Suomen Kädentaidot

Käsityön iloinen virta vilkastuttaa Tampereen liikennettä viikonloppuna

Tiedote  14.11.2022

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 18.–20.11.2022 järjestettävä Suomen Kädentaidot tuo ruuhkia ja pidentää matka-aikoja tapahtumakeskuksen ympäristössä erityisesti messupäivien aamuina ja iltapäivinä. Ruuhkia muodostuu erityisesti Tampereen läntisen kehätien, Sarankulman, Härmälän ja Hatanpään alueille. Liikkumiseen on hyvä varata hieman tavallista enemmän aikaa ja mahdollisuuksien mukaan on hyvä käyttää vaihtoehtoisia reittejä.

Kävijöiden saapumista tapahtumaan helpottavat Nyssen normaaleihin aikatauluihin lisätyt Messubussit 101, 102 ja 104, jotka liikennöivät messuille Tampereen keskustasta, Hervannasta ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Lielahdesta. Tampereen Messut suosittelee ulkopaikkakuntalaisillekin yleisiä parkkipaikkoja esimerkiksi Hervannassa ja Lielahdessa, joista on helppo hypätä Messubussien kyytiin. Nyssen normaalit linjat 8 ja 12 tuovat myös vaivattomasti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen läheisyyteen. Kaikkien bussilinjojen aikataulut löytyvät tapahtuma-aikana Nyssen reittioppaasta.

− Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen läheisyydessä liikkuu kolmen päivän aikana valtavat massat ihmisiä ja autoja. Etäpysäköinnistä ja lisätyistä bussilinjoista huolimatta tiedämme, että odotettavissa on isoja ruuhkia ja matka-aikojen pidentymistä. Pyydämmekin alueella liikkuvilta ihmisiltä, messukävijöiltä ja näytteilleasettajilta ennakoivaa asennoitumista ja liikenneturvallisuuden erityistä huomioimista, sanoo Tampereen Messut -konsernin tuotantopäällikkö Touko Setälä.

Maksuton etäpysäköinti Ideaparkissa ja Moovy-sovellus messupysäköinnissä

Autolla saapuvien messukävijöiden kannattaa hyödyntää Lempäälän Ideaparkin maksuton etäpysäköinti, josta on ilmainen bussikuljetus tapahtumaan. P-Ideapark sijaitsee kauppakeskuksen D-päädyssä pysäköintialueilla D6, D7 ja D8. Bussit kulkevat kumpaankin suuntaan 15 minuutin välein. Busseissa on lähtöalueella merkintä MESSUBUSSI.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen eri pysäköintialueilla on yhteensä 3 300 pysäköintipaikkaa. Pysäköintimaksu messuilta ostettaessa on kahdeksan (8) euroa ja Moovy-sovelluksella kuusi (6) euroa. Pysäköintimaksu tarkistetaan alueelta poistuttaessa.

Moovy-sovelluksen normaali tuntiperusteinen hinnoittelu ilmoittaa messupysäköinnin alkaessa pysäköintiajaksi 2 tuntia. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen alueella, vaan 6 eurolla auton voi pysäköidä alueelle koko messuvierailun ajaksi.

Median akkreditoituminen Suomen Kädentaidot -messuille on auki koko tapahtuman ajan https://www.kadentaidot.fi/fi/messuinfo/medialle/.

Nyssen ylimääräisten Messubussien aikataulut Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen https://www.nysse.fi/messukeskus.html

LISÄTIEDOT: www.kadentaidot.fi
Instagram @suomenkadentaidot
Facebook: Suomen Kädentaidot -messut, #kädentaidot #kädentaitajat
Tampereen Messut -konserni, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Paula Karhu, projektipäällikkö, p. 040 071 6199
Nette Kivimäki, viestinnän asiantuntija, p. 0400 448455