Suomen Kädentaidot
vuoden artesaani 2016

Vuoden Artesaani -tunnustus tuo toivottua huomiota nuorille osaajille

Uutinen  08.06.2017

Vuosittainen Vuoden Artesaani -kilpailu on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksista valmistuneille tai valmistuville oppilaille. Kilpailun tavoitteena on ylläpitää ja lisätä suomalaisen käsityön arvostusta, edistää tietoisuutta alalle valmistuvista kädentaitajista sekä edesauttaa vastavalmistuneiden artesaanien työllistymismahdollisuuksia.

Kilpailun raati valitsee osallistujista 3–5 finalistia, jotka esitellään ennakkoon sivuillamme. Kilpailun raatiin kuuluvat Suomen Kädentaidot -näyttelytoimikunnan asiantuntijoita sekä Opetushallituksen edustaja. Raati arvioi esimerkiksi työn laatua ja teknistä toimivuutta, esteettistä ja visuaalista kokonaisuutta, käyttötarkoitusta, markkinointikelpoisuutta, työllistävyttä sekä ekologisuutta ja kestävää kehitystä.

Vuoden Artesaani -kilpailun voittaja julkistetaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa. Palkinnoksi kilpailun voittaja saa 500 euron stipendin ja mahdollisuuden suunnitella sekä toteuttaa messuille omista töistään koostuvan näyttelyn.

Aiempina vuosina palkittuja ovat 2016: Katarina Talbonen (Joensuu), Pohjois-Karjalan ammattiopisto; 2015: Arttu Åfeldt (Helsinki), Ammattiopisto Tavastia; 2014: Katja Lettinen (Inari), Saamelaisalueen koulutuskeskus; 2013: Riikka Peltola (Hämeenlinna), vaatetusalan artesaani, LPKKY / Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos; 2012: Timo Lehtonen (Ylöjärvi), Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos; 2011: Jouni Järvinen (Lempäälä), Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos; 2010: Untamo Sallinen (Espoo), Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos ja 2009: Susanna Ahlvik (Ähtävä), Optima-ammattiopisto.

Lue lisää kilpailusta ja hae mukaan!