Tulevaisuus-teema-alue | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Tulevaisuus-teema-alue

Suomen Kädentaidot katsoo messuteemassaan tulevaisuuteen, sillä tulevaisuus tehdään käsin.
Tulevaisuus-teema-alueella pääset ihmettelemään tulevaisuuden materiaaleja, kokemaan muotoilun tulevaisuuden ja oppimaan digivinkkejä.

Alueella mukana seuraavat toimijat:

Tulevaisuus-lasiveistos, Sini Majuri, E1200

Uusi Puu -hanke, E 1202

Uusi puu on yli 20 suomalaisen organisaation yhteisö, jonka tavoitteena on lisätä vaikuttajien ja poliittisten päätöksentekijöiden ymmärrystä puupohjaisesta biotaloudesta. Puupohjaisuuden mahdollisuuksia eivät kaikki tunne, ja siitä kaivataan lisää tietoa. Uusi puu kertoo, millaisia puusta jalostettuja tuotteita ja ratkaisuja on jo markkinoilla. Puupohjaiset tuotteet ovat vastuullinen ratkaisu kestävään ja innovatiiviseen tulevaisuuteen.

Uusi puu näyttää, mihin kaikkeen puu pystyy

Tekstiiliopettajaliitto, E1204

KORJAUSBOXI JA PAKOPELI

VASTUULLISTA VAATEHUOLTOA – KÄYTTÖIKÄ PITENEE KORJAAMALLA

Tekstiiliopettajaliiton osasto sijaitsee messujen Tulevaisuus- alueella ja osastomme teemana on vaatteiden käyttöiän pidentäminen.

Olemme kehitelleet korjausboxin, jonka tarvikkeiden avulla vaatteiden korjaaminen ja huolto onnistuu kätevästi. Tällainen korjausboxi voisi olla esim. työpaikoilla, kouluissa ja kodeissa.

Tule ratkaisemaan juhlapuvun kunnostusongelma osastollamme E1204 olevassa pakopelissä.

Vaatteiden pitkäikäisyys on vastuullisemman vaatetuksen A ja O. Ympäristön näkökulmasta kaikkein kestävintä on, että jo valmistetut vaatteet säilyvät mahdollisimman pitkään käytössä. Jos vaatteita käytettäisiin kaksi kertaa pidempään kuin nykyisin, koko tekstiilialan kasvihuonepäästöt vähenisivät yli 40 prosenttia! (Ellen MacArthur Foundation).

HAMK, Hämeen Ammattikorkeakoulu, E 1216

Kutsumme teidät kokemaan ja näkemään muotoilun tulevaisuuden ratkaisuja HAMKin osastolle. Messuilla esiteltävien yhteistyöprojektien teemana on ”Mennyt tuleva”. Opiskelijoiden teoksissa korostuvat tulevaisuuden tuomat uudet haasteet ja mahdollisuudet, joihin vastataan hyödyntäen teknologiaa ja kunnioittaen vanhoja perinteitä.

Modus ry, E1210

Digimentorit paikalla jakamassa ilmaisia digivinkkejä! Digimentor-työpajassa voit tehdä vaikka oman logon, aloittaa osaamismerkin opiskelun tai luoda tuotelapun käsityöllesi!