Suomen Kädentaidot

Uunituoreen neulekirjan lumoissa

Blogi  07.11.2023

Kaverille kans -kirjauutuuden ohjeilla neulotaan lämpimiä neuleita koirille ja ihmisille – kissoja unohtamatta. 

Tiia Reho suunnitteli neuleen kissakaverille.

Kaverille kans on ensimmäinen kirjaprojekti, jossa olen ollut mukana. Olen ollut tästä kirjasta aivan erityisen innostunut. Kahden puseromallin suunnittelu oli hektiseen työtilanteeseeni juuri sopiva puristus, ja samalla pääsin näkemään kirjan teon eri vaiheita.

Neuleen suunnittelussa minulle on erityisen tärkeää, että neuleen kuviolla tai mallilla on joku tarina ja merkitys – ainakin minulle itselleni. Pyörittelin kirjaan sopivaa ajatusta todella pitkään, ja tein paljon luonnoksia ennen kuin ”se oikea” löytyi. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, jossa kauniin mallin lisäksi pääsin kertomaan tarinan meistä ja karvaisista kavereistamme.

Lisää asiaa karvakavereiden neuleista ja suunnittelusta on ohjelmassa Suomen Kädentaidoissa perjantaina 17.11. C-hallin Idealavalla klo 14.45. Tervetuloa kuulolle, kun juttelemme Hanne Piiraisen ja Anna-Karoliina Tetrin kanssa! Ja jos näet minua messuilla, niin tule moikkaamaan!

 

Käsityökirjojen kustantaja Moreeni on jälleen mukana Suomen Kädentaitot -messuilla tutulla paikallaan C-hallin Idealavan vieressä. Moreenin blogipostaussarjan toinen kirjoittaja on yksi Kaverille kans -kirjan tekijöistä Tiia Reho.

 

 

Kaverille kans

Mikä ilahduttaisi enemmän kuin lämpöinen neule? Tietysti kaksi lämpöistä neuletta: yksi itselle, toinen koiralle – ja yhteinen kävelylenkki! Kymmenen nimekästä tekijää on suunnitellut koiralle ja ihmiselle yhteensopivat neuleet, kissakaveriakaan unohtamatta.

Koirien neuleet on mitoitettu erikokoisille ja -muotoisille koirille, ja lisäksi annetaan ohjeita mittojen muuttamisesta omalle lemmikille sopivaksi. Ihmisten koot ulottuvat lapsesta aikuiseen, ja mukana on paljon unisex-malleja. Neuleet neulotaan koiramaista käyttöä ja pesua kestävistä langoista.

Lähde: Otava