Tykkimyssy – ihana ja kamala päähine / Styckemössan – härlig och besvärlig | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot
{Content.image.alt

Tykkimyssy – ihana ja kamala päähine / Styckemössan – härlig och besvärlig

la 16.11.2019 15:00-15:25

Idealava, C-halli

Miten tykkimyssy valmistetaan, milloin ja miten sitä käytetään ja miten se puetaan päähän.

Maria Lindén ja Soja Murto-Hartikainen kertovat ruotsiksi ja suomeksi, miten tykkimyssy valmistetaan ja puetaan kansallispuvun kanssa.

Brages folkdräktskonsult Maria Lindén berättar tillsammans med Soja Murto-Hartikainen (på finska eli suomeksi) om folkdräktens styckemössa,hur den tillverkas, när man skall använda den och bästa tipsen på hur man får den att sitta rätt på huvudet.

 

Maria Lindén
Maria Lindén on Bragen pukutoimiston kansallispukukonsultti, syjuntan perustaja (kansallispukuharrastajat käyvät kunnostamassa Bragelle lahjoitettuja pukuja vuokrakäyttöön). Hän ylläpitää ruotsinkielisen kansllispukualueen perinnettä ja osallistuu aktiivisesti Facebookin Kansallispuku – Folkdräkt -ryhmän keskusteluihin.

 

 

 

Kuva: Susanna Mattheiszen

 

Soja Murto
Soja Murto on kansallispukuvalmistaja, joka kutoo, ompelee ja kirjoo kansallispukuja. Hän myös opettaa niiden valmistusta. Soja on toiminut yrittäjänä vuodesta 2001 ja myy verkkokaupassaan kansallispukujen tarvikkeita ja ohjeita. Soja on perustanut Facebookin Kansallispuku – Folkdräkt -ryhmän ja laittanut alulle Kansallispukujen tuuletuspiknikit

 

 

 

Osta lippu