Suomen Kädentaidot

LIIKENNETIEDOTE: Suomen Kädentaidot ruuhkauttaa Messu- ja Urheilukeskuksen aluetta viikonloppuna

Tiedote  11.11.2019

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävä Suomen Kädentaidot -messutapahtuma vilkastuttaa liikennettä perjantaista sunnuntaihin 15.–17.11. Ruuhkia muodostuu erityisesti Tampereen läntisen kehätien, Sarankulman, Härmälän ja Hatanpään alueille. Alueella liikkuvia kehotetaan varaamaan hieman tavallista enemmän aikaa matkantekoon ja huomioimaan liikenneturvallisuus ruuhkaisina aikoina. Messu- ja Urheilukeskuksen ohi kulkevia bussivuoroja on lisätty. Ylimääräinen 14Y-linja kulkee Keskustorilta messuille viiden minuutin välein. Messuvieraiden käytössä on maksuton etäpysäköintialue P-Ikea Lahdesjärvellä, josta on ilmainen bussikuljetus Messu- ja Urheilukeskukseen. Vuoden 2018 tapahtumassa vieraili kolmen päivänä aikana lähes 51 000 kävijää.  

Tampereen Messut suosittelee messuvieraita käyttämään julkisia kulkuvälineitä saapuessaan tapahtumaan. Tampereen seudun joukkoliikenteen linja 14 ajaa normaalin aikataulun mukaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Reitti kulkee rautatieaseman ja Ratinan kauppakeskuksen kautta suoraan messujen pääsisäänkäynnin eteen.

Tapahtuman ajan liikennöi myös ylimääräinen linja 14Y, joka ajaa lyhennettyä reittiä Keskustorin ja Messu- ja Urheilukeskuksen välillä. Lähdöt molemmista suunnista viiden minuutin välein. Ylimääräisen 14Y:n kuljetuskapasiteettia on nostettu viime vuodesta. Kaikilla bussivuoroilla on voimassa normaalit Tampereen seudun joukkoliikenteen lippuhinnat.

Maksuttomasti etäpysäköintiin ja Moovy-sovelluksella edullisemmin

Edellisten vuosien tapaan messuvieraat voivat pysäköidä P-Ikea Lahdesjärvelle, josta löytyy 1500 maksutonta lisäpysäköintipaikkaa. Etelän, idän ja lännen suunnista moottoriteiltä on opasteet etäpysäköintiin hyvissä ajoin ennen liittymiä. Ikean ja K-Raudan välissä sijaitseva valaistu etäpysäköintialue sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Messu- ja Urheilukeskuksesta. P-Ikea Lahdesjärven ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen välille on järjestetty ilmainen bussikuljetus, joka lähtee kummastakin suunnasta 15 minuutin välein. Ajoaika on noin 10 minuuttia.

Messu- ja Urheilukeskuksen alueella vierailijoilla on käytössä 3300 maksullista pysäköintipaikkaa. Pysäköintilipun hinta on 6€ ja sen voi ostaa sisäänkäynnin lipunmyyntikassoilta. Pysäköintilippu tarkistetaan pysäköintialueelta ulos ajettaessa. Moovy-sovelluksella pysäköinnin hinta on 5€.

Suomen Kädentaidot -messut on avoinna perjantaina 15.11. klo 10–18, lauantaina 16.11. klo 9–18 ja sunnuntaina 17.11. klo 10–17. Tänä vuonna 24. kerran järjestettävä Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma, jossa on vuosittain yli 700 näytteilleasettajaa ja yli 45 000 kävijää. Suomen Kädentaidot -messut järjestää yhteistyössä Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry.

Lue tiedote ePressistä.