Suomen Kädentaidot

Perinteitä tuuletetaan elokuussa, ja marraskuussa messuilla – kansallispuku päälle!

Uutinen  14.06.2017

Nyt tuuletetaan perinteitä! Virallinen kansallispukupiknik järjestetään elokuun 5. päivänä missä vain ”ihmisten ilmoilla”. Tuulettaa voi kokonaista kansallis- tai kansanpukua tai kansallispuvun osaa. Kansallispukujen virallinen tuuletuspiknik on mukana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa.

kansallispukuja
Kuva: Susanna Mattheiszen Soja Murto

Päivämäärällä on merkitystä

Kansallispukuja tahdotaan tuulettaa nimenomaan 5.8., sillä Keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna olivat vierailulla Lappeenrannassa 5.8.1885. Hallitsijaparia oli vastassa rannalla yli satahenkinen kansallispukuinen joukko. Keisarinnalle annettiin lahjaksi soutuvene ja veneen souti juhlapaikalle kahdeksan neitoa kansallispuvuissa, jotka edustivat Suomen eri maakuntia. Tämä oli kansallispukujen ensimmäinen näyttävä julkinen esiintyminen ja sitä voidaankin pitää kansallispuvun syntymäpäivänä.

Myös marraskuisilla Suomen Kädentaidot -messuilla tuuletetaan kansallispukuja. Messujärjestäjät haluavat innostaa kaikkia messuvieraita pukemaan messuille kansallispuvun tai kansallispuvun osia yhdistämällä ne muuhun vaatetukseen.

– Juhlistetaan yhdessä ja näyttävästi itsenäisen Suomen 100-vuotista taivalta ja osaamistamme sekä perinteitämme, kehottaa projektipäällikkö Jasmin Saadetdin-Rikkinen.

Kädentaitojen Facebook-sivuilla on käynnissä kansallispukukuvia keräävä haaste, jonka palkintona on kaksi kolmen päivän ja kahden hengen lippupakettia messuille.

Somesta kuvavirran löytää ja omat kuvat voi merkata virallisilla aihetunnisteilla, jotka ovat #kansallispukutuuletus2017 ja #kansallispukutuuletus.

Tutustu FB-kilpailuun.
Lue lisää tuuletuspiknikistä ja sen taustoista.
Tuuletuspiknikin virallinen FB-tapahtumasivu.