Ravattulan puku – Suomen uusin muinaisuku esittelyssä osastolla A 655 | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Ravattulan puku – Suomen uusin muinaisuku esittelyssä osastolla A 655

A-halli

Suomen muinaistutkimuksen tuki ry:n osaston teemana on Ravattulan puku, rautakauden ja keskiajan vaihteeseen ajoittuva Suomen uusin muinaispuku. Puku on nähtävillä sekä osastolla A 655 että ohjelmalavan esittelyissä useampanakin versiona. Pukuhankkeessa mukana olevat kertovat puvun syntyvaiheista ja esittelevät sen valmistuksessa käytettyjä käsityötekniikoita sekä erikoiskehrättyjä ja -värjättyjä lankoja.

Myynnissä on laaja sarja pukuaiheisia kortteja ja postimerkkejä – vinkiksi persoonalliseen joulupostiin! Muinaispuvun perustana olevasta hautalöydöstä kerrotaan pukuvihossa, jota on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, sekä Arkeologia Nyt -lehden numeroissa, joita on myös myynnissä.

Osastolla myydään lisäksi yhdistyksen muita arkeologia-aiheisia kannatustuotteita, muun muassa suosittua Muinaisjäännös-paitaa, sekä pukuhankkeessa mukana olevien yrittäjien tuotteita, esimerkiksi Ali-Unkin tilan ahvenanmaanlampaan villalankoja ja korupaja Vaskikäärmeen muinaisaiheisia koruja. Vaikka ei aikoisikaan valmistaa itselleen Ravattulan pukua, viitan spiraalikoristeita voi ostaa valmiina kiinnitettäväksi muuhunkin vaatteeseen tai vaikka joulukuusen koristeeksi.

Tervetuloa osastolle A 655!