahtuma lähtee tukemaan yhteistä tavoitettamme antaa jokaiselle lapselle edes yksi lahja ensi jouluna. Keräyksen kohteena ovat vähävaraiset lapsiperheet ja monella ei välttämättä ole samanlaista turvaverkkoa kuin monilla muilla perheillä on. Tällaisissa perheissä ei esimerkiksi välttämättä ole sitä mummua, joka kutoisi villasukat tai enoa, jolta saisi lahjaksi ensipuukon, kertoo Timo Puhakka Tammerkosken Nuorkauppakamarista.
Lue uutinen: Suomen Kädentaidot 2018 -hyväntekeväisyyskumppanina Joulupuu-keräys

Mitä keppihevoset syövät? -käsityökilpailu lapsille ja nuorille – kesä aikaa suunnitella

Yhtenä Suomen Kädentaidot 2018 -teemana on lapset ja nuoret, mikä näkyy esimerkiksi erilaisissa työpajoissa, näyttelyissä ja esityksissä. Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme 4H viettää tänä vuonna 90-vuotisjuhlavuottaan ja järjestämme yhteistyössä heidän ja 120-vuotiaan Novita Oy:n kanssa kilpailun ja kilpailutyönäyttelyn lapsille ja nuorille. Kilpailutehtävänä on tehdä käsityö, joka on keppihevosten ruokaa.
Lue lisää: Mitä keppihevoset syövät? -käsityökilpailu lapsille ja nuorille

Nyt 23. kertaa järjestettävä Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma, jossa on vuosittain noin 700 näytteilleasettajaa ja noin 45 000 kävijää. Suomen Kädentaidot järjestää yhteistyössä Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry.

Lue 30.5. julkaistu tiedote ePressissä.