Suomen Kädentaidot
Uutuustuote-voittaja 2019

Vuoden Uutuustuote -kilpailu saa käsityöalan innovaatiot loistamaan

Uutinen  28.04.2020

Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa julkistetaan vuosittain Vuoden Uutuustuote -kilpailun voittaja. Viime vuonna voittajaksi valikoitui Vuonue-yrityksen Pentti- ja Wilhelmi-villasukkalangat, joiden voiton ratkaisi uudenlainen ympäristöystävällinen innovaatio. Langat on valmistettu täysin muovittomasti ja ne ovat biohajoavia, sillä perinteinen kestävyyden takaava polyamidi-lanka on korvattu yhtä kestävällä puukuituisella tencelillä.

Vuonuen langat ovat oiva esimerkki siitä, mitä koko kilpailu tavoittelee. Kilpailun avulla nostetaan esille täysin uudenlaisia käsityöalan keksintöjä, uudenlaisia tapoja tehdä raaka-aineita tai valmiita tuotteita. Kilpailussa etsitään voittajaksi jotain sellaista, jota kukaan muu ei ole aikaisemmin tehnyt.

Vuonuen perustaja Piia Aaltonen pitää arvossaan kilpailun tavoitetta kannustaa yrityksiä kehittämään uusia tuotteita. Oman yrityksen kehittämisen lisäksi, kilpailuun osallistuminen tuo ison annoksen näkyvyyttä Euroopan suurimmassa käsityöalan tapahtumassa.

‒ Kilpailun voitto toi paljon näkyvyyttä messuilla ja herätti asiakkaiden kiinnostuksen. He selvästi arvostavat tätä tunnustusta. Oli mukavaa kuulla asiakkailta heti palautetta ja huomata, että tuotteelle on kysyntää ja sellaista oli jopa kaivattu. Tapahtuman nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan tehdyt ennakkojulkaisut tavoittivat hyvin yleisöä ja monet tiesivät sen perusteella tuotteen jo tullessaan osastollemme.

Aaltosen mielestä yhteistyö Tampereen Messujen ja Suomen Kädentaidot -tapahtuman kanssa sujui loistavasti. Messujen julkaisut tavoittivat hyvin asiakkaat ja lehdistön.

‒ Media teki tuotteesta moni juttuja ja huomio poikii edelleenkin koko ajan uutta. Olemme saaneet esitellä tuotteesta juuri ne asiat, joita pidämme tärkeänä. Omalta osaltamme Pentti- ja Wilhelmi- villasukkalankojen kehittäminen on jatkunut kilpailun voitonkin jälkeen koko ajan eteenpäin ja tämän vuoden messuillekin on luvassa taas monenlaista uutta.

Ilmoita tuotteesi ehdolle Suomen Uutuustuote 2020 -kilpailuun.

Tutustu aikaisempien vuosien voittajiin.