Suomen Kädentaidot
Teemu Muurimäk, Suomen Kädentaidot 2023

Mies muodin takana – haastattelussa Teemu Muurimäki

pe 17.11.2023 15:45-16:10
la 18.11.2023 10:30-10:55
la 18.11.2023 13:30-13:55
su 19.11.2023 11:30-11:55

Design from Finland -lava E-halli

Kuva: Saarni Säilynoja/Vapriikin kuva-arkisto. Kuvassa Teemu Muurimäen suunnittelema hääpuku, joka on nähtävillä Tampereella Museo Milavidan Kaunis morsian-näyttelyssä.

Teemu Muurimäki on suomalainen muotisuunnittelija, joka tunnetaan erityisesti uniikeista iltapuvuistaan. Yli kaksikymmenvuotisen muotisuunnittelijauransa aikana hän on työskennellyt Euroopan toiseksi suurimmalle hääpukuvalmistajalle Cymbeline Paris´lle Pariisissa, Dolce & Gabbana, Bottega Veneta ja Giorgo Armani -muotitaloille Milanossa, Carla Zampattin muotitalolle Sydneyssä sekä kotimaisille Marimekolle ja Turolle. Monipuolisen uransa aikana hän on muodin ohella suunnitellut puvustuksia Svenska Teaternille, Savonlinnan Oopperajuhlille ja Tero Saarinen Companylle, sekä muille huippuesiintyjille ja artisteille.

Vuodesta 2020 Muurimäki on ollut mukana Uuden Musiikin Kilpailun pukusuunnittelutiimissä ja suunnittelemassa mm. Käärijän ilmiöksi noussutta asua, joka on myös nähtävillä Teemu Muurimäen pukunäyttelyssä osastolla E 131.

Tervetuloa kuuntelemaan Teemu Muurimäen kiehtovaa tarinaa haastattelun muodossa E-hallin Design from Finland -lavalle. Haastatteluissa pureudutaan hieman eri näkökulmiin Muurimäen uran varrella. Tässä tarkempi aikatalu teemoineen:

Pe klo 15.45: Tie suunnittelijaksi
Haastattelussa paneudutaan, miten ompeluharrastuksesta tuli Muurimäelle intohimoammatti ja mitä kouluja hän kävi. Teemu kertoo mitä ompelutaito merkitsee hänelle tänä päivänä, sekä mitä hän oikein tekeekään nykyisin.

La klo 10.30: Linnan juhlat
Haastattelussa Muurimäki kertoo nsimmäisestä Linnan juhliin suunnittelemastaan puvusta, sekä juhlien merkityksestä suomalaisessa muotikulttuurissa. Teemu kertoo myös puvun suunnitteluprosessista alkaen siitä, kun asiakas ottaa yhteyttä. Lisäksi paneudutaan Linnan juhlien etikettiin.

La klo 13.30: Suunnittelijana ulkomailla
Teemu kertoo urastaan pariisilaisella Cymbeline Paris hääpukuvalmistamolla sekä millaisia hääpukuja hän suunnitteli nuorempana. Hän kertoo myös työstään Milanossa ja Australiassa sekä siitä, millaista on tehdä töitä tunnettujen muotisuunnittelijoiden kanssa.

Su klo 11.30: Uuden Musiikin Kilpailu + Euroviisut
Viimein kuulemme Käärijän boleron tarinan ja ilmiön syntymisen taustat. Muurimäki on osa UMK:n pukutiimiä ja haastattelussa hän paljastaa, mistä pukujen suunnittelu lähtee liikkeelle ja kuinka pitää salaisuus ennen pukujen julkistusta. Lisäksi Teemu kertoo visuaalisuuden ja pukujen merkityksestä Euroviisuesityksessä.