Suomen Kädentaidot

Inspiroivat ohjeet Moreenin käsityökirjoista

Uutinen  16.10.2023

Käsityökirjojen kustantaja Moreeni on jälleen mukana Suomen Kädentaitot -messuilla tutulla paikallaan C-hallin Idealavan vieressä, kirjapinot kukkuroillaan. Tule juhlimaan Moreenin kanssa upeaa käsityövuotta ja tutustumaan kotimaisiin tekijöihin!

Tapaat kirjojen tekijät messuilla – maistiaisia luvassa ennakkoon blogissa ja somessa

Ennen messuja pääset kurkistamaan Moreenin kirjoihin Kädentaitojen verkkosivujen blogipostaussarjassa, jossa kirjojen tekijät kertovat kuulumisiaan ja tarjoavat maistiaispaloja messuohjelmasta. Messujen ohjelmasta löytyy myös Moreenin lava- ja osasto-ohjelma.

Niina Laitisen tammikuussa ilmestyneen, hurmaavan Villasukkatarha-kirjan inspiraationa on salainen puutarha kasveineen, polkuineen ja suojaisine sopukoineen. Niinan tapaat hänen omalla messuosastollaan. Pohjoisen neulotut loitsut on Meri Mortin ja Katinka Sarjanojan lumoava teos, jonka neuleohjeita inspiroivat kiehtovat loitsurunot. Katinka saapuu messuille kertomaan kirjasta lauantaina ja Merin terveisiä on luvassa myöhemmin Kädentaitojen sosiaalisessa mediassa @suomenkadentaidot.

Lukijoiden hartaasti toivomasta ja pitkään odotetusta Korjaa kauniiksi -kirjasta on saatu uusi painos. Kirjan tekijä Anni Ignatius nähdään messuilla monessa paikassa, Moreenin ohjelmassa lauantaina sekä Idealavalla että omalla osastolla työpajan merkeissä. Myös Annista kuulet lisää Moreenin blogipostaussarjassa syksyn aikana.

Jos unelmien neulemalli ei istukaan omiin mittoihin tai haluat luoda aivan oman neuleen, tutustu Tarja Jussilan Just eikä melkein -kirjaan. Aivan uudenlaisessa teoksessa on täsmäohjeet omien mittojen ottamiseen, silmukkamäärien laskemiseen ja puseron rakenteen ymmärtämiseen. Tarja Jussila on tuttu Neulekahvila Lentävästä lapasesta, ja messusunnuntaina Idealavan esityksen jälkeen pääset itse harjoittelemaan mittojen ottamista ja silmukkamääriksi muuntamista Tarjan opastuksella.

Heini Perälän Heinikin sukkakirja ihastuttaa taidokkailla, ohuista ja keskipaksuista langoista neulottavilla kirjoneulesukillaan. Harry Potterin ja Disneyn maailmoihin sijoittuvilla designeillaan kansainvälistä huomiota saavuttaneen Heinin ensimmäinen oma kirja ammentaa luonnoista, tähdistä ja mytologiasta.

Virkkauksen ystäville on tarjolla kaksi mainiota kirjaa.

Virpi Siiran omA KOPPA -sarjan Puikoissa – ja koukussa -kirjassa yhdistetään virkkausta ja neuletta sekä erilaisia materiaaleja ja pintoja. Kaupunkipuiden ja lähiluonnon innoittamissa ajattomissa töissä näkyvät eri vuodenaikojen värit.

Virkatuista villasukistaan tutuksi tulleen Sascha Blase van Wagtendonkin ohjeilla syntyy erehdyttävästi neulotun näköisiä asusteita, joiden kokohaarukka ulottuu vauvasta aikuiseen. Löydät niitä kirjasta Virkkaa pipoja ja lapasia.

Himoneulojan korit pursuavat jämälankoja. Pirjo Iivosen Jämälankasukat 2 -kirjan ohjeilla niistä voi luoda uskomattoman upeita, uniikkeja luomuksia. Monipuolisissa ohjeissa hyödynnetään paljon eri tekniikoita, kuten mosaiikkineuletta, intarsiaa ja virolaista roosimista.

Merja Ojanperän Neuletunnelmia -kirjassa on hienostuneita pitsi-, pinta- ja kirjoneuleita. Merja on Idealavalla haastateltavana perjantaina, ja muina päivinä tapaat hänet omalla osastollaan. Merja on mukana myös kymmenen tekijän yhteiskirjassa Kaverille kans – Neuleita koirille ja ihmisille, jonka ohjeilla syntyy yhteensopivat jumpperit parhaille kaveruksille. Kirjasta ja erityisesti lemmikeille suunnittelusta saapuvat niin ikään perjantaina kertomaan Hanne Piirainen, Tiia Reho ja Anna-Karoliina Tetri. Esimakua on luvassa vielä ennen messuja blogissa.

Kokeile ja oivalla työpajoissa

Moreenin osaston työpajapöydän ääressä pääset kokeilemaan ja oppimaan uutta kirjailijoiden opastuksella. Työpajojen aiheita ovat neuleen parsiminen, omien mittojen ottaminen ja niiden muuttaminen neuleen silmukkamääriksi sekä vasenkätisesti neulominen. Katso tarkat ajat ohjelmasivulta.

Sinustako käsityökirjailija?

Oletko taitava tekijä, luova suunnittelija tai innostava opettaja? Haluaisitko jakaa osaamistasi kirjan muodossa? Moreeni etsii jatkuvasti uusia kotimaisia kirjantekijöitä ja kirjaideoita. Tule messusosastollemme tapaamaan kustantajaa, kyselemään ja juttelemaan kirjan tekemisestä.

Tule kuuntelemaan ja tapaamaan kirjantekijöitä, tekemään löytöjä ja hakemaan inspiraatiota sekä ohjeita uusiin käsitöihin!

Messuilla nähdään!

 

Moreenin blogipostaussarjan ensimmäinen kirjoittaja on Kustannusosakeyhtiö Otavan kustannuspäällikkö Anna Rantamala.