TH!NK Design Shop, E 50 | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot
{Content.image.alt

TH!NK Design Shop, E 50

Suomen Kädentaidot -messuilla E-hallissa toteutetaan viime vuoden tapaan ekologisten ja eettisten periaattein valmistettujen kotimaisten tuotteiden teema-alue TH!NK Design Shop. Alueen teemana on suomalainen muotoilu ja kestävä kehitys liiketoiminnassa. Mukana on laaja joukko erilaisia yrityksiä, joiden liiketoiminnassa kierrätys, ekologiset arvot, materiaalien uusiokäyttö ja kiertotalous sekä erinomainen muotokieli yhdistyvät. Tule tutustumaan tekijöihin, jotka omalla toiminnallaan haluavat mahdollistaa meille kestävämmän ja puhtaamman tulevaisuuden.

Seuraathan sivujamme, päivitämme yritykset ja alueen tapahtumat kesän ja alkusyksyn aikana.

Teema-alueen tuottaa yhteistyössä Tampereen Messut ja suunnittelija / yrittäjä Susanne Hamari, THINK TODAY.

#kiertotalous, #kierrätys, #thinkdesign

 

E 50 alueelta löydät alla olevat yritykset:

 

ANNIE ELEANOORA

Annie Eleanoora on vuonna 2014 perustettu koruja ja pienasusteita suunnitteleva ja valmistava yritys. Tuotteissa korostuvat selkeän minimalistiset kuviot ja muodot. Suunnittelussa ja tuotannossa noudatetaan eettisesti kestävän käsityön periaatteita. Tavoitteena on luoda ajattomia ja tarkoituksenmukaisia tuotteita, ekologisia ja kestäviä materiaaleja suosien. Annie Eleanooran tuotteille on myönnetty Avainlippu-tunnus merkiksi suomalaisesta työstä.

Janita Perttula
puh. 040 170 1784
www.anniee.fi


EKORU

EKORUn Pennikorut ja Uusiokorut valmistuvat metalliartesaani ja korutaiteilija Laura Saarivuori-Eskolan yhden naisen työhuoneella Tampereen keskustassa. Pennikorut valmistetaan käytöstä poistetuista suomalaisista kolikoista, Uusiokorut vanhoista hopea-aterimista. EKORUn koruissa myös henkinen rikkaus: muistot ja perinteet, kulkevat kantajansa mukana.

Laura Saarivuori-Eskola
www.ekoru.fi, info@ekoru.fi
www.facebook.com/EKORUbyLaurase
www.instagram.com/ekorubylaurase


HERNÉ

Herné valmistaa turbaaneja, nahkakoruja sekä muita ihastuttavia asusteita. Materiaalit ovat pääasiassa ylijäämää ja kierrätettyä, joiden inspiroimana asustesuunnittelija Heli Väätäinen loihtii persoonallisia tuotteita täydentämään tyyliäsi! Kaikki luomukset valmistetaan käsin Helsingissä.

Heli Väätäinen
Rauhankatu 7
00170 Helsinki
puh. 050 412 7771

www.herne.fi
www.facebook.com/hernedesign


HOOKOOHOO DESIGN

Hookoohoo design valmistaa uniikkeja laukkuja kierrätetystä turvavyöstä. Ekologiseen mallistoon kuuluu monenlaisia tuotteita; penaaleista läppärisalkkuihin ja toilettilaukuista reppuihin. Hookoohoon tuotteet valmistetaan Turussa ja niillä on elinikäinen takuu.

Hanna-Kaisa Haanpää
Toivolankatu 21
20810 Turku
puh. 040 7086 759
hanna-kaisa@hookoohoo.fi
www.hookoohoo.fi


HUHTADESIGN

Huhtadesign on lahtelainen laukkuja, kukkaroita, korviksia ja muita nahkaisia pienesineitä suunnitteleva ja valmistava yritys. Päämateriaalina on naudannahka, josta osa on huonekaluteollisuuden ylijäämää. Myös kierrätysfarkuista valmistetaan laukkuja ja muita tuotteita. Kaikki Huhtadesignin tuotteet suunnitellaan Lahdessa, Kiva Kombo -studioshopilla.

Rautatienkatu 3
15100 Lahti
puh. 040 7061 800
www.huhtadesign.fi


LASISTUDIO JAN TORSTENSSON

Olemme kierrätyslasiin erikoistunut lasinpuhaltamo. Valmistamme käyttö- ja koriste-esineitä kierrätyslaista. Materiaaliamme ovat käytetyt pullot ja kierrätyslasimurska.

Tuulikki Tähtivaara
konttori@lasistudio.fi
www.lasistudio.fi


OTUS – CONSCIOUS CLOTHING

Suomessa rakkaudella valmistettua vastuullista muotia. Eettistä, ekologista, kaunista ja kestävää.

Heini Lambert
Jousimiehentie 10 G 57
00740 Helsinki
puh. 044 5095 615
www.otusateljee.com


RE-DO

Lahtelainen Re-Do ideoi ja valmistaa uniikkeja käsityötuotteita rikkinäisistä vetoketjuista ja kierrätystekstiileistä. Re-Do tuotteita ovat risoista vetoketjuista ommellut korut, laukut ja rasiat sekä kierrätystekstiileistä valmistetut asusteet ja vaatteet. Tunnusomaista näille, käsityöyrittäjä Päivi Lehdon tuotteille, on tinkimätön kierrätysmateriaalien käyttö, ehdoton oma ideointi, jämpti kädenjälki ja raidallisuudessaan rikas pinnan, muodon ja värien liitto.

Päivi Lehto
puh. 050 340 2425

www.re-do.fi
www.facebook.com/ReDoKierratystuotteet
www.instagram.com/redo_by_paivi


SARIKORU

Nokialainen Sarikoru valmistaa ekologisia ja trendikkäitä koruja kierrätysmuovista ja lasista. Koruissa yhdistyvät rohkeasti sekä värit että erilaiset materiaalit.

Yrittäjä Sari Roivas on joulukuussa 2019 artesaaniksi valmistuva korujen ja lasin taitaja ja hän on yksi Vuoden Artesaani 2019 -kilpailun finalisteista.

Sari Roivas
p. 040 727 3015
sarikoru.mail@gmail.com
IG: @sarikoru ja FB: @sarikoru


THINK TODAY

THINK TODAY suunnittelee ja valmistaa sisustus- ja käyttötuotteita uusiokäytetyistä materiaaleista. Tuotteiden materiaalin toimivat mm. keraaminen laatta, laminaatti ja muovimatto. Haluamme vähentää käyttökelpoisen materiaalin päätymistä suoraan pois heitettäväksi tuotteistamalla se uudelleen uuteen käyttötarkoitukseensa. Tätä kautta materiaalin elinkaarta saadaan pidennettyä, jopa kymmeniä vuosia.

Elopellontie 1 I
33470 Ylöjärvi
www.thinktoday.fi


Ullakko-tuotteet

Suunnittelee ja valmistaa laadukkaita keittiö- ja kattaustekstiilejä sekä sisustustuotteita. Suunnittelun lähtökohta on tehdä käytännöllinen ja kekseliäs tuote, joka pystytään valmistamaan Suomessa hyvistä, kestävistä ja ekologisista materiaaleista. Tuotteet kuten Kattilahattu-patalaput, Veisto -tarjoilu- ja kynttilänjalat, Puikotin-puikonsuojat helpottavat arkea ja juhlaa sekä ratkaisevat jokapäiväisiä ongelmia. Tuotteista on karsittu kaikki turha ja ne ovat helposti lähestyttäviä ja hauskoja oivalluksia.

Ullakko® -tuotteet
Rile Norberg
p. 0400-468 976
rile@ullakkotuotteet.com
info@ullakkotuotteet.com
www.ullakkotuotteet.com
www.ullakkopuoti.com


UNIQECO

Uniqeco valmistaa Helsingin sydämessä ihania uniikkeja tuotteita ja pieniä sarjoja pääosin kierrätetyistä materiaaleista. Tuotevalikoimaan kuuluu koruja, laukkuja, pantoja ja heijastavia tuotteita. Nämä innovatiiviset käsityönä valmistetut tuotteet ovat täydellinen vastakohta teolliselle massatuotannolle ja kertakäyttökulttuurille.

Leena Tuomanen
Koskelantie 40
00610 Helsinki
puh. 050 4933 246
uniqeco.design@gmail.com

www.uniqeco.com
www.instagram.com/uniqeco


UNIQUE DESIGN BY MARIA

Uniikki, urbaani, unisex & eco chic – yksinkertaisesti kestävää muotia jokaiselle.

Valmistan käsityönä korvakoruja, kaulakoruja, sormuksia ja rannekoruja kierrätetystä fillarin sisäkumista. Materiaalissa on erilaisia kulumia, tekstejä, printtejä, logoja ja väriraitoja, joita käytän hyväkseni trendikkään lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kumi on materiaalina kevyt ja se säilyttää muotonsa. Leikkaan kaikki tuotteet käsin, jotta saan koruihin yksilöllisen ilmeen. Näin syntyy yksilöllinen koru, joka sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Korut tuovat iloa arkeen, ovat oivallisia katseenvangitsijoita sekä näyttäviä suurempaankin juhlaan. Fillarin sisäkumista valmistettu koru on kevyt, vegaaninen, yksilöllinen, näyttävä ja kestävä. Korun voi myös pestä tarvittaessa kevyesti käsin esim. käsisaippualla. Kumi ei säikähdä kastuessaan kesäistä yöuintia tai rankkasadettakaan! Ennen korujen valmistamista pesen materiaalin juuriharjalla ja mäntysuovalla.
Suunnittelen ja valmistan koruja myös asiakkaan toiveiden mukaan sekä uudistan vanhoja koruja ja teen uutta vanhoista kierrätyskoruista.

Maria Väänänen
p. 044 535 6242
maria@uniquedesignbymaria.fi
www.uniquedesignbymaria.fi
Facebook: Unique Design by Maria
Instagram: uniquedesignbymaria


UPCYCLE WITH JING

Upcycle with Jing produces unique handmade upcycled jewelry, provides upcycling workshops/courses to schools, companies and organizations. Aiming to make a positive impact on our environment and raise awareness of our single-use lifestyle.

Wang Jing
wangjing0111@hotmail.com
tel. +358 (0) 443883818

www.upcyclewithjing.com
www.instagram.com/upcyclewithjing/

 

 

 

 


VILMURI by Vilma Wallinmaa

Kuvio muodostaa pinnan ja herkkyys kohtaa vahvuuden VILMURI by Vilma Wallinmaa- uusiodesignissa. Suosituimpia tuotteitamme ovat kuvitetut, uusiopainetut sukkahousut, sukat ja leggingsit, joissa pieni palanen taiteellisuutta on siirtynyt jalkoihin! VILMURI tarjoilee kattauksen erilaisia käsin painettuja, värjättyjä ja kustamoituja sukkahousuja, leggingsejä ja sukkia, kaikki toteutettuna Espoossa sekä Helsingin Kruununhaassa käsityönä sukkislady VILMURIn omasta toimesta.

http://www.vilmuri.com/
www.instagram.com/vilmuribyvilma
www.facebook.com/vilmuribyvilmawallinmaa
Rauhankatu 7, 00170 Helsinki


ZIRBASLIFE DESIGN

Luonnollisesti kauniit tekstiilit ja mittatilaustuotteet
kotiin, sisustukseen ja verhoiluun.

Metsäpolut, järvenrannat ja rosoiset kalliot.
Auringonsäteet, sadepisarat ja tuuli.
Luonto on inspiraationi.

-Sirpa Järvinen-

Sirpa Järvinen
Rosinankuja 2 B
04310 Tuusula
puh. 050 5733 482
sirpa@zirbaslife.fi
www.zirbaslife.fi

Osta lippu