Suomen Kädentaidot

Klikkaa ja ihastu Suomen Kädentaidot -messumaailmaan virtuaalisesti

Uutinen  29.09.2020

Suomen Kädentaidot -messutapahtuman ilo ja käsitöiden taidokkuus saapuvat tänä vuonna kävijöiden ja näytteilleasettajien luokse virtuaalisesti. Kädentaitojen harrastajat ja ammattilaiset kutsutaan kädentaitojen riemuun täysin uudenlaisen virtuaalimaailman kautta.

Messutapahtuma juhlii tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa perinteisesti järjestetty tapahtuma jouduttiin siirtämään ensi vuoteen, mutta juhlavuosi käynnistetään silti marraskuussa ja virtuaalimessut järjestetään alkuperäisen messuajankohdan mukaisesti 13.–15.11.2020. Virtuaalimessut on kävijöille täysin uusi ja kokemuksellinen mahdollisuus uppoutua kädentaitoihin omalta kotisohvalta. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta eikä vaadi kävijöiltä kirjautumista.

Virtuaalinen messutapahtuma kerää yhteen laajan joukon Suomen Kädentaidot -tapahtuman upeista näytteilleasettajista, jotka ovat kolmen päivän ajan tavattavissa keskustelualustan kautta. Näytteilleasettajat esittelevät messutärppejä ja myyvät tuotteitaan tapahtuma-alustalla, joka on yhteydessä myös jokaisen näytteilleasettajan omaan verkkokauppaan. Showroom on ideoiden aarreaitta, josta kävijät löytävät messuilla mukana olevien kädentaitajien tuote-esittelyitä. Videoiden katsominen ja tuotteisiin tutustuminen tuovat ripauksen aitoa messutunnelmaa myös virtuaalimaailmaan.

Virtuaalisen tapahtuman ohjelmistossa kävijät pääsevät osallistumaan sekä live-lähetyksiin että valmiiksi nauhoitettuihin ohjelmanumeroihin. Ohjelmassa on muun muassa vuodesta toiseen kävijöitä ilahduttavia muotinäytöksiä, työpajoja ja kädentaitajien puheenvuoroja. Live-ohjelmaa tuottavat muun muassa suursuosikit Novita ja Sinelli. Tunnetun Käsityökekkerit-blogin ja Instagram-tilin äiti Veera Jussila pitää live-ohjelmaa viikonlopun aikana. Tarkat ohjelma-aikataulut julkaistaan lähempänä messuja.

Virtuaalimessut ovat avoinna kolmen päivän ajan vuorokauden ympäri. Alusta aukeaa perjantaina 13.11. klo 8 ja sulkeutuu sunnuntaina 15.11. klo 24.

Tampereen Messut Oy järjestää virtuaalitapahtuman yhteistyössä Zoan Oy:n kanssa.

Ensi vuoteen siirtyneiden fyysisten messujen takia, vuodesta toiseen avajaisissa julkistetut Taito-Finlandia-palkinnon saaja, Vuoden Uutuustuote- ja Vuoden Artesaani -voittajien valinta sekä Sukankudonnan SM-kilpailut siirtyvät ensi vuoteen. Arvokkaille palkitsemisille ja suositulle kilpailulle halutaan antaa mahdollisimman suuri näkyvyys ja kävijöille mahdollisuus kokea upeat hetket paikan päällä messuilla.

25-vuotisjuhlavuoden hyväntekeväisyysyhteistyö Suomen muinaistutkimuksen tuki ry:n kanssa jatkuu myös vuonna 2021. Yhdistys työstää parhaillaan rautakauden ja keskiajan taitteeseen ajoittuvaa Ravattulan muinaispukua, joka julkistetaan messujen avajaisissa 12.11.2021. Puku tulee näytille yhdistyksen messuosastolle koko viikonlopun ajaksi.