Sukankudonnan SM-kilpailut | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Sukankudonnan SM-kilpailut

su 14.11.2021 10:15-16:00


Puikot kilisevät kilpaa Sukankudonnan SM-kilpailuissa Suomen Kädentaidot -messuilla sunnuntaina 14.11.2021. Kolmatta kertaa järjestettävässä kilpailussa neulotaan tai virkataan annetun ajan kuluessa yksi sukka, joka pisteytetään nopeuden, tyylin, taiteellisen vaikutelman ja teknisen toteutuksen perusteella. Kisaan osallistuminen on maksutonta.

 

Kuinka, miten ja millä tavalla

Kilpailussa neulotaan tai virkataan yksi sukka kolmen ja puolen tunnin aikana. Sukan varren tulee olla minimissään 10 cm korkuinen. Kantalapun ja teräkavennusten väli tulee myös olla vähintään 10 cm. Muuten tyyli on vapaa, ja kaikki kantapäävariaatiot ja erilaiset kavennukset hyväksytään. Kisatuomaristo pisteyttää sukan nopeuden, tyylin, taiteellisen vaikutelman ja teknisen toteutuksen perusteella.

Kisalankana käytetään Lankatukun maahantuomaa Polku-sukkalankaa. Metsäisistä värisävyistä saa valita enintään kolme eri väriä kilpailusukan neulomiseen. Luovuus on valttia, ja siksi toivommekin, että kisasukat ovat kilpailijoiden itse ideoimia.

Tänä vuonna kisataan ainoastaan yksilösarjassa. Jokainen osallistuja saa sekä itselleen että yhdelle ystävälleen lippupaketin, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn Suomen Kädentaidot 2021 -messuille sekä lauantaina että sunnuntaina. Kilpailussa käytettävät langat, puikot, koukut, mittanauhat, neulat ja muut tarvikkeet löytyvät paikanpäältä, mutta myös omia työvälineitä saa käyttää.

Sukankudonnan Suomenmestari palkitaan kottikärryillä, jotka on täytetty langoilla. Hopeamitalisti saa saavillisen lankaa ja pronssimitalisti ämpärillisen lankaa. Mitalikolmikon lisäksi palkitaan myös Messuraadin Suosikki sekä Vuoden Tulokas.

Kilpailu käydään messujen aukioloaikana sunnuntaina 14.11.2021. Tarkemmat koordinaatit messualueella ja tarkka kellonaika ilmoitetaan myöhemmin. Kilpailun käytössä tulee olemaan avara tila, jossa sekä kilpailijat että yleisö mahtuvat olemaan väljästi ja turvallisesti.

Lisätietoja Lankatukun sivustolla »