Suomen Kädentaidot

Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2018 on näyttävä Deafmetal-kuulokorumallisto

Uutinen  16.11.2018

Kaikki Suomen Kädentaidot -messujen näytteilleasettajat saivat jälleen osallistua tuotteillaan Suomen Kädentaidot Uutuustuote –kilpailuun. Voittajaksi raati valitsi tänä vuonna gTIE by Nahkaamon Deafmetal-kuulokorumalliston, jonka takana on gTIEN perustaja, korusuunnittelija Jenni Ahtiainen. Kymmenen parasta kilpailun osallistunutta tuotetta on koottu näyttelyyn Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen E-halliin. Voittoisaa Deafmetal-mallistoa on myynnissä Nahkaamon osastolla C229.

Raati ihastui innovatiiviseen korumallistoon heti.

– Käsityöläiset voivat valloittaa uusia alueita ja tämä tuotemallisto on siitä erinomainen esimerkki. Mallistossa on hyvin todistettu se, että kuulokoje voi olla myös koru, ja tuote on kohderyhmälle hyvin mietitty. Tuote voi myös madaltaa kynnystä hankkia kuulokoje ja ottaa se ylpeästi käyttöön, kuvaa raadin edustaja, toiminnanjohtaja Virve Pajunen Taito Pirkanmaa ry:stä.

– Saatuani itse kuulokojeen jokin aika sitten minulle oli loogista lähteä toteuttamaan apuvälineestä omannäköinen. Miksi kuulokoje ei voisi olla persoonallinen ja näyttävä?, kysyy voittoisan korumalliston suunnitellut Jenni Ahtiainen.

Kuulolaitekorumallisto rohkaisee kuulovammadiagnoosin saaneita


gTIE -yrityksen vuonna 2007 perustanut porilaislähtöinen Jenni Ahtiainen on asustanut persoonallisesti massasta erottuvia juhlijoita muun muassa Linnan juhliin, Oscar-gaalaan ja kansainvälisiin musiikkigaaloihin. Hänen asusteissaan ovat rokanneet maailmantähdet kuten Ville Valo, Snoop Dogg, Marilyn Manson ja Bono. Idea Deafmetal-kuulokoruihin tuli suunnittelijan omasta elämästä, kun hänelle diagnosoitiin kuulovamma.

– Sain kuulokojeen eräänä maanantaina ja heti saman viikon lauantaina olin luonut kojeeseen sopivan nahkakorun, josta jaoin kuvan Facebookissa. Some mylvähti käyntiin, kuva tavoitti heti satojatuhansia ihmisiä ja nyt teemme Kuuloliiton kanssa yhteistyönä MITÄ?-kampanjan, joka rohkaisee ihmisiä menemään kuulotutkimuksiin ja ennaltaehkäisemään kuulovammojen syntymistä, Ahtiainen kertoo.

Kuulolaitteet ovat useimmiten huomaamattomia apuvälineitä – toisin kuin vaikkapa silmälasit.

– Jos sinulla on huono nähkö, ostat persoonaasi sopivat silmälasit, mutta jos sinulla on huono kuulo, ei hyvännäköisiä apuvälineitä ole tarjolla. Kuulolaitteiden hankkimiseen liittyykin usein myös häpeää ja siksi kuulolaitevalmistajat suunnittelevatkin laitteensa mahdollisimman näkymättömiksi. Kuulolaitekorumallisto rohkaisee kuulovammadiagnoosin saaneita ottamaan laitteen helpommin käyttöön ja avaa samalla kokeneemmille kuulolaitteen käyttäjille uuden oven tyylikkäämpien apuvälineiden maailmaan, Ahtiainen tiivistää malliston taustaidean.

Kuulokojeiden kanssa materiaalina toimii nahka

Korut tehdään usein metallista, mutta kuulokojeen kanssa metalli on mahdoton materiaali. Kojeessa on herkät mikrofonit eikä koru saa resonoida laitteen kanssa.

– Nahka on täydellinen kuulokojemateriaali. Se ei paina, vaikka korulla olisi paljonkin kokoa, eikä se kolise kojetta vasten. Joustavan silikonilenkin ansiosta Deafmetal-korut sopivat monen eri valmistajan kuulolaitemalleihin, Ahtiainen kertoo.

Voittoisaa Deafmetal-mallistoa on myynnissä Nahkaamon osastolla C229.

Lue lisää: www.gtie.fi
Lue lisää: www.nahkaamo.f

Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailu järjestettiin tänä vuonna jo 17. kertaa. Kilpailulla halutaan tukea kotimaista käsityötä nostamalla vuosittain esille hyvin suunniteltuja kädentaitojen tuotteita. Kilpailussa arvostetaan erityisesti kotimaisen käsityön arvoja, kuten hyvää suunnittelua, perinteisten menetelmien ja materiaalien käyttöä sekä niiden innovointia nykypäivään, erinomaista työn laatua ja esteettisyyttä sekä kestävyyttä ja ekologisuutta. Uutuustuotteen tulee myös olla muotoilultaan uusi ja yleisilmeeltään raikas. Kokonaisarvioinnissa huomioidaan tuotteen käytännöllisyys ja mahdollisuudet hyvään kaupalliseen menestykseen.