Suomen Kädentaidot

Hyväntekeväisyyskumppaniudesta syntyy kohtaamisia ja keskustelua

Uutinen  02.05.2018

Suomen Kädentaidot -messut on toteuttamassa jo toista kertaa hyväntekeväisyystempauksen messuilla yhden valitsemansa tahon kanssa. Käytäntö starttasi viime vuonna ja monista hyvän mielen hakemuksista ensimmäiseksi kumppaniksi valikoitui Kehitysvammaisten Tukiliitto ry.

Tukiliitto sai hyväntekeväisyyskumppanin roolissa Suomen Kädentaidot 2017 -messuille veloituksetta osastopaikan, jossa myytiin heidän omia tuotteitaan. Osastolla toteutettiin myös yhteisötaideteos yhdessä messuvieraiden kanssa, missä messuvieraat saivat liimata teokseen pyöreitä ja värikkäitä ”Kohtaa mut” -tarralappuja. Idea teokseen heräsi japanilaisen taiteilija Yayoi Kusaman näyttelystä.

Kohtaa mut -taideteoksen äärellä syntyi monta hyvää kohtaamista ja keskustelua Tukiliiton toiminnasta ja kehitysvammaisuudesta. Teoksen toteuttamisessa oli mukana wärjäämöläisiä Taideverstas Wärjäämöltä. Kohtaa mut -taideteos on esillä Tulppaanitalolla Tampereella ja se on saanut paljon kehuja. Sen edessä on otettu monta valokuvaa, kertoo projektipäällikkö Riikka Manninen Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:stä.

Taideteos Tulppaanitalolla

 

Kohtaamisia, keskusteluja, myyntivoittoa ja kaupan päälle yhteisötaidetos

 

Messuilla hyväntekeväisyyskumppani pääsee jalkautumaan suuren yleisön pariin, missä on omat etunsa.

– Tukiliiton näkökulmasta oli hyvä olla esillä paikassa, missä meidän järjestö ei välttämättä ole tuttu. On tärkeää puhkoa myös omaa kuplaansa ja olla esillä niin sanotun suuren yleisön keskellä. Moni messuvieras antoi myös kiitosta Kädentaidot-messuille siitä, että ovat antaneet yhdelle järjestölle mahdollisuuden olla esillä näin suuressa tapahtumassa, Manninen jatkaa.

– Saimme paljon hyviä kohtaamisia, keskusteluja, jaettua tietoa ja tietysti myös myyntituottoa tuotemyynnistä. Ja pisteenä i:n päälle hienon yhteisötaideteoksen. Kehitysvammaisten Tukiliitto kiittää lämpimästi Suomen Kädentaidot -messuja yhteistyöstä sekä kaikkia osastollamme vierailleita messukävijöitä.

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry on valtakunnallinen kansalais- ja ihmisoikeusjärjestö, joka vaikuttaa asenteisiin, lainsäädäntöön ja palveluiden saatavuuteen. Liitto antaa palveluihin ja oikeuksiin liittyvää neuvontaa ja järjestää vertaistukea, perheiden tapaamisia, osallisuutta tukevia koulutuksia nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille sekä toimintavälineisiin liittyvää koulutusta. Tukiliittoon kuuluu ympäri Suomea noin 180 yhdistystä, joissa on noin 17 000 jäsentä.

Haku vuoden 2018 hyväntekeväisyyskumppaniksi on käynnissä.