Sukankudonnan SM-kilpailut | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot
{Content.image.alt

Sukankudonnan SM-kilpailut

Puikot kilisevät kilpaa Sukankudonnan SM-kilpailuissa Suomen Kädentaidot -messuilla sunnuntaina 15.11.2020. Kilpailussa neulotaan tai virkataan annetun ajan kuluessa yksi sukka, joka pisteytetään nopeuden, tyylin, taiteellisen vaikutelman ja teknisen toteutuksen perusteella.

– Olemme aivan liekeissä siitä, että saamme järjestää Sukankudonnan SM-kilpailut vuonna 2020 yhdessä Suomen Kädentaidot -messujen kanssa. Kolmatta kertaa järjestettävä kilpailu ja messujen juhlavuoden tunnelma antavat huikeat puitteet entistäkin upeammalle kilpailutapahtumalle, sanoo orimattilalaisen Koukuttava Kässä-Pussin kauppias Jaakko Mattila.

Kuinka, miten ja millä tavalla

Kilpailussa neulotaan tai virkataan yksi sukka kolmen ja puolen tunnin aikana. Sukan varren tulee olla minimissään 10 cm korkuinen. Kantalapun ja teräkavennusten väli tulee myös olla vähintään 10 cm. Muuten tyyli on vapaa, ja kaikki kantapäävariaatiot ja erilaiset kavennukset hyväksytään. Kisatuomaristo pisteyttää sukan nopeuden, tyylin, taiteellisen vaikutelman ja teknisen toteutuksen perusteella. Luovuus on valttia, ja siksi toivommekin, että kisasukat ovat kilpailijoiden itse ideoimia.

Kisaan osallistuminen on maksutonta.

Tulevana vuonna kisataan yhdessä sarjassa, johon mahtuu 50 osallistujaa ja varapaikoille 10 henkilöä. Osallistuminen joukkueena ei ole mahdollista. Jokainen osallistuja saa sekä itselleen että yhdelle ystävälleen rannekkeen, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn Suomen Kädentaidot 2020 -messuille kaikkina kolmena päivänä. Kilpailussa käytettävät langat, puikot, koukut, mittanauhat, neulat ja muut tarvikkeet löytyvät paikanpäältä, mutta myös omia työvälineitä saa käyttää. Kisalanka julkistetaan myöhemmin.

Sukankudonnan Suomenmestari palkitaan 180 litran vetoisilla kottikärryillä, jotka on täytetty langalla. Hopeamitalisti saa saavillisen lankaa ja pronssimitalisti kaksi ämpärillistä lankaa. Mitalikolmikon lisäksi palkitaan myös Messuraadin Suosikki sekä Vuoden Tulokas.

Ilmoittautuminen Sukankudonnan SM-kilpailuun alkoi 7. helmikuuta.

Ilmoittaudu mukaan Koukuttava.fi-sivustolla.