Suomen Kädentaidot

Mitä, missä, milloin? Tätä ovat virtuaalimessut

Uutinen  28.10.2020

Suomen Kädentaidot -virtuaalimessut kolkuttaa jo ruutujen takana. Ensimmäistä kertaa messujen 25-vuotisen historian aikana tapahtuma tehdään virtuaalisena. Kohtaamisia ja messuhuumaa on kuitenkin poikkeuksellisesta järjestämistavasta huolimatta luvassa kosolti koko kolmipäiväisen tapahtuman ajan. 

Virtuaalimessut tuo kädentaidon ilon kirjaimellisesti suoraan kädentaidoista kiinnostuneiden kotisohville. Kävijöille messuosallistuminen on ilmaista, eikä se vaadi heiltä erillistä kirjautumista tai erillisen sovelluksen laatamista. Mukaan pääsee helposti Suomen Kädentaidot -sivuilla julkaistavaa linkkiä napsauttamalla. Suora osoite messuille julkaistaan tapahtumaviikolla.

Messujen virtuaalimaailma on auki perjantaista sunnuntaihin ympärivuorokauden. Virtuaalimaailma aukeaa perjantaina 13.11.2020 klo 8 ja sulkeutuu sunnuntaina 15.11.2020 klo 00.00. Mukaan messuhuumaan voi hypätä messujen aukiolojen aikana silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Liveohjelma ja näytteilleasettaja-chat ovat auki rajatun ajan. Katso aikataulut ja käytännön ohjeet täältä.

Monipuolista ja osallistavaa ohjelmaa

Virtuaalimessuilla messuvieras pääsee seikkailemaan elämykselliseen 3D-maailmaan, joka kätkee sisäänsä niin live-ohjelmaa, valmiiksi nauhoitettuja ohjelmavideoita ja tuote-esittelyitä sekä chat-mahdollisuuden käsityöyrittäjien kanssa.

Live-ohjelmaa lähetetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen studiosta messupäivinä klo 12–17 välillä. Kotisohvalta käsin pääsee seuraamaan esimerkiksi Taito Pirkanmaan järjestämää mysteerineulontaa ja Käsityökekkerit-bloggaaja Veera Jussilan katsausta käsityömaailmasta. Sinelli puolestaan tuo virtuaalilavalle askartelumassat ja uudet silikonimuotit joulukortisteiden askarteluinspiraatioksi. Koko ohjelman löydät täältä.

Live-ohjelman lisäksi virtuaalimessuilla on mahdollista vierailla ohjelmayhteistyökumppaneiden valmiiksi nauhoittamien ohjelmaosioiden parissa. Koko virtuaalimessujen ajan auki olevasta ohjelmakirjastosta löytyy esimerkiksi työnäytöksiä ja puheenvuoroja. Tutustu päivittyvään ohjelmakirjastoon täältä.

Kauppaa ja kohtaamisia

Perinteisille fyysisille messuille tyypillistä uusien ja inspiroivien tuotteiden ihastelumahdollisuuttakaan ei olla virtuaalimessuilla unohdettu, sillä messujen Showroomissa messuvieraat pääsevät katselemaan näytteilleasettajien tuote-esittelyvideoita kotisohviltaan ilman ruuhkia ja tungosta. Showroomin tarkempi kattaus selviää lähempänä virtuaalimessuja. Showroomin sisällöt päivittyvät tänne.

Messuilla kohtaamisten ja kaupankäynnin merkitys on suuri, siksi virtuaalimessuilla pääsee myös vuorovaikutukseen suoraan näytteilleasettajien kanssa. Virtuaalimessuilla on mukana lähes 400 yritystä, joista jokaisella on oma infosivunsa. Yrityksen infosivulta löytyvät tarkemmat tiedot yrityksistä ja heidän tuotteistaan. Ja eihän ne olisi messut eikä mitkään, ellei ostosmahdollisuutta olisi. Virtuaalimessuilla ostokset tehdään näytteilleasettajien omien verkkokauppojen kautta. Kattava näytteilleasettaja listaus on koottu tänne.