Suomen Kädentaidot

Arkinen tarve innovoi voittajaksi Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailussa

Uutinen  14.06.2022

Haku Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailuun on jälleen avattu. Palkinto jaetaan vuosittain messujen avajaisissa. Viime vuonna voittajaksi valittiin Tuiskulan Kotikolon Vanerikko-pulloroskis.

Pulloroskiksen tuotekehittely tapahtui arkisen tarpeen ja ongelmanratkaisun kautta. Yrittäjät Harri Kimppa ja Susanna Salo-Kimppa huomasivat itsekin, että tuote on hyvä ja toimiva. Kilpailun voitto nosti tuotteen markkinoinnin lentoon ja läheinen joulusesonki osoitti tuotteella olevan tilausta.

­­– Kilpailun voitto ja sen tuoma julkisuus loivat meille hyviä kontakteja. Kuluttajien lisäksi myymme tuotetta yrityksiin ja julkisiin tiloihin. Pulloroskis täydentää ekologisen koivuvanerisen kierrätys- ja roskismallistomme kokonaisuudeksi, joka toimii näyttävänä osana sisustusta. Kilpailun voitto oli upea bonus uuden tuotteen lanseerauksessa.

Millaista tuotetta kilpailuun etsitään?

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Kädentaidot 2022 -messuilla mukana olevat näytteilleasettajat. Uutuustuotteen tulee olla muotoilultaan uusi ja yleisilmeeltään raikas. Kokonaisarvioinnissa huomioidaan tuotteen käytännöllisyys ja mahdollisuudet hyvään kaupalliseen menestykseen.

Kilpailussa arvostetaan erityisesti kotimaisen käsityön arvoja kuten hyvää suunnittelua, perinteisten menetelmien ja materiaalien käyttöä sekä niiden innovointia nykypäivään. Arvoon nousevat myös työn laatu, esteettisyys, kestävyys ja ekologisuus. Kilpailulla halutaan tukea kotimaista käsityötä nostamalla esille hyvin suunniteltuja kädentaitojen tuotteita.

Ilmoita uutuustuotteesi ehdolle kilpailuun.