Suomen Kädentaidot

Uutuustuote-kilpailu saa innovaatiot loistamaan

Uutinen  19.06.2023

Haku Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailuun on jälleen avattu. Palkinto valitaan vuosittain ja jaetaan messujen avajaisissa. Viime vuonna voittajaksi valittiin Naskali Leather yrityksen innovoimat Uljas-olkaimet.

Raati kuvaili Jyri Naskalin valmistamia käännettäviä ja kierrätysnahkaisia olkaimia kauniiksi ja viimeistellyksi tuotteeksi, jossa käyttäjälähtöisyys ja vastuullisuus on mietitty loppuun saakka.

Uutuustuote-kilpailun voitto nosti Naskalin nahkaolkaimien osuuden koko yrityksen liikevaihdosta merkittävään kasvuun. Jo messujen aikana kädentaitajan osastolla vieraili valtava määrä uteliaita ihmisiä, ja messujen jälkeen tuotteen kysyntä on pysynyt korkealla.

− Upeinta on huomata, miten hyvinkin eri ikäiset ihmiset innostuvat tuotteesta ja se tavoittaa nyt laajasti asiakkaita. Ennen messuja minulla oli viha-rakkaussuhde olkaimia kohtaan. Niiden valmistaminen on työläs prosessi, mutta kasvaneen kysynnän vuoksi valmistukseen on tullut aivan erilainen rutiini. Nyt olkaisten valmistus on yksi lempitöistäni pajalla. Käännettävät nahkaolkaimet täydentävät upeasti käännettävien nahkarusettien kokonaisuutta, kertoo Naskali.

Kuinka pääset mukaan kilpailuun?

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Kädentaidot 2023 -messuilla mukana olevat näytteilleasettajat. Uutuustuotteen tulee olla muotoilultaan uusi ja yleisilmeeltään raikas. Kokonaisarvioinnissa huomioidaan tuotteen käytännöllisyys ja mahdollisuudet hyvään kaupalliseen menestykseen.

Kilpailussa arvostetaan erityisesti kotimaisen käsityön arvoja kuten hyvää suunnittelua, perinteisten menetelmien ja materiaalien käyttöä sekä niiden innovointia nykypäivään. Arvoon nousevat myös työn laatu, esteettisyys, kestävyys ja ekologisuus. Kilpailulla halutaan tukea kotimaista käsityötä nostamalla esille hyvin suunniteltuja kädentaitojen tuotteita.

Lue lisää kilpailusta ja osallistu mukaan https://www.kadentaidot.fi/fi/kavijalle/vuoden-uutuustuote/.