Suomen Kädentaidot
taitoliiton tuotteita

Messujen Taitokadulla kokoontuu Suomen laajin käsityöverkosto

Uutinen  29.09.2017

Suomen Kädentaidot -messujen suosittu Taitokatu esittelee jälleen Taitoyhdistyksen kädentaitajia ja erilaisia käsityötuotteita eri puolilta Suomea. Taitojärjestön 18 yhdistystä ja niiden yli 100 toimipaikkaa ovat Suomen laajin käsityön palveluverkosto. Kaikille ikäryhmille avoimen verkoston palveluihin kuuluvat käsityökoulut, kurssit, työpajat, näyttelyt, valmiit käsityötuotteet ja materiaalit sekä monenlaiset käsityöideat. Taitokadulla pääsee tutustumaan myös Tampereen Näpsä-käsityökoulun toimintaan.

Messuilla on mukana yli 10 yhdistystä kotimaamme eri kulmilta ja Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi heiltä voi ostaa muun muassa Taitojärjestön omaa Suomi-raitalankaa, joka juhlistaa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. C-hallin Taitolavalla taas järjestetään erilaisia työnäytöksiä, joista messukävijät pääsevät keräämään omaan niksikoriinsa parhaimmat käsityövinkit ja design-ideat.

Suomi100-lankakerä
Suomi100-lankaa

– Työnäytöksistä on mahdollista saada lukuisia ideoita erilaisiin sisustustuotteisiin ja pimeään syksyyn sopiviin kodin valaisimiin sekä tietysti myös Vuoden käsityötekniikkaan eli makrameehen, johon voi myös ostaa tarvikepaketteja osastoilta, kertoo Taitoliiton Johanna Aydemir.

Uutuuksia messuilla – toteuta oma design-tuote

Yksi messujen kohokohdista kävijöille on uusien toteutusten, materiaalien ja tekemistapojen tarkastelu.

– Uudet Tekemisen iloa -malliston tuotteet ovat muotoilijoiden suunnittelemia. Malliston ideana on, että ammattisuunnittelijat ovat luoneet laadukkaan pohjaidean, jota toteuttaja jatkaa esimerkiksi soveltamalla väritystä omaan makuun ja kotiin parhaiten istuvaksi. Näin jokaisella on mahdollisuus toteuttaa design-tuote ihan itse, kuvaa Aydemir.

Uutuusmalliston ovat suunnitelleet muotoilijat Elina Helenius ja Saara Renvall ja mallisto esitellään C-hallin Idealavalla perjantaina 17.11. klo 14.00.

valohimmeli
Valohimmeli

– Yhdistykset tuovat messuille myyntiin myös runsaasti uutuustuotteita: esimerkiksi Taito Pohjois-Pohjanmaan uutuuksia ovat Tuulia Salmelan suunnittelemat Oulu-pipo ja Oulu-lapanen, ja Taito Keski-Pohjanmaan osastolta löytyy Kide-himmeli tarvikkeineen. Myös valmiita tekemispaketteja löytyy eri taitoyhdistysten osastoilta.

Oulu-aiheinen pipo
Oulu-pipo

Tutustu Taitoyhdistysten messuosallistumiseen.