Suomen Kädentaidot

Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa julkistetaan Taito-Finlandia-voittaja

Tiedote Uutinen  09.11.2021

Euroopan suurin kuluttajille suunnattu käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma Suomen Kädentaidot järjestetään jo 25. kerran 12.–14. marraskuuta 2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messuhallit täyttyvät taitavista tekijöistä, kun paikalle saapuu 628 näytteilleasettajaa. Tapahtuman avajaisissa tämän viikon perjantaina julkistetaan Taito-Finlandia-voittaja ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote. Juhlavuoden kantavia teemoja ovat taito, taidokkuus ja taitavat tekijät.

Taito-Finlandia-ehdokkaina ovat Laine Publishing -kustantamon toimitusjohtaja Jonna Hietala, taidekäsityöläinen Jukka Isotalo, neuleyritys Kaino, käsityömestari Mervi Pasanen ja keraamikko Karin Widnäs. Voittajan valitsee Taitoliiton toiminnanjohtaja Minna Hyytiäinen.

– Taito-Finlandia-ehdokkaissa näkyy käsityöalan moninaisuus. Tässä porukassa on mieletöntä taitoa ja osaamista! Kaikki ehdokkaat ovat sellaisia, jotka vievät käsitöitä alana eteenpäin. Tämän vuoden ehdokkaista näkee, kuinka rikas käsityökenttä on ja miten alaan on hyvin erilaisia tulokulmia, Hyytiäinen hehkuttaa.

Taito-Finlandia-tunnustuksen arvo on 3 000 euroa ja sen lahjoittaa Forsman Tea.

Lue lisää: Tutustu tarkemmin Taito-Finlandia-finalisteihin

Avajaisissa julkistetaan myös Uutuustuote

Perjantaisissa avajaisissa julkistetaan myös Suomen Kädentaidot Uutuustuote. Uutuustuote-kilpailuun voivat osallistua kaikki messujen näytteilleasettajat. Kilpailulla halutaan tukea kotimaista käsityötä nostamalla vuosittain esille hyvin suunniteltuja kädentaitojen tuotteita.

Tunnustusten lisäksi avajaisten ohjelmaan kuuluvat Tampereen Messujen eläköityvän toimitusjohtajan Hannu Vähätalon tervehdys, Taitoliiton toiminnanjohtajan Minna Hyytiäisen avauspuhe, hyväntekeväisyyshanke Ravattulan muinaispuvun esittely sekä Maistuvin maaseutuyritys -palkintojen jako.

Suomen Kädentaidot -messujen avajaiset järjestetään perjantaina 12.11. klo 11.30 alkaen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa E-hallin Muoti & Design -lavalla. Tervetuloa seuraamaan tilaisuutta!

Median edustaja / Vaikuttaja: Akkreditoidu ennakkoon 10.11. klo 15 mennessä: www.kadentaidot.fi/fi/messuinfo/medialle.

INFO: Suomen Kädentaidot, 12.–14.11.2021, Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-, C-, D- ja E-hallit. Messut ovat avoinna pe 12.11. klo 10–18, la 13.11. klo 9–18, su 14.11. klo 10–17, Deli / D-halli aukeaa joka päivä puoli tuntia aikaisemmin (aikaistetusti sisään vain Pääsisäänkäynnistä). Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry järjestävät yhteistyössä Suomen Kädentaidot -messut.

LISÄTIEDOT: www.kadentaidot.fi, Facebook: www.facebook.com/Kadentaidot
Twitter: @TampereenMessut, Instagram: @suomenkadentaidot, #Kädentaidot #Taidonjuhlaa
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Jasmin Saadetdin-Rikkinen, Suomen Kädentaidot -messuista vastaava HR-johtaja Tampereen Messut -konsernista, p. 040 135 0110, jasmin.saadetdin-rikkinen(at)tampereenmessut.fi
Paula Huvinen, viestinnän asiantuntija, p 040 585 4352, paula.huvinen(at)tampereenmessut.fi