Suomen Kädentaidot

{Content.image.alt

Muotoilunäyttely

pe 17.11.2017 10:00-18:00
la 18.11.2017 09:00-18:00
su 19.11.2017 10:00-17:00

E-halli

Kirsi IhalainenKIRSI IHALAINEN

Äänitaiteilija Kirsi Ihalaisen uusi sooloteoskokoelma ”Villien Äänet” sisältää keloteoksia, joista jokainen on omistettu yhdelle Suomen perinne-eläimelle. Teokset sopivat juhlistamaan Suomen itsenäistymisen 100-vuotisjuhlaa vuoden 2017 aikana.

Taiteen maisteri Kirsi Ihalainen on luonut ja tehnyt myös KELOSOUND®-tuotteen eli halattavan ja soivan puun, joka toimii mobiililaitteella ohjaten! Hän on äänittänyt ja koonnut uniikkeja äänimaisemia äänitysmatkoiltaan ympäri Suomen. Myös puu on esillä Suomen Kädentaidot -messuilla Muotoilunäyttelyssä.

Lisätiedot Kirsi Ihalaisesta:

Lehdistötiedote Kirsi Ihalainen

http://kirsiihalainen.com/

 

SUOMI-KÄÄTY

Kukka RantanenToinen näyttelyssä oleva taiteilija on Kukka Rantanen, Lunarctic. Kukka on koulutukseltaan koru- ja metallialan artesaani sekä koru- ja esinemuotoilija (AMK). Viime aikoina Kukka on koivuvanerikoruihin ja tilaustöihin keskittyvän Lunarctic-yrityksensä ohella työskennellyt korutaiteen parissa. Kotimainen luonto on Kukalle tärkeä ja se näkyy hänen töissään, niin muotokielessä kuin materiaalivalinnoissakin.

Kukka on perehtynyt muun muassa luonnonmateriaalivalutekniikkaan, joka lyhyesti kerrottuna tarkoittaa sulan hopean valamista erilaisiin luonnonmateriaaleihin kuten männynneulasiin, papuihin tai vaikkapa hirssin jyviin. Työskentelyprosessi on näennäisesti pyrkimystä hallita kaaosta, sillä työn onnistumiseen vaikuttaa monta eri tekijää. Maamme lipun väreissä Suomen satavuotista taivalta juhlistava kääty on valmistettu kyseistä tekniikkaa hyödyntäen. Kääty on yhdistelmä kierrätyshopeaa sekä kotimaisen yrityksen valmistaman, käytössä hajonneen juomalasin sirpaleita.