Taitokatu, A-halli | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Taitokatu, A-halli

Kaksitoista taitoyhdistystä, Taito Shop ja Taito-lehti tuovat messuille upean kattauksen alueellista käsityöosaamista eri puolilta Suomea. Osastoilla pääsee tutustumaan yhdistysten tarvikeuutuuksiin, ihaniin materiaaleihin ja monien työnäytösten kautta saa varmasti monia innostavia vinkkejä ja ideoita omaan käsityöharrastukseen.

 

Taitokadulla mukana alla olevat taitoyhdistykset:

 

A180 Taito Shop
Taito Shopin osastolta voit ostaa suosittuja Ebba Masalin opetustaulutuotteita. Uutuutena mm. puolukka-sarja.

 

 

A182 Taito Itä-Suomi / Kenkävero
Ihanat uudet neulemallistot valmiina tarvikepaketteina ja ohjelehtinä. Suomalaisen lampaan karstavillan rouhea pinta suositussa Saimaa-neulemallistossa ja syksyn uutuus Sydän Savossa -neulemallisto.

 

 

 

A184 Taito Etelä-Pohjanmaa
Taito Etelä-Pohjanmaa tuo messuille taas paljon uutuuksia! Osastoltamme löydät niin perinteisen Jussi -villapaidan tekemispaketin kuin suomenlampaan villaiset Niina Laitisen suunnittelemat upeat lapaset. Työnäytöksen järjestämme patasudin valmistuksesta ja neulojan käsityökassiin sujahtaa ehdottomasti uunituore Rakkaat rasat -ohjevihkonen.

 

 

A186 Taito Keski-Pohjanmaa
Taito Keski-Pohjanmaa osastolta löydät mm. tunnelmalliset paperivalaisimet, modernit ryijyt sekä hauskat neulemallit, tarvikepaketteina tietysti!

 

 

 

A188 Taito Etelä-Suomi
Uusia ajankohtaisia tuotteita, perinteitä unohtamatta: himmelit vievät ajatuksen menneeseen, jossa uudet modernit mallit yhdistyvät saumattomasti tämän päivän sisustukseen. Tarjoamme käsityön tee se itse DIY-tarvikepaketteja kodin sisustukseen ja pimeneviin syysiltoihin luomaan tunnelmaa, valoa ja lämpöä kotiisi. Meiltä löydät myös ihanat itse neulottavat lahjaideat – pörröiset pastellisävyiset mohairpipot ja huivit sekä koristeelliset kämmekkäät.

 

 

 

A190 Taito Satakunta
Taito Satakunnan osastolla työnäytöksessä neulotaan Tuisku-pipon palmikkoa, joka nousee veikeästi neuleen pintaan. Palmikko on helppo, mutta näyttävä. Sama palmikko on käytössä myös Tuisku-kaulurissa ja -lapasissa.

 

 

 

A192 Taito Ylä-Savo
AnnaQ ryijymalliston upeita ryijyjä, ryijyjen tekemispaketteja sekä erilevyiset, ryijyn arvon mukaiset laadukkaat ryijynpohjakankaat. Myynnissä myös mattopohjia hauskan hapsumaton solmimiseen sekä muita tekemispaketteja mukaviin käsityöhetkiin.

 

 

 

 

 

A194 Taito Pirkanmaa
Taito Pirkanmaan osasto on tulvillaan hurmaavia makrameetöitä ja kauniita paperilankatuotteita, muun muassa valaisimia syksyn pimeneviin iltoihin. Osastolla on non stop -työnäytös, jossa virkataan paperilangasta hattu ja kaunis, kartionmallinen valaisin kodin kaunistukseksi.

 

A196 Taito Pohjois-Karjala
Karjalaiset Elämänpuu -neuletarvikepaketit upeilla ja laadukkailla langoilla tuovat tuulahduksen Karjalaisesta-kulttuurista: kaarrokeneuleet, pipot, lapaset ja sukat ammentavat kuvionsa karjalaisista perinnekäsitöistä ja tarjoavat samaan aikaan silmäniloa ja haastetta neulojille. Tule ja tutustu työnäytöksiimme! Mukana myös Karjala tuoteperheemme lahjaideoita ja tuliaisia.

 

 

 

A969 Taito Varsinais-Suomi
Taito Varsinais-Suomi juhlii vuoden käsityötekniikkaa, Parsintaa ja paikkausta erilaisilla työnäytöksillä ja tekemispaketeilla. Mukana on niin sashiko- ja borokirjontaa, parsintapakkauksen tekoa sekä kiinnostavia perusparsinnan tekniikoita. Erikoisneuvoja ja luovan kirjonnan opettaja Elina Helminen on paikalla koko viikonlopun.

 

A968 Taito Pohjois-Pohjanmaa
Taito Pohjois-Pohjanmaan osastolta löydät tarvikepaketit alueemme käsityöperinteen ylpeydenaiheeseen: Luotolaiseen tikkuriin. Lisäksi uutuutena Pohjois-Pohjanmaan oma kaarrokeneule sekä lasten ja nuorten suunnitelmien pohjalta toteutettu neulemallisto perheen nuorimmille. Mukana myös tarvikepaketteja Johanna Lumilan kirjoittaman Lumoavaa tuftausta -kirjan malleista ja muita tarvikkeita tuftaukseen. Osastollamme pääset kokeilemaan tuftausta.

 

A869 Taito-lehti
Taito-lehden osasto löytyy Taitolavan kupeesta Taitokadulta. Tulee tilaamaan Taito erikoishintaan tai hakemaan itsellesi upouusi Taito – joulun neulelehti 3. Osastolla voit myös tutustua joululehden neulemallistoon sekä hankkia kirjottavia paikkalappuja, jotka on tuotettu yhteistyössä Bedaprintin Kaisa Salmiosalon kanssa.

 

A669 Taito Keski-Suomi
Taito Keski-Suomi ry:n osastolla esittäytyy ammatillinen koulutus. Sinustako käsityöntekijä tai käsityömestari? Tule tutustumaan tutkintokoulutuksiin: Taideteollisuusalan ammattitutkinto, käsityöntekijä tai Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto, käsityömestari. Voit syventyä opinnoissasi seuraaviin kokonaisuuksiin: käsityön ohjaus, tuotemuotoilu, nukkemuotoilu, paperimuotoilu, neulemuotoilu ja kiertotalous.

 

 

A665 Taito Kymenlaakso
Käsityön kivoja tarvikepaketteja niin neuleisiin kuin ryijyihinkin. Työnäytöksissämme näet miten kirjoneulepinta neulotaan tikapuutekniikalta ja meiltä löydät myös monipuolisen valikoiman käsityötarvikkeita.

 

 

 

Tervetuloa tutustumaan Taitoyhdistyksiin Taitokadulle A-halliin!

Tervetuloa myös seuraamaan Taitolavan ohjelmaa, jossa Taitoyhdistykset pitävät innostavia työnäytöksiä ja vinkkejä koko messujen ajan. Tule tutustumaan käsityön kivoihin ideoihin ja vinkkeihin, uusiin materiaaleihin ja tekniikoihin taitoyhdistysten esittelyissä.