Suomen Kädentaidot

Lähde yksilölliselle käsityömatkalle Veera Kuljun opastuksella

Uutinen  22.08.2019

Olemme tehneet Suomen Kädentaidot 2019 -tapahtuman tiimoilta palkitsevaa yhteistyötä taitelija Veera Kuljun kanssa. Haluamme jakaa, mitä olemme Kuljulta oppineet.

Ole oman elämäsi taitelija

1.Etsi tilanteita, joissa olet uuden äärellä, silloin opit eniten. Opettele esimerkiksi uusia tekniikoita ja tutustu sinulle vieraisiin materiaaleihin.

2. Ylitä rohkeasti rajoja, älä tyydy toistamaan vanhaa vaan haasta totuttuja työskentelytapoja. Materiaalien ja tekniikoiden luova yhdisteleminen mahdollistaa uuden syntymisen ja tarjoaa ratkaisuja yllättäviinkin ongelmiin.

3.Luota intuitioon. Lähde yksilölliselle käsityömatkalle ja tartu materiaaliin, joka kiehtoo sinua ja anna materiaalin viedä sinua. Lopputulos voi olla yllättävä, henkilökohtainen ja taiteellinen.

4.Tee käsitöitä yhdessä jonkun kanssa. Yhdessä tekeminen mahdollistaa uudenlaisen lähestymistavan käsitöihin ja on hyvin opettavaista. Kädentaidot siirtyvät luontevasti ihmiseltä ihmiselle, kun jaat osaamistasi ja autat muita.

Elämän kirjo saa muodon taiteessa

– Tekeminen on minulle monellakin tavalla ajassa matkustamista ja tapahtumien ja tunteiden muodoiksi muuttamista. Tapa tulkita ja olla osa maailmaa, kontaktissa toisiin, sanoittaa Kulju taiteen tekemisen merkitystä itselleen.

Veera Kulju tuo upealla tavalla taiteellisen, syvällisen ja herkän puolen esiin teoksissaan. Kyse ei ole vain materiasta, vaan elämän kirjosta ja siitä miten materia muotoutuu ihmisen käsissä kuvaamaan ilmiöitä, tunteita, ja kokemuksia.

Lue myös aiemmin julkaistu uutinen yhteistyöstä Veera Kuljun kanssa.