Suomen Kädentaidot

Neulo lämpöinen lahja lapsille ja nuorille

Uutinen  25.09.2023

Suomen Kädentaidot järjestää jälleen villasukkien hyväntekeväisyysneulonnan yhteistyössä Novitan kanssa. Tänä vuonna käsitöiden lämpöä lahjoitetaan pirkanmaalaisiin lastensuojelulaitoksiin, nuorisokoteihin, ensi- ja turvakoteihin ja kehitysvammaisten päivätoimintakeskuksiin.

Lahjoituskohteissa lämpöisiä lahjoja odottavat pienet, suuret ja kaikenkokoiset jalat, joten sukkia tarvitaan monessa eri koossa. Novitan sukkaohjeista löytyy mallivaihtoehdot perussukkiin ja helppoihin putkisukkiin. Jokainen neuloja voi kuitenkin tehdä sukat haluamaansa sukkaohjetta ja lankaa käyttämällä.

Mukana olevat lahjoituskohteet:

Tampereen Ensi- ja Turvakoti ry

Lastensuojeluyksikkö Kissanminttu (Lempäälä, Humana, Arjessa Oy)

Lastensuojeluyksiköt Ketoniitty, Aroniitty, Koskiniitty ja Harjuniitty (Ylöjärvi, Kumpuniitty Oy)

Lastensuojeluyksiköt Saraste Nokia, Saraste Vilppula ja Familar Ylöjärvi sekä avopalvelut Pirkanmaa (Familar Oy)

Lastensuojeluyksiköt Pitkäniemi, Kankaantaka, Kotaharju, Takahuhti sekä avopalvelut (Sospro Pirkanmaa Oy)

Kehitysvammaisten päivätoimintakeskukset Tukena Sinikello, Weturi, Pappilanpuisto, Vuores ja Tulppaanikoti (KVPS Tukena Oy)

Novitan sukkaohjeet:

Helpot villasukat: Villasukan neulominen on helppoa – ohje aloittelijalle! (novitaknits.com)

Putkisukat: Sukkakoulu putkisukka (novitaknits.com)

Lahjoitussukkia kerätään koko Suomen Kädentaidot -messuviikonlopun ajan Novitan osaston (C 1051) läheisyydessä. Lahjoitussukat on tärkeä niputtaa yhteen esimerkiksi villalangalla ja liittää mukaan tieto sukan koosta.

Voit neuloa yhdet, kahdet tai useammat. Otamme kaikki lahjoitukset ilolla vastaan ja toimitamme messujen jälkeen lämpöä lasten, nuorten ja aikuisten arkeen ympäri Pirkanmaata.