Suomen Kädentaidot

Saimi Hoyer valitsi Taito-Finlandian voittajaksi virkkausguru Molla Millsin – artesaaniosaaja 2023 -tunnustuksen sai tekstiili- ja muotialan opiskelija Kirsi Launiainen

Tiedote Uutinen  17.11.2023

Yrittäjä Saimi Hoyer julkisti Taito-Finlandian voittajan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävien Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa perjantaina 17.11.2023. Forsman teen sponsoroiman palkinnon lisäksi messuilla julkistettiin Artesaaniosaaja 2023 -voittaja.

Kansainvälisesti tunnetun suunnittelija Molla Millsin työ teki Saimi Hoyeriin vaikutuksen muun muassa siksi, että hän on luonut uutta ja vienyt suomalaista kädentaitoa maailmalle.

“Virkkaus yhdistää ihmisiä saman intohimon kautta, eikä sillä kuka olet, ole merkitystä. Molla Mills on osaltaan ollut luomassa virkkauksesta vahvaa trendiä,” perustelee Hoyer.

”Kun kuulin voitosta, tuli ihana fiilis siitä, että oma työ huomataan. Aloimme tehdä ensimmäistä virkkauskirjaa yli kymmenen vuotta sitten. Nyt tekeillä on jo seitsemäs kirja,” kertoo voitostaan ilahtunut Molla Mills.

Molla Mills ammentaa inspiraatiota virkkaussuunnitelmiinsa ennen kaikkea materiaalista.

”Minulla on aina joku ihana materiaali hyppysissä. Seuraavassa kirjassa keskityn kierrätysmateriaalien käyttöön. Materiaalit voivat olla löydettyjä, purettuja, kierrätyskuteita tai kierrätettyä lankaa.”

Artesaaniosaaja 2023 Kirsi Launiainen sekä palkinnon jakanut opetusneuvos Tiia Hintsa.

 

Artesaaniosaajan kädenjälki on kuin raikas tuulahdus

Artesaaniosaaja 2023 on Salon seudun ammattiopistosta joulukuussa valmistuva tekstiili- ja muotialan opiskelija Kirsi Launiainen. Hän suunnitteli kilpailuun neljän kuosin tuoteperheen, johon kuuluu Launiaisen piirtämästä kuosista valmistettu kankainen penaali ja avaimenperä.

”Piirtäminen on ollut minulle intohimo pienestä asti. Olen onnellinen, että uskalsin tehdä alanvaihdon ja siirtyä luovalle alalle. Tuntuu hyvältä, että se nyt palkitaan,” sanoo Launiainen.

Launiainen on kiitollinen siitä, että hän on saanut ammattiopiston opettajilta paljon apua ja vinkkejä työhönsä.

”Minua kannustettiin perustamaan 4H-yritys ja valmistuttuani alan myydä Kilatora Design -verkkokaupassani opiskelijoille suunnattuja pien- ja paperituotteita, kuten muistivihkoja, penaaleita ja kalenteritarroja.”

Euroopan suurimmaksi kasvaneessa kädentaitojen tapahtumassa on tänä vuonna yli 700 näytteilleasettajaa. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä messuilla on tarjolla käsityötarvikkeita sekä valmiita käsitöitä ja designia. Lisäksi messuilla on laaja valikoima erilaista ohjelmaa.

Kuvia voittajista ja Suomen Kädentaidot -messujen avajaisista löytyy täältä.

LISÄTIEDOT:

www.kadentaidot.fi
Instagram @suomenkadentaidot
Facebook: Suomen Kädentaidot -messut, #suomenkädentaidot #kädentaidot
Tampereen Messut -konserni, www.tampereenmessut.fi
etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi

Paula Karhu, projektipäällikkö, p. 040 071 6199
Elina Kaakinen, sisällöntuottaja, p. 040 193 5194