Suomen Kädentaidot
Marjut Ruusuvaara hymyilee kahden lankakerän takaa.

Neulomisessa tärkeintä on rentous ja kiireettömyys

su 19.11.2023 15:15-15:40

Idealava, C-halli

Käsityöterapiaa by Tättähäärä kannustaa someseuraajiaan neulomaan ilman stressiä. Tättähäärälle käsitöiden tekeminen on väylä rentoutumiseen ja luomisen tuomaan nautintoon. Hän painottaakin ettei lopputuloksella ole niinkään merkitystä, vaan itse tekemisellä ja halulla oppia uutta. Myös virheitten hyväksyminen on tärkeää, sillä neulominen ei saisi olla suoritus – sen tulisi olla kuin omaloma vailla kiirettä ja paineita.

Tättähäärä tulee käsityöläissuvusta, mutta kaikkien yllätykseksi hän ei lukuisista yrityksistä huolimatta osannut tyyliin mitään eikä edes innostunut käsitöistä vaan nuoruuden intohimot ja taidot kohdistuivat laulamiseen sekä näyttelemiseen. Ensimmäisen todellisen elämänkriisin lamauttama mieli avasi ns. taidelukon 2000-luvun alkupuolella ja osaamista myös kädentaitoihin alkoi virrata. Hän ryhtyi maalaamaan tauluja, virkkaamaan leluja ja neulomaan villapaitoja tyttärilleen eikä tekemisestä tahtonut tulla loppua. Villasukkiin hän tarttui 13 vuotta sitten ja sai alussa apua pelottavan kantapään kanssa äidiltään, kunnes päätti oppia sen tekemisen itse. Siitä lähtien puikot ovat olleet käsissä päivittäin ja villasukkia on syntynyt satoja ja taas satoja.

Oma Käsityöterapiaa by Tättähäärä -Facebooksivusto juhlii tänä vuonna pyöreitä, sillä se on ollut viimeiset 10 vuotta esittelypaikka uusille ideoille ja tehdyille töille. Seuraajia on maailmanlaajuisesti reilut 16 000 ja yhteisö on aktiivinen, kannustava, innostava, inspiroiva sekä positiivinen ryhmä ihmisiä, jotka jakavat rakkauden käsitöihin.

Tättähäärä on ehkä tunnetuin juuri värikkäistä töistään, joilla hän kertoo välillä tarinoita ja toisessa hetkessä opettaa muille sukunsa naisilta saamiaan hyviä vinkkejä. Kaikista oleellisinta hänen käsityöläisyydessään on kuitenkin rentous ja kiireettömyys, turhan kikkailun muille jättäminen ja armollisuus omaa osaamattomuuttaan kohtaan, lapsenmielen säilyttäminen ja leikkiminen langoilla. Tärkeintä on nautinto ja ilon tuominen muille.

Facebook – Tättähäärä

Instagram – Tättähäärä