Suomen Kädentaidot

Suomen Kädentaidot -messuja valmistellaan

Uutinen  06.09.2021

Marraskuussa järjestettäviä Suomen Kädentaidot -messuja valmistellaan parhaillaan terveysturvallisuus huomioiden. Tapahtuma on tuttuun tapaan kolmipäiväinen 12.–14.11.2021. Kädentaitoja ja käsitöitä juhlistavaa tapahtumaa odotetaan jo kovasti niin näytteilleasettajien kuin kävijöidenkin puolelta.

Tampereen Messut -konsernissa luotetaan viranomaisten arvioihin mm. rokotekattavuuden noususta ja uskotaan tapahtumien turvallisen järjestämisen olevan mahdollista, kun tapahtumajärjestäjä noudattaa vastuullisesti annettuja ohjeita ja määräyksiä. Viranomaisten ohjeistuksia seurataan aktiivisesti ja esimerkiksi Suomen Kädentaidot -messujen lipunmyynnissä, messuhallien pohjakartoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa otetaan tarkkaan huomioon terveysturvallisuus.

Tapahtumat aukeavat syyskuussa

Tampereen Messut -konsernin messukausi avattiin viime viikonloppuna 3.–5.9. asumisen messutapahtuma Astan merkeissä. Turvallisuusjärjestelyt saivat positiivista palautetta niin kävijöiltä kuin näytteilleasettajilta. Syyskuussa järjestetään myös ammattitapahtumakokonaisuus Alihankinta ja AlihankintaHEAT, joka kokoaa yhteen teollisuuden alojen ammattilaiset ja päättäjät. Tapahtumien toteuttamista varten messuyhtiö on tehnyt tiivistä yhteistyötä ja käynyt keskusteluja Pirkanmaan koronanyrkin, Aluehallintoviraston sekä poliisin kanssa, jotta kaikkien tapahtumaan osallistuvien turvallisuus voidaan taata.

Länsi- ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti 27.8. Pirkanmaan turvavälimääräysten päättymisestä. Tapahtumia toteutetaan kuitenkin hallitusti ja ruuhkia pyritään hillitsemään esimerkiksi järjestyksenvalvontaa lisäämällä. Messukeskukset ovat lähtökohtaisesti isoja tiloja, joissa turvavälien säilyttäminen on mahdollista ja jokainen voi kokea osallistumisensa turvalliseksi.

Suomen Kädentaidot -messujen liput myydään ennakkoon

Suomen Kädentaidot -messujen lipunmyynti aukeaa syyskuun aikana ja siitä tiedotetaan Suomen Kädentaidot -messujen sosiaalisen median kanavissa. Messujen liput tullaan myymään vain ennakkoon Ticketmasterin kautta. Kävijöiden päiväkohtaista määrää voidaan rajoittaa turvallisen osallistumisen takaamiseksi ja Suomen Kädentaidot -messujen päiväkohtainen lippumäärä tullaan päättämään lopullisesti myöhemmin syksyllä viranomaisohjeistuksen perusteella.

Tällä hetkellä Tampereen Messujen tapahtumissa on maskipakko ja suojamaskeja jaetaan sisäänkäynneillä kävijöille ja näytteilleasettajille. Suomen Kädentaidot -messujen kävijöiden ja näytteilleasettajien tulee varautua siihen, että maskipakko saattaa olla voimassa vielä marraskuussa, mikäli epidemiatilanne sitä vaatii.

Vakaa luottamus asiakkaiden vastuullisuuteen

Koronapassin mahdollisesta käyttöönotosta on puhuttu julkisuudessa vilkkaasti. Tampereen Messut -konserni kannattaa koronapassin käyttöönottoa tapahtuma-alalle. Käytännössä messutapahtumiin pääsisi EU:n koronatodistuksella eli täydellä rokotussarjalla, tuoreella negatiivisella testituloksella tai viimeisen 6 kk aikana sairastetulla Covid 19 -taudilla. Mikäli koronapassin osalta tehdään syksyn messuihin vaikuttavia päätöksiä, tiedotamme niistä asiakkaitamme välittömästi. Tampereen Messut luottaa myös asiakkaidensa vastuullisuuteen eli messuille tullaan vain täysin oireettomina.

Käytännön turvallisuusasiat on koottu Suomen Kädentaitojen kadentaidot.fi/korona -sivulle, josta löytyy usein kysytyt kysymykset sekä osallistumisessa ja tiloissa huomioitavat asiat. Käsihygienia on suuressa roolissa kaikissa tapahtumissa ja desinfiointipisteitä löytyy halleista, ravintoloista ja saniteettitiloista runsaasti. Yleisten tilojen kosketuspintoja puhdistetaan usein ja tilat käsitellään pinnoitteella, joka tappaa viruksia ja bakteereja tehokkaasti. Jonoutumista ja ruuhkien syntymistä valvotaan niissä paikoissa, missä niiden esiintyminen on mahdollista.

Ajankohtaisia linjauksia ja rajoituksia seurataan aktiivisesti, jotta mahdollisiin turvallisuusohjeistusten päivityksiin voidaan tarttua ripeästi. Tulemme päivittämään turvallisuusohjeistuksiamme syksyn aikana ja näitä ohjeita jaetaan paljon myös sosiaalisessa mediassa, kävijöiden uutiskirjeissä sekä näytteilleasettajaviestinnässä.

Suomen Kädentaidot -messut 12.–14.11.2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa