Suomen Kädentaidot

Meeri Koutaniemi valitsee Taito-Finlandia-voittajan: ”Kädentaidot ihmisyyden ehto”

Tiedote  19.06.2019

Valokuvaaja-kuvajournalisti Meeri Koutaniemi valitsee Taito-Finlandia 2019 -voittajan, joka palkitaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa 15.11.2019. Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuustapahtuma järjestetään Tampereella 15.–17.11. jo 24. kertaa. Messuteemoissa keskitytään tänä vuonna erityisesti käsitöiden tuottamaan hyvään oloon sekä ekologisiin materiaaleihin ja hyväntekeväisyysyhteistyötä tehdään Sopimusvuori ry:n kanssa. Viime vuonna messuilla oli ennätykselliset 50 996 messukävijää ja neljässä hallissa 734 näytteilleasettajaa.

Taito-Finlandia 2019 -tunnustuksen voittajan valitsee tänä vuonna Meeri Koutaniemi ja 5000 euron palkintosumman lahjoittaa kolmatta vuotta Taito-Finlandia-sponsorina toimiva kotimainen teevalmistaja Forsman Tee. Avajaisissa julkistetaan perinteisesti myös Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2019 sekä Vuoden Artesaani.

– On aivan upeaa saada tällainen kunnia, olen todella otettu kutsusta Taito-Finlandia-valitsijaksi. Kädentaidot on ihmisyyden elinehto ja taiteen perusta. Suomalainen tekijyys ja näkemys ovat hienoja edelläkävijöitä koko maailmassa, Taito-Finlandia-valitsija Meeri Koutaniemi toteaa.

Lapista kotoisin oleva Meeri Koutaniemi on kansallisesti ja kansainvälisesti palkittu valokuvaaja ja kuvajournalisti, joka on työskennellyt myös ohjaajana ja kuvaajana tv-dokumenttituotannoissa. Hän on kuvannut voimaannuttavasti vähemmistöjä sekä keskittynyt tabuina pidettyihin ihmisoikeusteemoihin yli 50 maassa. Hänen töitään on nähty kymmenissä näyttelyissä ympäri maailmaa ja hän on julkaissut kuusi valokuvateosta.

Hyvä olo käsitöistä on yksi tämän vuoden Suomen Kädentaidot -messujen teemoista

– Käsillä tekeminen on rauhoittavaa ja harrastus lisää tutkitustikin ihmisten hyvinvointia. Teemme myös hyväntekeväisyysyhteistyötä tamperelaisen Sopimusvuori ry:n kanssa. Yhdistys järjestää sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan palveluita, kertoo Suomen Kädentaidot -messujen projektipäällikkö Jasmin Saadetdin-Rikkinen Tampereen Messut Oy:stä.

– Käsitöiden vaikutukset näkee Sopimusvuoren asiakkaissa. Käsitöiden tekeminen antaa onnistumisen kokemuksia, voimaannuttaa ja vahvistaa ratkaisutaitoja. Toimistotyötä tekevälle käsityöt ovat hyvää taukojumppaa tai palautumista työpäivän jälkeen, Sopimusvuoren viestintäjohtaja Pirkko Kelemen sanoo.
Lue uutiset:
Kädentaidot tekevät hyvää: yhteistyössä Sopimusvuori ry
Suomen Kädentaidot ja Sopimusvuori ry ’kutovat samaa sukkaa’ mielenterveystyön edistämiseksi

Suosittu Jämälangasta-teos saa jatkoa – työparin messuosasto Mesoaja-gaalan finaalissa

Taiteilija-muotoilija Sanna Vatasen ja valokuvaaja Sami Revon BÄÄ! Lankalaboratorio -messuosasto tapahtumineen pääsi mukaan tapahtuma-alan Mesoaja-gaalan Vuoden Messuosasto -finaaliin maaliskuussa 2019. Tämän vuoden messuilla työpari tekee paluun jo klassikon aseman saavuttaneen menestysteoksensa Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangasta! -aiheen pariin.
Lue uutinen: Suosittu Jämälangasta-teos saa jatkoa
Lue kaikki tuoreimmat uutiset: www.kadentaidot.fi (Messuinfo / Uutiset)

24. kertaa järjestettävä Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma, jossa on vuosittain noin 700 näytteilleasettajaa ja 50 000 kävijää. Päiväliput ennakkoon: pe ja su 11 €, lauantai 14 €, lapset 7–15 v 6 €, eläkeläiset ja opiskelijat 10 €. Kolmen päivän lippu 20 €. Ryhmälippu 10 € (ryhmässä vähintään 10 hlöä). Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry järjestävät yhteistyössä Suomen Kädentaidot -messut.

Lue 19.6. julkaistu tiedote ePressissä.