Korujen virkkaamiseen vaikutteita kalaverkkokudonnasta | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot
Tuija Mäki, Värikäs Kädenjälki, Suomen Kädentaidot 2023

Korujen virkkaamiseen vaikutteita kalaverkkokudonnasta

la 18.11.2023 15:15-15:40

Idealava, C-halli

Työnäytöksessä Vuoden Käsityöharrastaja 2022, Värikäs Kädenjälki -blogin kirjoittaja ja kädentaito-ohjaaja Tuija Mäki näyttää kuinka korujen tekniikkana käytetään virkkaamista, joka on lisäksi saanut vaikutteita kalaverkon kudonnasta ja verkkokassin pohjan aloitussilmukoista.

Korujen materiaaleiksi sopivat kierrätetyt langan pätkät ja erilaiset renkaat kuten avaimenperät, verhorenkaat yms. Virkkuukoukun lisäksi tarvitaan apuväline, joka voi olla verkkokudonnasta tuttu käpy, kouluviivoitin, spatula tai jokin muu sopiva esine. Kuten kenties kalaverkkokudontaa tutummassa lastavirkkauksessa, tässäkin virkkauksessa apuvälineen koko määrittää korujen koon yhdessä renkaan koon kanssa eli mitä isompi apuväline ja rengas, sitä näyttävämpiä koruja saa virkattua.

Tuija Mäen käsitöissä näkyy ekologisuus ja kierrättäminen, ja hän pitää erityisesti tuunaamisesta, jossa materiaalien valinnat tukevat hänen omaa arvomaailmaansa. Mäki taitaa useita käsityötekniikoita ja ne vaihtelevat perinteisistä vähemmän nykypäivänä käytettäviin tekniikoihin. Osaamistaan ja omia käsityöohjeitaan hän jakaa Värikäs Kädenjälki -käsityöblogissa. Kädentaitokurssit hän suunnittelee kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. ”Itselleni on tärkeää, että käsitöiden tekeminen tuo hyvän mielen ja riemun tunteen omasta osaamisestaan, näin voimme yhdessä jakaa käsityön tuomaa iloa.”

Tuija Mäki, Vuoden Käsityöharrastaja 2022, Värikäs Kädenjälki -blogin kirjoittaja, kädentaito-ohjaaja (tuntiopettaja)

www.varikaskadenjalki.fi