Suomen Kädentaidot
{Content.image.alt

Perhonsidonta on monipuolinen käsityöharrastus

pe 16.11.2018 16:30-17:30
la 17.11.2018 15:30-16:30
su 18.11.2018 15:30-16:30

Idealava, C-halli

Näytöksen aikana sidotaan tunnettu suomalainen perho ja esitellään erilaisia perhonsidontatekniikoita sekä kerrotaan perhonsidonnan mielenkiintoisesta maailmasta.

Perhonsidonta on keskittymiskykyä vaativa ja sitä kehittävä käsityöharrastus, jolla on pitkät perinteet niin maailmalla kuin Suomessakin. Perhojen sitominen on usein perhokalastuksen oheistoimintaa, jossa pyritään sitomaan langan ja eri materiaalien avulla koukulle vesihyönteisten, kuten vesiperhosen, koskikorennon ja päivänkorennon eri elämänvaiheita. Lisäksi jäljittelykohteita ovat usein petokalojen pienet saaliskalat, kuten salakka, ahven ja kivisimppu. Perhoilla voidaan jäljitellä oikeastaan mitä tahansa kalojen ravintokohdetta sekä muotoilla pieniä ihmissilmää viehättäviä taideteoksia.

 

                   

 

Perhonsidontaharrastus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden valmistaa esimerkiksi kauniita koruja      luonnonmateriaaleista, kuten eri eläinten sulista, höyhenistä ja karvoista.

Suomessa perhonsidontaa harrastaa tuhansia ihmisiä ja lajilla on joka vuosi omat Suomenmestaruuskilpailut.

 

 

 

 

Otto Blomqvist, kalastusopas (AT), yhteisöpedagogi (AMK) sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja Pälkäneeltä pitää messujen Idealavalla perhonsidontatyönäytöksiä. Otto toimii kalastusoppaana ja perhonsitojana yrityksessä nimeltä Fantasy Fishing. Hänellä on kokemusta kalastuksen saralta yli 20 vuoden ajalta ja hän on sitonut intohimoisesti perhoja noin 15 vuotta sekä pyrkinyt samalla kehittämään suomalaista perhonsidontakulttuuria yhä monimuotoisemmaksi. Hänellä on kokemusta perhonsidonnan SM-kilpailuista sekä sitojana että tuomarina ja osallistunut erilaisiin perhonsidontatapahtumiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin, esimerkiksi Yhdysvaltojen Seattlessa. Lisäksi hän on toiminut vuosia perhonsidonnan opettajana.

 

Tervetuloa seuraamaan näytöksiä ja kuulemaan perhonsidonnasta C-hallin Idealavalle!

 

FANTASY FISHING
Kalastusohjelmapalvelut Otto Blomqvist
36600 Pälkäne, Puh. 050 522 7378
info@fantasyfishingfinland.com
www.fantasyfishingfinland.com
www.facebook.com/fantasyfishingfinland
#fantasy_fishing_finland