Suomen Kädentaidot Uutuustuote | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Suomen Kädentaidot Uutuustuote

Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailu järjestetään tänä vuonna jo 21. kertaa. Kilpailulla halutaan tukea kotimaista käsityötä nostamalla vuosittain esille hyvin suunniteltuja kädentaitojen tuotteita. Kilpailussa arvostetaan erityisesti kotimaisen käsityön arvoja, kuten hyvää suunnittelua, perinteisten menetelmien ja materiaalien käyttöä sekä niiden innovointia nykypäivään, erinomaista työn laatua ja esteettisyyttä sekä kestävyyttä ja ekologisuutta. Uutuustuotteen tulee myös olla muotoilultaan uusi ja yleisilmeeltään raikas. Kokonaisarvioinnissa huomioidaan tuotteen käytännöllisyys ja mahdollisuudet hyvään kaupalliseen menestykseen.

Voittajatuote saa näkyvyyden messuaikana Uutuustuotenäyttelyssä ja mediatiedotteissa.

Näytteilleasettaja! Osallistu kilpailuun »

 

Suomen Kädentaidot Uutuustuotekilpailujen -voittajat

2022

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Jyri Naskalin ja Naskali Leather -yrityksen kierrätysnahasta valmistetut käännettävät Uljas-olkaiset. Tuote on käännettävyytensä takia innovatiivinen ja käyttäjälähtöisyys on mietitty loppuun saakka.

2021

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Tuiskulan Kotikolon Vanerikko-pulloroskis. Skandinaavisesti muotoiltu tuote on kaunis ja viimeistelty, katseenkestävä tuote, joka ratkaisee kodin säilytyspulmia.

2019

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Vuonue-yrityksen muovittomat villasukkalangat Pentti ja Wilhelmi. Villasukkalangoissa perinteisesti käytetty muovinen polyamidi-lanka on täysin biohajoavissa langoissa korvattu puukuituisella tencelillä.

Uutuustuote-voittaja 2019

2018

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin gTIE by Nahkaamon Deafmetal-kuulokorumallisto, jonka takana on korusuunnittelija Jenni Ahtiainen.

2017

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin akaalaisen ClayMarin keraaminen ampiaisten valepesä.

2016

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Valona designin laserleikatusta koivuvanerista valmistettu Halo-ketjukoru, jonka on suunnitellut Elina Mäntylä.

2015

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Mustikka-puolukka-keittiöpyyhe, joka kuuluu Taito Itä-Suomi ry:n ideoimaan tuotesarjaan.

 

2014

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Nauhapirta, jonka on suunnitellut ja valmistanut käsityöyrittäjä Åsa Broo Pännäisistä.

2013

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Kehä-sivupöytä, jonka on suunnitellut ja valmistanut Arto Halmetoja, Studio Arto Halmetoja, Orivesi.

2012

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Lankalaatikko, jonka on suunnitellut ja valmistanut Tony Andersson ja Paula Nurminen Juupaja Ky, Korkeakoski.

2011

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Hali-puunkannin, jonka on suunnitellut teollinen muotoilija Henri Sydänheimo Tampereelta. Tuotetta valmistaa Arvemet Oy ja markkinoi Aikatuote Ylöjärveltä.

2010

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin lasihimmeli, jonka on suunnitellut Tuija Rajamäki Raahen Taitopajasta.

2009

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Palokki-uusiolaukku, jonka on valmistanut nummelalainen Inka Honkanen Globe Hope -yrityksestä.

2008

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Soijakynttilä, jonka on valmistanut multialainen Reeta Kunelius Kynttiläpaja Kalevantulesta.

2007

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Norma-ompelurasia, jonka on suunnitellut Mari Huhtala Huhtadesignista Lahdesta.

2006

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin Henga-amppeli, jonka on suunnitellut Ville Mensio.

2005

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin keraaminen kaitaliina, jonka on suunnitellut Sirpa Luukkonen Huittisista.

2004

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin keittiöhakkuri, jonka on suunnitellut Jarmo Raitanen ja valmistanut Suomen Laatupuukko Oy.

2003

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin nokkosköysi, jonka on valmistanut Juha Alho Ulvilan Köysipunomosta.

2002

Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi valittiin vesikauha, jonka on valmistanut Metallitaide Teppo Nousiainen.