Suomen Kädentaidot

Uljas-olkaimet on Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2022

Uutinen  18.11.2022

Kaikille messujen näytteilleasettajille avoimesta Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailusta on jälleen löytynyt uusi ja upea kädentaitojen innovaatio. Tänä vuonna tunnustuksen saaja on Naskali Leather yrityksen Uljas-nimiset käännettävät kierrätysnahkaiset olkaimet.

Juuri ennen messuja kokoontunut raati kuvailee Uljas-olkaimia kauniiksi ja viimeistellyksi tuotteeksi. Tuote on käännettävyytensä takia innovatiivinen ja käyttäjälähtöisyys on mietitty loppuun saakka. Raati kuvailee tuotteen pakkauksen olevan ylellinen ja kokonaisuus on tuotteistettu loppuun saakka. Naskali Leatherin yrittäjä Jyri Naskali on huomioinut tuotteessaan vastuullisuuden, sillä Uljas-olkaimet on tehty kierrätysmateriaaleista, muun muassa vanhoista nyrkkeilyhankoista sekä kierrätys- ja ylijäämänahasta.

Entisenä kilpanyrkkeilijänä Naskali on nähnyt, kuinka paljon hyväkuntoista ja vielä käyttökelpoista nahkaa heitetään roskiin. Materiaalina nahka on kädentaitajan mukaan raaka, sillä tehtyä ei saa tekemättömäksi eikä työtä voi purkaa ja aloittaa alusta. Rakas urheilulaji ja vahva tarina kulkevat materiaalin muodossa mukana myös Uljas-olkaimissa.

– Minulla on pieni viha-rakkaussuhde Uljas-henkseleihin. Ne on todella työläät, mutta niin älyttömän makeat ja vitsin hienot. Ne päällä voi heittää lennosta tyyliä toiseen ja kääntää olkaimet ilman, että ottaa niitä pois päältä.

Naskali päätti osallistua Vuoden Uutuustuote -kilpailuun aivan viimeisillä hetkillä. Vielä messuviikon alussa hän pohti olisiko vaivan arvoista ajaa Tampereelle tuomaan tuotettaan raadin nähtäville. Onneksi tekijä lähti matkaan.

– Ajattelin, että tekemättömät teot kaduttavat usein paljon enemmän kuin tehdyt. Nyt on aivan mielettömän upea fiilis. Kylmät väreet ja pieni tippa linssissä otin vastaan tiedon voitosta.

Naskali valmistaa Uljas-olkaimia tilaustyönä, sillä olkainten täytyy olla tyköistuvat, eikä tuotteessa ole nahkamateriaalin vuoksi paljoa säätövaraa. Tilaustuotteen toimitusaika on noin 2 viikkoa.

Suomen Kädentaidot Uutuustuote -voittaja julkistettiin messujen avajaisissa perjantaina 18.11. Palkinnon Jyri Naskalille jakoi Taito Pirkanmaan toiminnanjohtaja Tuula Ruusumaa.

Kymmeniä tuotteiden joukosta raati valitsi 6 tuotetta, jotka ovat voittajan lisäksi esillä Suomen Uutuustuote -näyttelyssä osastolla A 649.

Naskali Leatherin oma osasto E1001 löytyy E-hallista rennon rouheiden materiaalien teema-alue MUTTERIsta.

Tutustu Naskali Leatheriin https://naskalileather.com/