Suomen Kädentaidot

Tutustu Artesaaniosaaja-kilpailun finalisteihin

Uutinen  17.10.2022

Upeaa osaamista ja persoonallista luovuutta sykkivä käsityötaituruus nousee jälleen valokeilaan, kun Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa julkistetaan Artesaaniosaaja-palkinnon saaja. Vuosittain jaettavan palkinnon finalisteiksi raati valitsi tänä vuonna Ilona Häsäsen, Tara Haukan ja Hanna Kivelän.

Artesaaniosaaja-kilpailu on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana käsi- ja taideteollisuusalan opinnoista valmistuville ja valmistuneille opiskelijoille. Kilpailun tavoitteena on edistää tietoisuutta alalle valmistuvista kädentaitajista, lisätä suomalaisen käsityön arvostusta ja edesauttaa vastavalmistuneiden artesaanien työllistymismahdollisuuksia. Finalistit ja voittajan valitsevaan raatiin kuuluu messujen näyttelytoimikunnan asiantuntijoita ja Opetushallituksesta opetusneuvos Tiia Hintsa.


Artesaaniosaaja-kilpailun kolme finalistia ja raadin perustelut

 

   

Ilona Häsänen, keramiikka-artesaani
Forssan ammatti-instituutti
Instagram: @ilona.hasanen
Facebook: Ilona Häsänen -keramiikkaa
Kotisivut: www.hasajaputu.com/keramiikkaradio

Häsäsen keramiikka-aiheinen podcast, Keramiikkaradio, tuo käsityöalalle nostetta uudella, ajassa kiinni olevalla tavalla ja uudesta näkökulmasta. Podcast on raikas lähestyminen perinteiseen alaan ja täysin uusi idea keramiikka-alalla. Tuotteen sijaan Häsänen nostaa esiin palvelua, joka yhdistää sekä uusia että vanhoja alan tekijöitä. Keramiikan suosion vuoksi Keramiikkaradio on ajankohtainen juuri nyt.


   

Tara Haukka, hienopuuseppä, artesaani
Sasky / Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos
Instagram: @tarahaukka

Haukan töissä näkyy laadukas kädenjälki ja laaja-alainen taidokkuus. Tuotteet ovat viimeisteltyjä ja huoliteltuja. Haukan valmistamat puusepäntyöt huokuvat ajattomuutta ja ovat kestäviä. Asiakaslähtöisyyden aistii kaikesta hienopuusepän tekemisestä.


   

Hanna Kivelä, jalometallialan artesaani
Sasky / Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos
Instagram: @atelier_hanki
Facebook: Atelier Hanki
Kotisivut: https://atelierhanki.com/

Kivelän korumalliston visuaalinen ilme on yhteneväinen, johdonmukainen ja tyylikäs. Korut kuvaavat hyvin artesaani persoonallisuutta. Kokonaisuus on taidokas ja viimeistelty.


Voittaja paljastetaan ja palkitaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa Muoti- ja Design -lavalla pe 18.11.2022 klo 11.30 alkaen.
Palkinnoksi kilpailun voittaja saa suunnitella sekä toteuttaa omista töistään Suomen Kädentaidot 2022 -messuille näyttelyn / osaston ja 500 euron stipendin.