Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailu | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailu

Onko sinun tuotteesi seuraava menestyjä?

Kokeile, sillä Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailu järjestetään jo 20. kertaa!

Uutuustuote-kilpailulla halutaan tukea kotimaista käsityötä nostamalla vuosittain esille hyvin suunniteltuja kädentaitojen tuotteita. Kädentaitojen kiinnostavuus ja ajankohtaisuus ovat tärkeitä asioita, joita alan yritysten uudistuvuus sekä uudet innovaatiot tukevat. Monen menestystarinan takana on kyky muuntautua ja kilpailulla rohkaistaan kokeilemaan uutta, kehittämään tuotteita ja katsomaan tulevaisuuteen.

 

Kilpailun voittaja palkitaan 1000 € rahapalkinnolla, jonka sponsoroi Design from Finland.
”Haluamme kannustaa kaikkia yrityksiä tuotesuunnitteluun, muotoiluun ja rohkeaan innovointiin. Design from Finland -merkki tekee suomalaista muotoiluosaamista näkyväksi ja näemme, että uudistumiskyky sekä tuotekehitys ovat tulevaisuudessa entistäkin tärkeämpiä jokaiselle yritykselle. Suomen Kädentaidot Uutuuskilpailulla tuetaan hyvin suunniteltuja tuotteita ja olemme iloisia voidessamme tukea kilpailua.”

Voittajatuote saa myös näkyvyyden messuaikana ja mediatiedotteissa.

Kilpailussa arvostetaan erityisesti kotimaisen käsityön arvoja, kuten hyvää suunnittelua, perinteisten menetelmien ja materiaalien käyttöä sekä niiden innovointia nykypäivään, erinomaista työn laatua ja esteettisyyttä sekä kestävyyttä ja ekologisuutta.

Uutuustuotteen tulee myös olla muotoilultaan uusi ja yleisilmeeltään raikas. Kokonaisarvioinnissa huomioidaan tuotteen käytännöllisyys ja mahdollisuudet hyvään kaupalliseen menestykseen.

Lue viime vuoden Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailun voittajan mietteet »

Vuoden Uutuustuote -kilpailujen voittajat vuosien varrelta » 

Miksi kilpailu järjestetään?

Kilpailulla halutaan tukea kotimaista käsityötä nostamalla vuosittain esille hyvin suunniteltuja kädentaitojen tuotteita.

Kuka voi osallistua?

Kilpailu on avoin kaikille Suomen Kädentaidot 2022 -messujen näytteilleasettajayrityksille, yksityishenkilönä ei voi osallistua kilpailuun. Tuote voi olla vuosien 2021-2022 tuotantoa, mutta kilpailuun ei voi osallistua kahta kertaa samalla tuotteella.

Miten voittaja valitaan?

Raati käy läpi kaikki kilpailuun osallistuneet tuotteet ja valitsee joukosta yhden voittajan, joka nimitetään Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi. Asiantuntijaraadin jäsenet valitsee Taito Pirkanmaa ry. Raati valitsee myös osallistuneista parhaat tuotteet ja ne ovat esillä messuilla Suomen Kädentaidot Uutuustuote -näyttelyssä.

Kilpailussa arvostetaan erityisesti kotimaisen käsityön arvoja, kuten hyvää suunnittelua, perinteisten menetelmien ja materiaalien käyttöä sekä niiden innovointia nykypäivään, erinomaista työn laatua ja esteettisyyttä sekä kestävyyttä ja ekologisuutta.

Uutuustuotteen tulee myös olla muotoilultaan uusi ja yleisilmeeltään raikas. Kokonaisarvioinnissa huomioidaan tuotteen käytännöllisyys ja mahdollisuudet hyvään kaupalliseen menestykseen.

 

Palkinto

Kilpailun voittaja palkitaan 1000 € rahapalkinnolla, jonka sponsoroi Design from Finland.
Voittaja ja näyttelyyn valitut tuotteet saavat messujen aikana runsaasti näkyvyyttä yritykselleen ja tuotteelleen, joten nämä tuotteet ovat yleensä hyvin kysyttyjä ostoksia messuilla.

Huomioithan siis, että kilpailutuotetta kannattaa varata myös osaston myyntiartikkeleihin.

Voittaja julkistetaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa.

Miten osallistun?

Ilmoita tuotteesi ehdolle kilpailuun toimittamalla tuotteesi yhdessä täytetyn ilmoittautumislomakkeen kanssa messujen näyttelytoimistoon (A-hallin 2. krs.) viimeisenä rakennuspäivänä torstaina 17.11.2022 klo 15.00 mennessä. Raati kokoontuu arvioimaan klo 15.00 jälkeen, joten sen jälkeen ei voi enää toimittaa tuotteita.

Lataa ilmoittaumislomake

Voit halutessasi myös postittaa tuotteen etukäteen yhdessä täytetyn lomakkeen kanssa osoitteella:

Tampereen Messut Oy / Uutuustuote
PL 163, 33901 TAMPERE

HUOM! Vain määräaikaan mennessä vastaanotetut tuotteet voidaan ottaa mukaan kilpailuun.

 • Kilpailun säännöt

  Kilpailun säännöt

  • Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Kädentaidot 2022 -messujen näytteilleasettajayritykset, yksityishenkilönä ei voi osallistua kilpailuun.
  • Kilpailuun voi osallistua vain yhdellä tuotteella / yritys
  • Tuote on toimitettava annettuun määräaikaan mennessä ilmoitettuun paikkaan. Myöhemmin toimitettuja tuotteita ei hyväksytä kilpailuun.
  • Tuotteessa on oltava näkyvissä hinta
  • Tuotteen tulee olla vuosien 2021-2022 tuotantoa (HUOM! Kilpailuun ei voi osallistua kahta kertaa samalla tuotteella)
  • Kilpailuun hyväksytään kaikenlaiset tuotteet, paitsi kirjat
  • Voittaja julkistetaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa

   

  Tuotteen arvioinnissa otetaan huomioon muun muassa seuraavat seikat:

  • erinomainen työn laatu
  • uusi muotoilu, esteettisyys, raikas yleisilme
  • perinteisten menetelmien ja materiaalien innovointi nykypäivään
  • kestävyys, ekologisuus
  • käytännöllisyys ja mahdollisuudet hyvään kaupalliseen menestykseen

 

Mitä tuotteelleni tapahtuu kilpailun jälkeen?

Henkilökuntamme toimittaa messuilla Uutuustuote-näyttelyssä esillä olevat tuotteet näytteilleasettajien osastoille tai tuotteen voi halutessaan noutaa myös näyttelystä itse sunnuntaina messujen sulkeuduttua.

Ne tuotteet, joita ei valita esille näyttelyyn, tulee näytteilleasettajan itse noutaa perjantain aikana messujen näyttelytoimistosta.

HUOM! Emme postita tuotteita messujen jälkeen.