Suomen Kädentaidot

Yhteistyökilpailuissa palkittiin asusteita, villasukkia ja joulukortteja

Uutinen  17.11.2016

Suomen Kädentaidot 2016 -messujen yhteydessä järjestettiin perinteisesti useita eri kilpailuja yhteistyönä eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Suuri Asustekilpailu

Kotiliesi Käsityö -lehti järjesti yhteistyössä messujen sekä Sandnes Garnin ja muotisuunnittelija Jukka Rintalan kanssa lukijoilleen Suuren Asustekilpailun. Kilpailussa tuli suunnitella Sandnesin langoista asuste Rintalan suunnittelemaan iltapukuun. Tuomaristo valitsi jatkoon kolme työtä: Johanna Aakkulan palmikkokäsineet ja kaulakäädyn, Hanne Piiraisen keepin ja Sarianna Lehtosen kaulakorun. Voittajaksi julkistettiin perjantaina 18.11. Johanna Aakkulan työ.

Jukka Rintala luonnos

Suomi 100 vuotta -villasukkakilpailu

Käsinneulotut villasukat ovat osa upeaa suomalaista käsityökulttuuria. Suomen Kädentaitojen, Suuri Käsityö -lehden ja Taito Pirkanmaan villasukkakilpailussa tuli suunnitella ja toteuttaa sukat, jotka kuvastavat kotimaamme parhaita puolia ja joissa kelpaa juhlia satavuotiasta Suomea.

– Olimme ilahtuneita runsaasta osanotosta kisaan, riemukkaista keksinnöistä haastavan teeman parissa sekä upeista vanhojen sekä klassisten kuvioaiheden toteutuksista. Ilahduimme myös siitä, miten osa neulojista oli jo ajatellut myös niitä vanhainkodeissa asuvia vanhuksia, joille sukat näyttelyn jälkeen lahjoitetaan, iloitsee Suuri Käsityö -lehden Outi Hakkarainen.

Voittajasukiksi raati valitsi alajärveläisen Päivi Hoiskon neulomat sukat. Voittajasukissa hyödynnetään raadin mukaan raikkaasti perinnettä. Erilaiset sinisen sävyt ovat valitsijoiden mukaan kotoisan tuntuisia, ja vähän uudenlaisia ja yllättäviä. Sukat on neulottu äärimmäisen huolella ja taitavasti, mikä on omiaan juhlistamaan käsityöperinnettä. Ne ovat muotoilunsa puolesta iättömät, ja sopivat myös kaiken ikäisten sukankäyttäjien jalkoihin.
Toiseksi tulleissa kuopiolaisen Niina Risulaisen sukissa hienoa oli raadin mukaan Suomen kauneuden näkeminen laajemmin ja sini-valkoisen kontekstin ulkopuolella. Satavuotiasta Suomea juhliessa on hyvä suunnata katseet jo eteenpäinkin, ja jämälankojen hyödyntäminen kuvastaa hyvin tulevaisuudessa yhä enemmän tarvittavaa ekoajattelua.

Voittoisia sukkia voi ihastella A-hallin Suomi 100 vuotta -sukkanäyttelyssä.

#Jouluntaikakortti

Sinellin ja Suomen Kädentaidot -messujen #jouluntaikakortti-kilpailussa osallistujien tuli ideoida ja toteuttaa joulukortti vapaavalintaisella tekniikalla, ottaa kuva ja ladata se Instagramiin, jossa Instagram-käyttäjt saivat äänestää kortteja tykkäämällä korttikuvia. Eniten ääniä korteista sai käyttäjätunnuksen @elnai84 sininen talvimaisema, jota koristaa lumiukko; käyttäjätunnuksen @satuotus punasävyinen ja jouluinen, yksityiskohdilla koristeltu porokortti sekä käyttäjätunnuksen @igkarita kaunis ja idearikas korttipari, jota koristaa helminauhat ja sydämet.

jouluntaikakorttikisa