Suomen Kädentaidot

Kaverille kans -kirjaa odotellessa

Blogi  09.11.2023

Kaverille kans -kirjauutuuden ohjeilla neulotaan lämpimiä neuleita koirille ja ihmisille – kissoja unohtamatta.

”Itsepä tätä kerjäsin”, Levi tuumii hetkeä myöhemmin.
”Mikäs juttu tämä on?” ihmettelee Levi, kun Fanni sovittaa puseroa.

On jännittävää odottaa yhteisen neulekirjan ilmestymistä! Mahtavinta on, kun näkee kunnolla kirjan lehdillä toisten neulomat mallit.

Oli hurjan hauskaa suunnitella yhteensopivat puserot lemmikille ja ihmiselle. Saimme jo projektin alussa tietää, kenelle neulomme mallikappaleet kirjan kuvia varten. Hieman jännitti, sopiiko neulomani pusero Lilli-koiralle, kun kotona on hieman pienempiä sovitusmalleja – kultainennoutaja Fanni ja suomenpystykorvat Levi ja Marras (joista jälkimmäiset eivät suinkaan olleet innoissaan villapaidan sovittelusta).

Messuperjantaina 17.11. pääsette kuulemaan Idealavalla minun, Anna-Karoliina Tetrin ja Tiia Rehon mietteitä Kaverille kans -kirjan tekemisestä sekä lemmikin neuleen suunnittelusta. Suomen Kädentaidot on minulle aina vuoden kohokohta, on ihanaa tavata muita samanhenkisiä ihmisiä!

Kaverille kans -kirja sekä monia muita ihania käsityökirjoja löytyy tietysti Moreenin osastolta, jossa pääset tapaamaan myös meitä tekijöitä. Poikkeathan tutustumaan! Saa ottaa hihasta kiinni ja tulla juttelemaan missä tahansa. Itse olen messuilla perjantaina ja lauantaina.

 

Käsityökirjojen kustantaja Moreeni on jälleen mukana Suomen Kädentaitot -messuilla tutulla paikallaan C-hallin Idealavan vieressä. Moreenin blogipostaussarjan kolmas kirjoittaja on yksi Kaverille kans -kirjan tekijöistä Hanne Piirainen.

 

Kaverille kans

Mikä ilahduttaisi enemmän kuin lämpöinen neule? Tietysti kaksi lämpöistä neuletta: yksi itselle, toinen koiralle – ja yhteinen kävelylenkki! Kymmenen nimekästä tekijää on suunnitellut koiralle ja ihmiselle yhteensopivat neuleet, kissakaveriakaan unohtamatta.

Koirien neuleet on mitoitettu erikokoisille ja -muotoisille koirille, ja lisäksi annetaan ohjeita mittojen muuttamisesta omalle lemmikille sopivaksi. Ihmisten koot ulottuvat lapsesta aikuiseen, ja mukana on paljon unisex-malleja. Neuleet neulotaan koiramaista käyttöä ja pesua kestävistä langoista.

Lähde: Otava