TH!NK Design Shop 2021 -teema-alue, E-halli | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

TH!NK Design Shop 2021 -teema-alue, E-halli

Suomen Kädentaidot -messuilla toteutetaan jälleen ekologisten ja eettisten periaattein valmistettujen kotimaisten tuotteiden teema-alue, jonka teemana on suomalainen muotoilu ja kestävä kehitys liiketoiminnassa.

Teema-alueen teemoina ovat suomalainen kestävä muotoilu ja kiertotalouden mahdollisuudet. Mukana on laaja joukko erilaisia yrityksiä, joiden liiketoiminnassa kierrätys, ekologiset arvot, materiaalien uusiokäyttö ja kiertotalous sekä erinomainen muotokieli yhdistyvät.

Tule tutustumaan tekijöihin, jotka omalla toiminnallaan haluavat mahdollistaa meille kestävämmän ja puhtaamman tulevaisuuden.

Teema-alueella on nähtävillä ja myynnissä Suomen kauneimpia ekologisia tuotteita. Nämä korkealaatuiset ja vastuullisesti valmistetut tuotteet ansaitsevat tulla esitellyksi suurelle yleisölle vuoden odotetuimmassa käsityö- ja design-tapahtumassa. Kestävä kehitys on tulevaisuuttamme. Nämä ihanan erilaiset ja yksilölliset design-tuotteet on mukava paketoida lahjaksi kuusen alle odottamaan joulua.

Mukana olevat yritykset:

 

Herné on yhtä kuin persoonalliset turbaanit, näyttävät korvakorut ja satunnaisesti myös muut hurmaavat asusteet! Modisti Heli Väätäisen rakkaudella suunnittelemat tuotteet valmistetaan kaikki käsin Helsingissä – pääasiassa ylijäämä- tai kierrätetystä materiaalista. Ole rohkeasti ainutlaatuinen ja värikäs itsesi!

 

 

 

JOCO Björneborg on suomalainen brändi, joka suunnittelee ja valmistaa asusteita ja koruja sekä miehille että naisille uusio- ja ylijäämämateriaaleista leikkisällä ja innovatiivisella tyylillä, pilke silmäkulmassa. Syksyn ja talven suosituin tuote on hanskat, jotka ovat joko 100% villaa tai villasekoitetta ja täysin kotimaista käsityötä. Annamme hylätylle materiaalille uuden elämän!

 

 

 

Knokkon tarjoaa tekstiili- ja muotiteollisuuden tarpeisiin eettisesti ja ekologisesti tuotettua, viljeltyä nokkoskuitua (urtica dioica), kuituhamppua ja turkkilaista sertifioitua puuvillaa sisältäviä lankoja, kankaita ja valikoituja valmistuotteita.

Nokkonen on hengittävin kasvikuitu, jossa on silkkimäisen hieno tuntu ja himmeä kiilto yhdistettynä pellavan kaltaiseen käyttömukavuuteen. Nokkonen ja kuituhamppu kasvavat ilman keinokastelua ja ne kuidutetaan uudella, innovatiivisella menetelmällä ilman vettä.

 

Valmistamme käyttö- ja koriste-esineitä uusiolasista. Materiaaliamme ovat käytetyt pullot ja kierrätyslasimurska.

 

 

 

  

Tervetuloa hylkytavaran kiehtovaan jälkinäytökseen! Omstartin runsaasta koruvalikoimasta löytyy korviksia, kaulakoruja ja sormuksia runollisesta rouheaan. Kaikissa koruissa on pääroolissa kierrätysmateriaali – koruiksi muuntautuvat muun muassa käytöstä poistetut piuhat, vanhat lusikat, kuohuviinipullojen korkit ja kattokruunujen kimaltavat kristallit.

 

 

Reetta valmistaa kaikki tuotteensa ylijäämämateriaaleista mm. sisustuskankaiden näytepaloista ja käytetyistä farkuista. Tuotannosta ja käytöstä poistuneet materiaalit saavat uuden elämän kauniina asusteina. Valikoimaan kuuluu uniikkeja laukkuja, kukkaroita, hiuspantoja ja koruja. Tuotteissa on yhdistelty monenlaisia materiaaleja luoden mielenkiintoisia kokonaisuuksia.
Tuotteita on myynnissä myös verkkokaupassa reettakaura.mycashflow.fi.

 

 

 

THINK TODAY suunnittelee ja valmistaa kotimaisia sisustustuotteita ja lemmikkitarvikkeita uusiokäytetyistä ja vastuullisista materiaaleista. Tuotteilla on Design From Finland alkuperämerkin käyttöoikeus ja ne ovat muotoilupalkittuja.

 

 

 

 

Ullakko-tuotteet tuo vanhanajan keittiötekstiilit ja kattaustuotteet tähän päivää.
Suunnittelun lähtökohtana on tehdä tuote, joka pystytään valmistamaan Suomessa hyvistä, kestävistä ja ekologisista materiaaleista.
Tuotteet ovat käytännöllisiä ja käyttäjäystävällisiä keksintöjä kotiin ja keittiöön, arkeen ja juhlaan sekä käsitöiden ystäville. Ullakko-tuotteista tunnetuimpia ovat Kattilahattu-patalaput, Veisto tarjoilu- ja kynttilänjalat sekä Puikotin-puikonsuojat.

 

 

Suunnittelen ja valmistan käsityönä koruja kierrätetystä fillarin sisäkumista sekä muista kierrätysmateriaaleista. Kumimateriaalissa saattaa olla erilaisia kulumia, tekstejä, printtejä, logoja ja väriraitoja jotka tekevät koruista yksilölliset.
Fillarin sisäkumista valmistettu koru on kevyt, vegaaninen, yksilöllinen, näyttävä ja kestävä.
Ennen korujen valmistamista pesen materiaalin juuriharjalla ja mäntysuovalla.
Uniikki, urbaani, unisex & eco chic – yksinkertaisesti kestävää muotia jokaiselle.

 

 

Vartesaani – rakkaudesta räsyyn
Vartesaani valmistaa käsin kutomalla uniikkeja ja kuviollisia räsymattoja sekä taidetekstiilejä. Vartesaanin ekologissa räsymatoissa elävä kulttuuriperintö kohtaa aivan uudenlaisen kudonnan kuvamaailman.

 

 

Nunnukka design on tunnettu uniikeista ja näyttävistä designkoruistaan. Korut valmistetaan kierrätysmateriaaleista käsityönä pohjoisella saarella Hailuodossa. Spesialiteettina eri värien ja tekstuurien yhdistäminen herkulliseksi kokonaisuudeksi.

 

Tervetuloa Think Design -teema-alueelle E 50!

 

Teema-alueen tuottaa yhdessä Suomen Kädentaidot -messujen kanssa suunnittelija / yrittäjä Susanne Hamari, THINK TODAY.

#kiertotalous, #kierrätys, #thinkdesign