Suomen Kädentaidot

Artesaaniosaaja-finalistit 2023 tulevat tässä

Uutinen  24.10.2023

Suomen Kädentaidot -messuilla 2023 jaetaan jälleen Artesaaniosaaja-tunnustus käsityötaidealan opiskelijalle. Kilpailu on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana käsi- ja taideteollisuusalan opinnoista valmistuville ja valmistuneille opiskelijoille. Raati on valinnut finalistikolmikkoon tekijät, jotka loistavat tänä vuonna erityisesti raikkailla ja virkistävän erikoisilla näkemyksillään ja tyylillään. Finalistit ovat Marissa Brandt, Kirsi Launiainen sekä Sara Luoto.  

Finalistikolmikon kädenjälki on tyylikästä, klassista ja raikasta  

Finalistikolmikkoon on valittu kolme taitavaa tekijää. 

Marissa Brandt

Sasky Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos
Taideteollisuusalan perustutkinto, jalometallialan artesaani 

Instagram: @marissabrandtjewellery  

Brandtin tuotteet ovat taidokasta työtä. Tuotteissa näkyy selkeästi tekijän oma tyyli, joka on virkistävän erikoinen, mutta samaan aikaan tyylikäs ja klassinen. Raati katsoi myös tuotteiden ekologisuuden olevan finalistin vahvuus.  

Kirsi Launiainen 

Salon Seudun Ammattiopisto 
Tekstiili- ja muotiala 

Instagram: @kilatoradesign
Tiktok: @kilatoradesign
Youtube: @tipsutora 

Launiaisen työskentelyssä vaikutuksen raatiin teki tuoteperheen kokonaisuus, joka on suunniteltu upeasti alusta loppuun asti. Tuotteissa on taidokkaat kuosit ja niiden väriharmonia on monipuolinen. Tekijä hyödyntää vahvuuksiaan ja kädenjälki on kuin raikas tuulahdus. 

Sara Luoto 

Sasky Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos
Artesaani, sisustusala 

Instagram: @luotointeriors
Portfolio: Canva-portfolio

Luoto on poikkeuksellisen monipuolinen tekijä ja hän osaa ottaa sekä yksityisten että julkisten tilojen erikoisuudet huomioon suunnittelutyössään. Finalistin vahvuutena on asiakaslähtöisyys ja hänen tekemänsä projektit ottavat hyvin huomioon asiakkaan näkemyksen. Finalistin portfolio on erinomainen. 

Artesaaniosaaja-kilpailu on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana käsi- ja taideteollisuusalan opinnoista valmistuville ja valmistuneille opiskelijoille. Voittaja paljastetaan ja palkitaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa pe 17.11.2023 klo 11.30 alkaen. Palkinnoksi kilpailun voittaja saa suunnitella sekä toteuttaa omista töistään Suomen Kädentaidot 2023 -messuille oman näyttelyn / osaston sekä hän saa 500 euron palkintorahan.