Suomen Kädentaidot

LIIKENNETIEDOTE: Euroopan suurimmat käsityömessut Tampereella 16.–18.11.

Tiedote  12.11.2018

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin järjestettävillä Suomen Kädentaidot -messuilla on yli 730 näytteilleasettajaa ja tapahtumakokonaisuuteen odotetaan yli 40 000 kävijää. Tapahtuma vilkastuttaa erityisesti Tampereen läntisen kehätien, Sarankulman, Härmälän ja Hatanpään liikennettä. Alueella liikkuvia kehotetaan huomioimaan liikenneturvallisuus sekä varaamaan hieman tavallista enemmän aikaa matkantekoon. Ylimääräisiä linja-autovuoroja on lisätty ja 14Y-linja kulkee Keskustorilta Messu- ja Urheilukeskukseen 5 minuutin välein, käytössä on myös etäpysäköintialue P-Ikea Lahdesjärvellä. Viime vuonna Suomen Kädentaidot, Pienoisrautatiepäivät ja Nukkekoti-messut -tapahtumakokonaisuudessa tehtiin kävijäennätys, kun viikonlopun aikana messuihin tutustui 49 331 kävijää.

Keskustorilta messujen pääsisäänkäynnin eteen – ylimääräisiä bussivuoroja nyt 5 minuutin välein

Messujärjestäjä suosittelee messuvieraita käyttämään julkisia liikennevälineitä. Tampereen joukkoliikenteen linja 14 liikennöi normaalin aikataulun mukaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Reitti kulkee Keskustorin, Koskipuiston sekä Tampereen linja-autoaseman kautta suoraan pääoville.

Messupäivien ajan liikennöi myös ylimääräinen linja 14Y, joka ajaa linjan 14 lyhennettyä reittiä välillä Tampereen Keskustori – Tampereen Messu- ja Urheilukeskus. Lähdöt Keskustorilta ja Messu- ja Urheilukeskukselta on tihennetty viime vuodesta kulkemaan viiden minuutin välein. Kaikilla linjoilla on voimassa normaalit Tampereen liikennelaitoksen lippuhinnat (aikuisen kertalippu á 3 €). Raitiotietyömaan vuoksi linja 14 ei siis poikkeuksellisesti kulje rautatieaseman kautta.

Tampereen joukkoliikenteen aikataulut: aikataulut.tampere.fi
14Y-vuorojen aikataulu: www.kadentaidot.fi (Messuinfo)

Moovy-sovelluksella edullisempi pysäköinti – maksuton etäpysäköintialue P-Ikea Lahdesjärvellä

Viime vuosien tapaan messuille tulijoiden käytössä on kätevä etäpysäköintialue. Valaistu pysäköintialue P-Ikea sijaitsee Lahdesjärvellä noin 3 kilometrin päässä Messu- ja Urheilukeskuksesta ja alueella on lähes 1500 lisäpysäköintipaikkaa autoileville messukävijöille. Pysäköiminen P-Ikeassa on maksutonta ja paikan päältä on maksuton bussikuljetus messuille ja takaisin 15 minuutin välein.
Tutustu: Lisää pysäköintitilaa P-Ikeassa

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen alueella messuvieraiden käytössä on yhteensä 3300 pysäköintipaikkaa. Pysäköintilipun hinta on 6 euroa ja sen voi ostaa Messu- ja Urheilukeskuksen sisäänkäyntien lipunmyyntikassoilta. Lipuke tarkistetaan pysäköintialueelta ulos ajettaessa. Finnparkin Moovy-sovelluksella pysäköinnin hinta on 5 € / 7 h.

Messuinfo (aukioloajat, lippujen hinnat, saapuminen): www.kadentaidot.fi (Messuinfo)
Ohjelma: www.kadentaidot.fi (Kävijälle / Ohjelma)